Originally Posted by
Doctorre
Sermaye : 64.840.800
6 aylk Zarar: 92.000.000
2800 civar personel ve st ynetimiyle son 10 senedir zarar retmek dnda bir ilevi mevcut deil.
Bu tabloda gemi yllarn kar/zarar durumu deerlendirildiinde Netan sene sonu CDD zararla kapataca kanlmaz.
Umarm farkl bir sonu kar ve piyasa fiyat ykselir. Kendi adma byle bir beklenti iin emare var m? YOK.
u ana kadar sizin sylediklerinize katlyorum..ne yazk ki son drt yldr yerinde sayan bir neta hatta gerileyen bir neta var karmzda...ama teknoloji irketleri spriz yapmaya msait olan irketlerdir..katma deeri yksek byk bir i almalar bilanolar birden bire olumluya evirebilecek niteliktedir...zaten ben de eer spriz bir i almaz ise zarar bekliyorum dedim...
2018 ylnda 1 039 milyon ciroya karlk -19,8 milyon zarar aklamtr...
2017 ylnda 1 122 milyon ciroya karlk 53,5 milyon kar etmitir
2016 ylnda 969 milyon ciroya karlk 18,6 milyon kar aklamtr
2015 ylnda 1 008 milyon ciroya karllk 34 milyon kar aklamtr
grld zere 2015 ylndan beridir doru drst cirosu artmamtr kar ise vasat gelmitir ki geen yl zarar aklamtr...bu yl ise u ana kadar artan ciroya ramen zarar bytmtr..bu yl sonunda tahminen son drt yldr ilk defa cirosunu %30 civarlarnda artrarak 1 340-1 400 milyon tl civarlarna karacak grnyor..eer zte nin rnlerini yerliletirmi ve bunun ile birlikte cirosunu da artrmay baarr ise bu yln sonundaki ciro 1 400-1 600 milyon tl lere kabilecektir..
u anda tek umut veren faktr artan cirosudur...onun dnda dviz bazl ykl borcu vede ksa vadeli borcunun olduunu gryoruz..dvizin ve faizlerin dt bu konjktrde bu durum artk kar yazmasna neden olabilecektir..
teknik grafik olarak da agresif bir yap gzme arpyor..bu yapya bakarak acaba netata temel anlamda kkl olumlu deiiklikler mi oluyor ki hisse bu ekilde davranyor phesi aklma geliyor...
ksacas u ana kadar ki netata sizin ile hemfikirim ama bundan sonraki srelerde netata belki olumlu gelimeler olabilir dncesi var...piyasa da malum gelecei satn alr..bu gn ise zaten fiyatlamtr ki 25-30 tl lik zirvelerinden ta 5 tl leri grecek kadar hisseyi drmtr..
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
Yer mleri