Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 92/781 lklk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon
Arama sonucu : 6245 madde; 729 - 736 aras.

Konu: NETAS - Neta Telekom

1.  Alnt Originally Posted by Doctorre Yazy Oku
    Sermaye : 64.840.800
    6 aylk Zarar: 92.000.000

2800 civar personel ve st ynetimiyle son 10 senedir zarar retmek dnda bir ilevi mevcut deil.
    Bu tabloda gemi yllarn kar/zarar durumu deerlendirildiinde Netan sene sonu CDD zararla kapataca kanlmaz.
    Umarm farkl bir sonu kar ve piyasa fiyat ykselir. Kendi adma byle bir beklenti iin emare var m? YOK.
    u ana kadar sizin sylediklerinize katlyorum..ne yazk ki son drt yldr yerinde sayan bir neta hatta gerileyen bir neta var karmzda...ama teknoloji irketleri spriz yapmaya msait olan irketlerdir..katma deeri yksek byk bir i almalar bilanolar birden bire olumluya evirebilecek niteliktedir...zaten ben de eer spriz bir i almaz ise zarar bekliyorum dedim...

2018 ylnda 1 039 milyon ciroya karlk -19,8 milyon zarar aklamtr...
    2017 ylnda 1 122 milyon ciroya karlk 53,5 milyon kar etmitir
    2016 ylnda 969 milyon ciroya karlk 18,6 milyon kar aklamtr
    2015 ylnda 1 008 milyon ciroya karllk 34 milyon kar aklamtr

grld zere 2015 ylndan beridir doru drst cirosu artmamtr kar ise vasat gelmitir ki geen yl zarar aklamtr...bu yl ise u ana kadar artan ciroya ramen zarar bytmtr..bu yl sonunda tahminen son drt yldr ilk defa cirosunu %30 civarlarnda artrarak 1 340-1 400 milyon tl civarlarna karacak grnyor..eer zte nin rnlerini yerliletirmi ve bunun ile birlikte cirosunu da artrmay baarr ise bu yln sonundaki ciro 1 400-1 600 milyon tl lere kabilecektir..

u anda tek umut veren faktr artan cirosudur...onun dnda dviz bazl ykl borcu vede ksa vadeli borcunun olduunu gryoruz..dvizin ve faizlerin dt bu konjktrde bu durum artk kar yazmasna neden olabilecektir..

teknik grafik olarak da agresif bir yap gzme arpyor..bu yapya bakarak acaba netata temel anlamda kkl olumlu deiiklikler mi oluyor ki hisse bu ekilde davranyor phesi aklma geliyor...

ksacas u ana kadar ki netata sizin ile hemfikirim ama bundan sonraki srelerde netata belki olumlu gelimeler olabilir dncesi var...piyasa da malum gelecei satn alr..bu gn ise zaten fiyatlamtr ki 25-30 tl lik zirvelerinden ta 5 tl leri grecek kadar hisseyi drmtr..
    ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et

2. https://www.fortuneturkey.com/teleko...lari-cozulecek

Ulatrma ve Altyap Bakan Turhan, €œYakn zamanda operatrlerin ehir iindeki altyap almalarnda yaadklar sorunlar ortadan kaldracak bir mevzuat dzenlemesini hayata geirecek admlar atmay planlyoruz.€ dedi.

Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhan, telekomnikasyon sektrnn nn aacak yasal dzenlemeleri hayata geirdiklerini belirterek, €œYakn zamanda operatrlerin yksek maliyet ve zellikle ehir iindeki altyap almalarnda yaadklar sorunlar ortadan kaldracak bir mevzuat dzenlemesini hayata geirecek admlar atmay planlyoruz.€ dedi.

Turkcell€™den yaplan aklamaya gre, kurulduu gnden bu yana 25 yldr Trkiye€™nin teknolojide nc bir lke olmas iin almalarn ve yatrmlarn aralksz olarak srdren irket, 25. yl etkinlikleri kapsamnda Ankara€™da zel bir resepsiyon dzenledi.

Turhan, burada yapt konumada, eyrek asr nce kurulan Turkcell€˜in lkenin en byk GSM operatrlerinden biri haline geldiini belirterek, bugn yaptklar her ite, attklar her admda yollarnn bilgiye, biliime ktn bildirdi.

€œBilginin retilmesi, paylalmas ve bilgiye eriimdeki hz o kadar yksek ki; insanlk adeta bir bilgi taarruzuyla kar karya.€ ifadesini kullanan Turhan, yeni dzene ayak uydurmann yolunun bilgi toplumuna dnmekten getiini anlatt.

Turhan, bu hedef dorultusunda ok nemli gelimeler katettikleri ve bu gelimeler sonucunda telekomnikasyon sektrnn, kendi iinden kresel markalar karr hale geldiini kaydederek, bu markalardan birisinin de Turkcell olduunu aktard.

Sektrn nn aacak yasal dzenlemeleri de hayata geirdiklerini belirten Turhan, u ifadeleri kulland:

€œBu sayede Trkiye, internet ve mobil iletiim alannda ok nemli bir noktaya ulat. Daha nce ortak altyapyla ilgili bir protokol imzaladk. Yakn zamanda ise operatrlerin yksek maliyet ve zellikle ehir iindeki altyap almalarnda yaadklar sorunlar ortadan kaldracak bir mevzuat dzenlemesini hayata geirecek admlar atmay planlyoruz. Bu srete bugn bizleri bir araya getiren Turkcell€™in de ok nemli katklar oldu. Elbette daha yaplacak ok iimiz var. Sadece lkemize deil dnyann drt bir kesine hizmet sunan Turkcell€™in 25. yln kutluyorum.€

€œlke genelinde bin 500 baz istasyonu mhrlenmi durumda€

Resepsiyonda sz alan Turkcell Ynetim Kurulu Bakan Ahmet Aka, 25 yl nce adeta bir fidan olarak dikilen Turkcell۪۪n bugn 25 yanda gen bir nar aacna dntn belirterek, bu aacn gelecek yz yllarda da lkeye, lke insana ve tm dnyaya hizmet etmeyi srdreceini bildirdi.

Turkcell€™in yatrmlarnn nemli bir ksmnn, Trkiye€™nin dijital dnmnn vazgeilmez bir unsuru olan fiber altyaplara yapldnn altn izen Ahmet Aka, €œYaklak 3,5 milyon haneye fiber interneti ulatrdk. Daha fazla vatandamz bu hizmetlerimizle de buluturmak istiyoruz ancak son iki yldr fiber kaz izni alamyoruz. Sayn Cumhurbakanmzn 2023 vizyonu erevesinde koyduu, her yerden herkese genibant internet hedefine ulaabilmesi iin bir yatrm seferberliinin balatlmasn heyecanla ve merakla bekliyoruz.€ ifadelerini kulland.

Aka, kesintisiz ve kaliteli haberlemenin bir unsuru olan haberleme altyaplarnn kurulmas ve korunmas noktasnda kamu kurumlarnn azami zen gstermeleri gerektiini belirterek, €œBu vesileyle zlerek belirtmeliyim ki bugn itibaryla sadece stanbul€™da mobil operatrlerin 354 adet baz istasyonu belediyeler tarafndan mhrlenmi durumda. lke apndaki mhrlenmi baz istasyonu says da bin 500€™n zerinde. Bu durum iletiimi ve yatrmlar tehdit eden bir boyuta ulam durumda.€ deerlendirmesinde bulundu.

€œOrtak altyap memleket meselesi€

Aka, ortak altyapnn memleket meselesi olduunun altn izerek, aklamalarn yle srdrd:

€œirketimiz, lke kaynaklarmzn daha etkin kullanmna ynelik olarak, son 3 yldr her vesileyle ortak altyaplarn kurulmas gerektii hususunu gndeme getiriyor. Ortak altyapnn nn amak amacyla ilk adm olarak baz istasyonu kulelerinin bir altyap irketinde konsolide edilmesi, sonrasnda fiber altyaplarn ve nihayetinde nmzdeki dnemde 5G ebeke yatrmlarnn da ortak ekilde yaplmas gerekiyor. Bu sayede lke kaynaklarnn etkin kullanlmasnn yan sra uluslararas rekabet gcne sahip ortak altyap irketinin olumas ile devletimizin daha ok gelir etmesi ve vatandalarmzn makul fiyatlarla yksek kalitede hizmet almas salanm olacaktr.€

Aka, Turkcell€™in kuruluunda bu yana gndeminde olan Turkcell Vakf€™n kurmann kendilerine nasip olduunu belirterek, vakfn, Trkiye€™nin bir ihtiyac olduunu bildirdi.

Vakfn, insana dokunan, lkenin geleceine hizmet eden yatrmlar yapacak imkanlarnn bulunduunu anlatan Aka, €œEn byk amacmz Trkiye€™nin teknolojide tketen bir lke konumundan reten bir lke konumuna ulamas iin; teknolojinin ve bilimin lkemizde gelimesini ve uluslararas dzeyde yaygnlamasn desteklemek ve bunun iin gerekli olan bilim insanlarnn ve vasfl i gcnn yetitirilmesini salamak.€ ifadelerini kulland.

€œ3 ylda 16 milyar liralk yatrm yapacaz€

Turkcell Genel Mdr Murat Erkan da, kurulularndan bu yana geen 25 ylda lkeye katma deer salamak iin altklarn belirterek, bu kapsamda kurulutan bugne kadar geen 25 yllk srede 50 milyar TL€™lik bir yatrm yaptklarn vurgulad.

stelik bu yatrmn yarsndan fazlasn son 5 yl ierisinde gerekletirdiklerini aktaran Erkan, €œnmzdeki ylda 16 milyar TL daha yatrm yapmay planlyoruz. eyrek asrdr Turkcell olarak lkemize ve insanmza deer katmak iin aralksz alyoruz.€ ifadelerini kulland.

Erkan, kurulduklar gnden bu yana sektrde hep ilklerin ve yeniliklerin ncs olduklarn kaydederek, u deerlendirmelerde bulundu:

€œTrkiye€™nin dijitalleme yolculuunun lokomotif irketi olarak teknolojide birok ilki lkemizin hizmetine biz sunduk. nsanmzn, irketlerimizin ve kamu kurumlarmzn sahip olduu potansiyeli ortaya karabilmeleri ve kresel rekabette bir adm nde olabilmeleri iin onlara frsat eitlii sunacak rn ve hizmetler sunuyoruz. Bugn alanmzda kresel bir gce ulamamza vesile olan tm mterilerimize bize gsterdikleri tevecch iin teekkrlerimizi sunuyoruz. phesiz bugn geldiimiz noktadaki baarmz onlarn bize salad motivasyona borluyuz. 25 yldr olduu gibi lkemize ve insanmza deer katmaya, durmadan almaya devam edeceiz.€

Resepsiyona, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli ve Ankara Valisi Vasip ahin€™in yan sra Turkcell Ynetim Kurulu yeleri ile birlikte 500€™e yakn davetli katld.

BU HABERDE DAHA OK NETAI LGLENDREN GZEL BLGLER VAR...
    ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et

3. Yatrm tavsiyesi deildir..

4. ---Turkcell‚„in yatrmlarnn nemli bir ksmnn, Trkiye‚„nin dijital dnmnn vazgeilmez bir unsuru olan fiber altyaplara yapldnn altn izen Ahmet Aka

---Turkcell Genel Mdr Murat Erkan da, kurulularndan bu yana geen 25 ylda lkeye katma deer salamak iin altklarn belirterek, bu kapsamda kurulutan bugne kadar geen 25 yllk srede 50 milyar TL‚„lik bir yatrm yaptklarn vurgulad.

stelik bu yatrmn yarsndan fazlasn son 5 yl ierisinde gerekletirdiklerini aktaran Erkan, ‚“nmzdeki ylda 16 milyar TL daha yatrm yapmay planlyoruz.

