Yazdýklarýnýza katýlmýyor deðilim. Haklýsýnýz. Piyasada bir yatýrým, kazanç fýrsatý varsa boþ kalmaz ve orayý hemen birileri doldurur. Bu pmvr3 örneðimizde de müteahhit ve yakýnlarý kesin olarak böyle bir kazanç potansiyeli varsa doldurmasý gerekiyor. Ben sayýsal olarak bir þeylerden çýkarým yapýp sonuca varmaya çalýþýyorum. Öte yandan bu ihtimali de düþünerek açýkçasý tereddüt halindeyim. Evet 34 lira iken sertifika ve müteahhit 5000 lira ortalamalardan satarken þu an m2'sini, 2 yýl daha bekleyerek %47-50 kazanç imkaný cazip görünüyor ama bir yandan da atladýðýmýz, düþünmediðimiz bir þeyler olmalý diye de þüphe ediyorum.
Öte yandan önceki yazýlarýmda "müteahhit sertifikalý konutlarý pazarlamýyor" demiþtim. Tamamen haksýzlýk yapmayayým. Projenin sitesine girince sertifika ile satýlan daireler ve istenen sertifika adetleri görünüyor. Gmenkul sertifikasýný hiç bilmeyen ve proje sitesi üzerinden daireleri araþtýran birileri diyecektir "bazý daireler TL ile bazýlarý sertifika ile satýlýyor, nedir bu sertifika, kaça nereden alýnýr vs. vs....". Bu sonuca göre þu tahminimi halen koruyorum: Müteahhit kendi dairelerinin %70-80nini satýnca ve kat-cephe alternatifleri azalýnca potansiyel daire alýcýlarýný diðer daireleri satmak için sertifikaya daha çok yönlendirecektir diye düþünüyorum. Bu da sertifikanýn borsadaki fiyatýna yansýr. Tabi burada yine peþin-banka kredisi ikilemi çýkýyor.
Þunu bilen var mý? Ýnsanlar sertifikalý daireyi almak için banka kredisi kullanabiliryor mu? Yani bankalar ayný konut için uzun vadeli kredi verdiði gibi kiþilere ilgili sertifikayý almak için de konut kredisine yakýn kredi kullandýrabiliyor mu? Mantýk olarak kullandýrýlabilmeli? Var mý bir bilen?
satýn kardeþim satýn 42.5 ten alýp 34 tl den satýn siz satýnki birileri bedavaya daire sahibi olsun kamuoyu aydýnlatma plaformu yani kap a girip baktýnýz mi hic þu ana kadar asli edinim yapýlan 13 daire var kap ta gozukuyo demekki birileri bedavadan daire sahibi oluyo siz satmazsanýz uyanýk yatýrýmcý nasýl daire sahibi olacak
Sertifikalar banka kredisi ile alinamiyor
LG-H735 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
slm ben bu sertifakalardan almaya baþlayacaðým.
Merak ettiðim kaç sertifikaya hangi daireyi alacaðýmýz nerede yazýyor.
örnek 2+1 100 metre kare bir daire için 10000(on bin lotmu istiyor)
yada 3+1 125 metre kare daire için 12500 ( onikibin beþyüz lotmu istiyor)
teþekkürler
Merhaba
Sorunuza cevap aþaðýdaki linkte bulunmaktadýr.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/661304
Merkezi Kayýt Kuruluþu tarafýndan yayýnlanan 19 Þubat 2018 tarih ve 821 sayýlý "Gayrimenkul Sertifikalarý Ýptali ve Asli Edim Süreçlerine Ýliþkin Ýþlem Esaslarý" konulu Genel Mektup'a iliþkin, Ýdaremizce ihraç edilen Gayrimenkul Sertifikasý kapsamýnda Park Mavera III projesine ait "Asli Edime Konu Baðýmsýz Bölüm Listesi" ile "Proje Vaziyet Planý ve Görseli" ekte yer almaktadýr.
Kamuoyuna Duyurulur.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri