Arkadaþlar her türlü negatif ve pozitif görüþünüzü eleþtirinizi lütfen paylaþýn katýlýmcý olun.
Arkadaþlar her türlü negatif ve pozitif görüþünüzü eleþtirinizi lütfen paylaþýn katýlýmcý olun.
Yazýn baþka bir baþlýkta duruyor sanýrým bunu söylüyorsun. 03-04-2017, 23:21 de paylaþmýþsýn.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=2852&page=7
Dünyanýn En Zor Ýþi; Cahil Birine, Kandýrýldýðýný Anlatmaya Çalýþmaktýr
Katýlýyorum kardeþim. Hatta daha kötü örnekler verebilirim arkadaþ çevremden ev alýp da bitmemiþ projeler var.
Bu projelerin bazýlarýnýn sahipleri yönetime zamanýnda yakýnken þimdi düþman olarak haberlerde bahsediliyorlar.
Ýfadeleri alýndý içeride olanlar bile vardýr son durumda onlarý takip etmiyorum.
Projeleri öteleyen bir çok þirketinde finansal olarak evleri satamamasý, hayatýn pahalý hale gelmesi, dolar farkýndan dolayý maliyetlerin artmasýdýr.
Bu projede parayý baþta aldýklarý için maliyet açýsýndan sýkýntý çýkartacaðýný sanmýyorum doðru yönetir maliyetleri erken öderlerse çok rahat biter Tokiye bile ihtiyaç duyulmaz.
Bende ayný firmanýn yeni gayrimenkulüne gönül rahatlýðýyla tekrar yatýrým yaparým.
Umarým sesimizi duyarlar da güzel kar artýþý saðlarlar çünkü þýk proje ve oturmak için alým yapýyorum.
Ufak kyda biraz artýþtan nasiplense karlý satarak çýksa çok mutlu olurum...
Þuan çok az ky 3 senede bu parayý denkleþtirip ev sahibi olabilir. Ýnsanlarýn geliri belli sonuçta miras veya piyango gibi extrem durumlar olmadýkça çok büyük bir kesim ellerindeki paylarý son ana kadar tutup hisse kottan çýkmadan satacaklar veya açýk arttýrmaya razý olacaklar. O yüzden bu projeye yatýrým yaparken bu evi alabilirmiyim-alamazmýyým diye kendinize bir sorun. Paylarýnýz açýk arttýrmaya kalýrsa siz de tahmin edersiniz ki evler o anki piyasa fiyatýnýn altýnda alýcý bulacaklardýr.
Nokia 3310 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet buydu, teþekkür ederim.
Ýyi iþletilirse güzel bir fikir GM sertifikalarý. Hem zengin için evi ucuzdan almaya imkan veriyor hem de bir ev almaya parasý yetmeyecek kiþilere kazanca ortak olmak fýrsatý veriyor.
Çekinceler :
1-Ýlk halka arz fiyatýnýn temelden giriþe göre pahalý olabilmesi (bu proje için demiyorum)
2-Borsada uzun dönem adil fiyatlanmama riski
3-Açýk artýrmada katakulli ile evin ucuza gitmesi, burada nasýl süreçler iþletilecek henüz çok net deðil.
Ancak tahtaya dikkat etmek lazým. Bence borsa düþerken bunun fiyatý da örneðin fat finger gibi vakalarla filan %10-15 gerilerse büyük bir fýrsat olabilir. Þirket payý deðil en nihayetinde.
Ancak gayrimenkullerin deðerinin de dalgalanabileceði unutulmamalý. Uzun vadede 30 derece eðimli doðrusal bir çizgi þeklinde gitmeyecektir bence.
Syg.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
arkadaþlar ben de þu anda TOKÝ nin yapmýþ olduðu bir dairede oturuyorum 3 sene sonra proje bitince açýk arttýrma her daire için belirlenen taban fiyat üzerinden gerçekleþiyor yani 450 bin liralýk bir daire 300 bine satýlmýyor talep gelmemesi durumunda kamu bankalarý aracýðý ile tüm Türkiye çapýnda satýþa çýkarýlýyor.
Yer Ýmleri