BES fonlarýnýn ay sonu hareketleri de etkili oluyor BIST’e.
Mantýk 250 dese bile, öyle bir söylenti dahi olsa; yine dönüp son 1 yýllýk duruma bakýnca 250 ile yetinmeyip, 500 ile baþlarlar ve yine benim gibi TL mevduatçý, risk iþtahý az yatýrýmcýlara hüsraný yaþatýrlar diyorum. Hep olan biz TLcilere oluyor, bir kere de bizim yüzümüz gülsün
.
BES için görüþleriniz nedir?
Geçmiþteki tasarrufa teþfik sistemleri gibi iç edilecek mi?
Bir süre sonra %25 devlet desteði kardýrýlýr, sistemden çýkýþ kayýplarý yükseltilip ,sistem yokuþa sürülerek katýlýmcýlar bezdirilerek birikimler buharlaþtýrýlabilir mi?
Yarin buna girerim eger beypazarindaki akbanktan oluyorsa. Ýþin garibi evsahibim akbankin müdürü. Adamla kira konusunda pis pazarlýk yaptik...
KORTEKS MENSUCAT SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. için 25 TEMMUZ PERÞEMBE (YARIN) günü ayný anda üç adet Borçlanma Aracý ihracýnýn talep toplamasýný planlamaktayýz.
v 132 Gün Vadeli ve Ýskontolu Bonoda Yýllýk Basit %27,50 getiri öngörülmektedir.
v 210 Gün Vadeli ve Sabit Kuponlu Bonoda Yýllýk Basit %29,50 getiri öngörülmektedir.
v 544 Gün Vadeli ve Deðiþken Kuponlu Tahvilde Her Kuponda %30,00 Yýllýk Basit ya da TRLIBOR + %5,50 Ek Getiriden Yüksek Olaný öngörülmektedir.
Geçmiþteki tasarruf sistemlerini bilmiyorum tam olarak sanýrým direkt devletin yönettiði fonlar üzerindendi. Þimdiki sistemde ise özel portföy yönetim þirketleri üzerinden yürüyor sistem. Geçmiþteki gibi iç etme olmaz diye tahmin ediyorum. En fazla þu an yaptýklarý gibi fon daðýlýmlarýna müdale edebilirler. Devlet katkýsý düþer veya kaldýrýlabilir. BES her ne kadar bireysel emeklilik sistemi kýsaltmasý olsada emeklilikle alakasý yok. Sadece fon birikimi yapan bir sistem. Kendi tasarruf bilincini oluþturmuþ kiþiler için elzem birþey deðil. En büyük avantajý sistemde olduðunuz müddetçe stopaj ödemiyorsunuz. Böylelikle sistem çýkýþýna kadar stopajýda yatýrýmýnda deðerlendirmiþ gibi oluyorsunuz. Ama 10 seneden önce çýkarsanýzda ödeyeceðiniz stopaj %15 normal fonlarda %10. Yaþ ve yýl koþullarýný saðladýðýnýzda toplu para alarak çýkýþ yaparsanýz sistemden kazançtan %5 stopaj kesiliyor. Benim 15 senedir BES hesabým var. Þirket katkýsý olmasaydý büyük bir ihtimalle çýkardým sistemden![]()
Yer Ýmleri