Kesinlikle birileri çok para kazanacak, yeni deli sorular var aklýmda...
Borsalarda kriz oluþtuðunda bu tarz gayrimenkul sertifikalarý deðer kaybetmeyeceðini ve güvenli liman olacaðýný düþünüyorum.?
Farz edelim 1 yýl sonra gerçekten %30-%50 gibi kar yaptý. Yeni gayrimenkul sertifikalarýna ben kesin girerim diðer arkadaþlar ?
400bin liralýk ev 60 ay 0 faiz dediklerinde fiyatý 750binden satýyorlarsa gerçekten 3 yýl sonra deðer 42.5 ten 75 e yükselir mi ?
Halka arzda %5 in üzerinde alým yapan 3 kurum fonu alýmlarýna devam eder mi alým devam ederse kaça kadar ?
Borsa istanbul bu hissenin varantýný çýkartýcak mý? ( Bence çýkartmalý short'layýp hedge'leyebilmeliyiz. )
Borsa/vob/foreks piyasasýnýn duayenlerinin bu hisse için yorumlarý neler ? ( soru sorup yorum alalým. )
Baþlangýçta para kazandýrmalarý mümkün sisteme adam çekmek için ama ben bu arkadaþlarýn Baþakþehir 2. etap yanýnda Baþakþehir Belediyesi ile yaptýklarý konut projesinin reklamýndan beri güvenemiyorum reklamda ne vardý derseniz bizim 2. etap yok olmuþ yerine bir orman gelmiþti
YT Deðildir.
Hala bu kaðýdý standart hisselermiþ gibi algýlýyoruz.
Bu bir klasik hisse senedi deðil. Biz ev aldýk. Tek farký tamamýný deðil, hissesini. Dolayýsýyla, nasýl ki Türkiye'de bir evin deðeri 1 haftada %50 deðiþmiyorsa bunun da deðiþmeyecektir.
Spekülatif hareketler deneyen büyük para sahibi çakallar mutlaka olacaktýr. Ama bunlar Bist'teki gibi etki edemez. %3-5 ile sýnýrlý kalmak zorunda.
Bana göre halka arz fiyatý pahalý. Bunu daha önce de belirtmiþtim. Eðer 35TL civarýnda ucuz bir arz yapýlsaydý, ilk gün %10-20 arasý bir getiri verebilir ve bu sayede küçük yatýrýmcý ödüllendirilip teþvik edilmiþ olurdu.
Yabancýlara gelince;
Benim gönlüm der ki, tek lot bile almasýnlar. Hiç deðilse burasý bize kalsýn.
Dünyanýn En Zor Ýþi; Cahil Birine, Kandýrýldýðýný Anlatmaya Çalýþmaktýr
Ben bu sistemin hayalini en az 10 yýldýr kuruyordum. Hayalim tam olarak gerçek oldu. Þimdi tek yapýlmasý gereken bu sistemin dürüst ve düzgün þekilde iþletilmesi. Top devlet yetkililerinin elinde yani.
Bu sayede faize bulaþmak istemeyen insanlar, paralarýný dolara yatýrýp emperyalistleri güçlendirmek zorunda kalmayacak.
Benim hedefim, enflasyonun birkaç puan üzerinde getiri saðlamasý. Bu yeterli.
Yani emperyalistlerin parasý yerine, memleketimizin topraðýný güvenli liman olarak görebilmek.
Ýnþallah devlet yetkilileri, bu iþi bu amaçla kullanýr ve birilerine rant saðlamak için küçük yatýrýmcýyý sömürmez.
Dünyanýn En Zor Ýþi; Cahil Birine, Kandýrýldýðýný Anlatmaya Çalýþmaktýr
bu kaðýt nezaman iþlem görecek
KESER döner SAP döner, gün gelir HESAP döner.
YDT.
31 Mart 2017 - 18:24 tarihinde yayınlanmış haber.
"SPK, yatırım ve emeklilik fonlarının da gayrimenkul sertifikası alabileceğini açıkladı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, yatırım fonları ve emeklilik yatırım fonlarının piyasa aracı limitleri dahilinde gayrimenkul sertifikası alabilecekleri açıklandı.
SPK'nın yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere, gayrimenkule dayalı bir sermaye piyasası aracı olan gayrimenkul sertifikasının halka arzı kapsamında talep toplama süreci devam etmektedir. İhraççısı kamu kuruluşları olan sertifikalarda kamu sermaye piyasası aracı, ihraççısı özel sektör olan sertifikalarda özel sektör sermaye piyasası aracı limitleri dahilinde olmak kaydıyla yatırım fonları ile emeklilik yatırım fonları söz konusu araca yatırım yapabileceklerdir." denildi. "
http://www.finansgundem.com/haber/fo...ilecek/1181451
Yer Ýmleri