Hissenin arz fiyatýnýn altýnda kalmasini reklamlara bakýp vurkaç yapmak isteyip de avlanan kiþilerin zararýna satýþ yapmasýna baðlýyorum. Bir dairenin fiyatýnin bir ayda yükselme yapmasýný beklemek hayal olsa gerek. Þuanki fiyatýna bakýp panik yapmasý gerekenler kýsa vadede paraya ihtiyacý olup da satýþ yapmasý gerekenlerdir herhalde. Gerçekten yatýrým amaçlý girenler 42.5 in altýnda satmýyor zaten. Dikkat ederseniz iþlem hacmi 3 milyon küsur hisseden en fazla 20 bin gördü bu hisse yanýlmýyorsam. Bu da devede kulak kalýr. Yatýrým tavsiyesi degildir
Bölgede yapýmý biten Park Mavera konutlarý 2+1 dairelerinin þu anda 500 ile 600 bin TL arasýnda satýþ fiyatlarý var.
Projeden satýlan en ucuz 2+1 dairenin arz fiyatý 11.058x42,50=469.965 TL
Ortalama fiyat paylarý 40,00 TL den toplasak daire fiyatý11.058x40,00=442.320TL
TCMB konut fiyat endeksi Ýstanbul geneli için %12
Kaba hesapla simdi projeden alacaðýmýz dairenin proje bitince fiyatý 700 bin TL olarak görünüyor.
3 sene sonunda kazancýn 700-442=258 bin TL
Kendimce böyle bir hesap yaptým
sattým kurtuldum ohhh beeeeeeeeeee
borsaya yatýrýrým daha iyi en azýndan yükseliyor!!!!!!
böyle halka arzmý olur nalet gelsin borsa tarihi zirve yapýyor hala fiyatý düþürmeye çalýþýyorlar yuh be yuhhhhhhh
Ýlk halka arz Kira Sertifikasý 3 yýl vadeyi göze alarak girilmesi gerekir diye bir dip not düþselerdi talep toplayamazlardý kesýnlýkle bireysel yatýrýmcýdan..Yerli yatýrýmcýnýn perspektifine uygun bir model deðil tamamen yabancý yatýrýmcýnýn sabrý gerekli ...Gayri Menkul Projesinin deðer kaybetmesi Ýstanbul da mumkun deðilken belli bir fiyatýn altýna gelince geri alým gibi bir koruyuculuk sunmayan halka arz sonrasýný yönetemeyen Vakýfbank ýn kulaklarý çýnlasýn...
“Benim kudretimin ulaþtýðý yere onlarýn hayalleri bile ulaþamaz!”
Fatih Sultan Mehmet
450k hisseye yatýrýp üç yýl sonra konutu teslim almak yerine 500k þimdi yatýrýp kiraya verirsem üç yýllýk kira getirisi de olur, kiralar nasýldýr bilmiyorum ama sanýrým bu durumda kafa kafaya gelirler.
Yani konut deðer artýþýna ek olarak kira getirisini de hesaba katýn, o zaman hissenin cazibesi azalýyor.
Yer Ýmleri