----irketimiz, lke kaynaklarmzn daha etkin kullanmna ynelik olarak, son 3 yldr her vesileyle ortak altyaplarn kurulmas gerektii hususunu gndeme getiriyor. Ortak altyapnn nn amak amacyla ilk adm olarak baz istasyonu kulelerinin bir altyap irketinde konsolide edilmesi, sonrasnda fiber altyaplarn ve nihayetinde nmzdeki dnemde 5G ebeke yatrmlarnn da ortak ekilde yaplmas gerekiyor.

----Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhan, telekomnikasyon sektrnn nn aacak yasal dzenlemeleri hayata geirdiklerini belirterek, ‚“Yakn zamanda operatrlerin yksek maliyet ve zellikle ehir iindeki altyap almalarnda yaadklar sorunlar ortadan kaldracak bir mevzuat dzenlemesini hayata geirecek admlar atmay planlyoruz.‚ dedi.

----- Daha nce ortak altyapyla ilgili bir protokol imzaladk.

nemli paragraflardr...ayrca alt yap yatrmlarnn olas tutarlar hakknda fikirler vermektedir...

5. biraz nce neta yatrmc ilikileri ile bir grme yaptm...bu zte rnlerinin yerliletirme haberinin doru olup olmadn sordum ,doru olduunu sylediler..yerli olarak reteceimiz zte rnleri daha nce satmadklarn telekom operatrleri bu rnleri ihale ile yabanc firmalardan aldklarn sylediler...ayrca bu rnler hakknda telekom operatrleri ile de grmeler yaptklarn sylediler...

yerli retecekleri bu rnlerden devlet teviklerinden de faydalanacaklarn sylediler...yerliletirme amalarndan birisi de devletin cari a drme politikasna uyum salamak ve lkemizden dviz kn azaltmaktr dediler...bu rnler ile yurtii ihtiyalar karlama amacnda olduklarn sylediler...

bu rnler ile ciro art beklediklerini sylediler..miktar sorduysam da bu konuda herhangi bir ipuu vermediler...

bilanolarn zarar olduunu bu yzden de umutlarn azaldn sylediimde tm irketler iin olumsuz bir dnemden getiklerini ,dviz artlarnn maliyetlerini olumsuz etkilediini ve finansal giderleri artrdn ama irket olarak nakit olarak likit bir irket olduklarn ve bu nakiti olumlu kullanabildiklerini sylediler...

sayn peyruze hanm cana yakn ve mmkn olduunca bilgi vermeye alan biri olarak grdm ve memnun kaldm...ilk defa bir irketi aradmda direk yatrmc ilikileri ile grebiliyorum...ncekiler hep balyordu ve sk sk da yatrmc ilikileri yerlerinde olmuyorlard..bu konuda neta irketine tam puan verdim..

peyruze hanm gelecek ile ilgili pek de ktmser grmedim..ayrca bu hafta iinde nc eyrek bilanolar yollama amacnda olduklarn sylediler..byk bir ihtimalle en ge cumaya kadar bilano gelir..bilginize arkadalar..

