Originally Posted by
faruko
Sn.Çerkes,
Açýklamalarýnýz beni kýsmen tatmin etti. Fakat son paragrafta vurguladýðýnýz fýrsat bence çok geçerli bir fýrsat deðil. Zira, tahtanýn satýþ tarafý çok sýð. Ýyi bir daire alacak kadar sertifikayý borsadan toplamak pek mümkün görünmüyor. Bu durumda, niyeti gerçekten "ev almak" olan yatýrýmcý da gidiyor satýþ ofisinden alýyor.
Buradan istediðiniz kadar ev alabilirsiniz Sayýn Faruko. Alýcý görmediðinden yeterli satýcý da gelmiyor bence. Biraz alýcý olsa mesela pasife yazarsanýz gelen oluyor bizzat denedim. Siz piyasadan almak isterseniz emin olun bulursunuz. Dahasý satanlar bireysel ve paniklemiþ küçük yatýrýmcýlar. Kurumsal yatýrýmcý bence bekliyor uygun fiyatlarý. O da satýcý tarafýn sýð olmasýnýn bir diðer nedeni.
Bir de buraya piyasa yapýcý gerek dostlar. Aslýnda TOKÝ'nin bu iþi sahiplenmesi ve piyasa performansýnýn bu kadar sürünmesine izin vermemesi bunun için de bir piyasa yapýcýya al sana kardeþim x TL para fiyat oluþumunu destekle demesi lazým. O olursa burada daha saðlýklý fiyatlar görürüz.
Sizin "niyeti gerçekten "ev almak" olan yatýrýmcý da gidiyor satýþ ofisinden alýyor" argümanýna gelince; katýlmýyorum. Ofisten alanlarýn önemli bir kýsmýnýn borsayla iþi yoktur ve buradaki fýrsattan haberdar deðildir diye düþünüyorum. Diðer taraftan, ofiste taksit yapma imkanlarý veya kredi ile alma fýrsatlarý oluyor. O nedenle borsadakinden daha kolay olarak da deðerlendirilebilir. Aslýnda borsada kredi imkaný çalýþsa, yani benim gibi yarým ev toplayana yarýsýný kredi ile ödeme þansý saðlansa, ben direkt alýrým. Ama maalesef kredi ile veya nakden tamamlama konusunda izahnamede gördüðüm kadarýyla imkan yok. Bununla birlikte mevzuat ise izin veriyor.
Saygýlar
Çerkes
***"Geliþmek deðiþmektir. Mükemmellik sýk sýk deðiþmektir."
Yazdýklarým hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir***
Yer Ýmleri