Gecen sene 6.50 den satacaktim. Uyuz ziraat mt si hocam dur ne satmasi yil sonu 8 9 demesi sonrasi aðzýmýn suyu akmis beynimde simsekler çakmýþtý.. gel gör ki aç gözlüðünün sonu hem mevduat kaybi hem de dolar suan 5.67.. varin siz düþünün zarari..suan dolar 6.50x1.2= 7.80 olmaliki zararým çýksýn
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
2 hafta önce 22,50 veriyordu. O en üst noktaydý arý hesap için. Genelde salý günü düþürürlerdi oraný bugün 19.50 olduðuna göre 300 baz puan desek...
Ayný þekilde 13 temmuzda vakýfbank bonolarý 22,50 ile 22,75 iken. 26 Temmuz'da yani ppk sonrasý itfa edilecek bonosu %20 basit faiz. Burada da 250-275 baz puan desek...
250- 300 arasý düþüþ olabilir diye düþünüyorum kendimce. Artýk TL belli bir seviyede dengelenmiþ görünümde, "döviz kazandýrýr" diye yerleþen algýyý biraz negatife çevirecek bir þekilde destekleyici adýmlar atýlmasý, temkinli indirimler önemli diye düþünüyorum.
Birde þu var; geçen yýl bu zamanlarda 17.75 politika faizi varken 22 civarýna mevduat baðlanýyordu. Þimdi 24 politika faizi varken 19.50'ler konuþuluyor. Kavram karmaþasý resmen.
Ben olsam Dolarý satýp Perþembe günü çýkmam,
Bence Aðustos Eylül döneminde Borsalar soluklanacak,
95 bandýna geri gelecek gibi, Emerging Marketlerde döviz bir miktar yükselecek gibi, Eylülden sonra ise rüzgar tekrar ýlýmlý Borsaya dönecek ve 2020 Ocaða kadar 110-115 bandýna yükselecek gibi.
Not dolarda deðilim, %25 pörtföy Net Hisse aðýrlýðý %25 ten %5-10 arasýnda gedik GPG de tutup, %75 sýfýr stopaj 23,85% ile devam ediyorum.
Döviz taþýyanlar için kritik bir dönem...karar sizin.
Yer Ýmleri