6. --Turkcellin yatrmlarnn nemli bir ksmnn, Trkiyenin dijital dnmnn vazgeilmez bir unsuru olan fiber altyaplara yapldnn altn izen Ahmet Aka

yukardaki cmle ok nemli arkadalar...turcel yatrmlarnn byk bir ounluunun fiber altyapya yaptklarn sylemi...son 25 ylda 50 milyar tl lik yatrm yapmlar ve bu yatrmn yars olan 25 milyar tl lik yatrm da son 5 ylda yapmlar..yani ortalama her yla 5 milyar tl dmektedir...nmzdeki 3 ylda da 16 milyar tl lik yatrmlarnn olacan sylemiler..yani nmzdeki her yla ortalama 5,3 milyar tl lik bir yatrm der..bir de lkemizde operatrn olduunu dndmzde pastann bykln az ok anlayabiliyoruz...

ite bu koca pastadan bu rnlerde tek yerli rn olan zte rnleri acaba ne kadarlk bir pasta alabilecek ?? daha nce de dediim gibi u ana kadar iin neta pek de umut vermemi olabilir ama gelecekte bu tr beklentiler eyrek cirolara yansmaya baladnda o vakit neta daha dinamik olabilir..u anda elle tutulabilecek tek olumlu faktr netan cirolarnn artyor olmas vede gelecekte bu ilerden pay alabilme ihtimalidir..

artk piyasa nasl deerlendirir bu konuyu bilmiyorum...ama hissenin ini klarndaki agresiflik bu hissenin bundan sonraki srelerde de hareketli olacan iaret ediyor...tabi bu hissede babalarn ve aalarn kararlar ok nemli..onlar ne derse o olacak...
    Son dzenleme : keko; 21-10-2019 saat: 12:25.

7. arkadalar burada bol yorum yapyor olmam bu hissenin elimde oluyor anlamna gelmemeli veya bu hisseyi aln anlamna da gelmemeli...ben sadece geen zaman diliminde gelen netan zte rnlerinin yerli retiminin olas etkilerini incelemek istedim..ilk defa neta ile ilgileniyorum...bu hisseyi temel ynden de tanmak istedim...gemite bu hisseyi ok meth ediyorlard...o yzden de bilin altmda bu hisseye olan ilgim artt...

gemite baz hisselerin temelini incelemediim iin piman olduum hisseler oldu...acaba netata potansiyel ne olabilir diye merak ettim..

grdm udur arkadalar nc eyreklerde eer spriz yeni iler almam ??? iseler gelecek nc eyrek bilanolarnda zarar gelme ihtimali yksektir..ksa vadeli ykmllklerinin artm olmas kar zerinde ciddi basklar oluturduu grlyor...dviz a ise dvizin dt konjktrde tl bazl bortan daha iyidir...son 4 yldr neredeyse yatayda olan cirolar ilk defa bu yl artacak grnyor buda olumlu tarafdr...baka bir olumlu taraf da telekominasyon sektrnde zte rnleri ile ilk yerli rn arz gerekletiriyor olmas ve bu rnler ile bu byk pastadan pay alabilme ihtimalidir...

zte firmas ise dnyada sz sahibi irketlerden biridir ki zaten amerika huwai ve zte irketlerinin zeliklerinden dolay korkup yasak getirdii inli firmalardr...

8. u anda gzlemlediime gre piyasa iki arada bir derede kalm gibi..bir yandan olas kt nc eyrek ,br yandan da artan ciro ve zte ibirlii ile yerli olarak operatrlerden alabilecei byk meblal iler..

eer gerekten de beklendii gibi kt bilano gelirse bu kt beklenti gerekleti ve artk gelecei satn alalm da diyebilir piyasa...veya nce dp daha sonra tekrardan k da yapabilir neta...bu iki olaslk da var...

eer ntr veya hafif karl bir bilano yollarsa her halkarda olumlu etkilenerek k yapacan dnyorum...

u anda adeta olas kt bilano parangas ile neta zaptediyorlar grnts var....hareketleri gerekten de ok ilgin...merak ile izliyorum..

kendimce dncelerimi paylatm ben hi kimseye al ,tut veya sat tavsiyesi vermiyorum...herkesin akl kendine ve karar da bu kararnn verecei sonular da kendisinedir...bu saatten sonra ben susmak istiyorum..sanrm sylemek istediim bir ok eyi syledim...

ben hepimize baarlar diliyorum...

Sayfa 92/781 lklk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •