biraz önce netaş yatırımcı ilişkileri ile bir görüşme yaptım...bu zte ürünlerinin yerlileştirme haberinin doğru olup olmadığını sordum ,doğru olduğunu söylediler..yerli olarak üreteceğimiz zte ürünleri daha önce satmadıklarını telekom operatörleri bu ürünleri ihale ile yabancı firmalardan aldıklarını söylediler...ayrıca bu ürünler hakkında telekom operatörleri ile de görüşmeler yaptıklarını söylediler...
yerli üretecekleri bu ürünlerden devlet teşviklerinden de faydalanacaklarını söylediler...yerlileştirme amaçlarından birisi de devletin cari açığı düşürme politikasına uyum sağlamak ve ülkemizden döviz çıkışını azaltmaktır dediler...bu ürünler ile yurtiçi ihtiyaçları karşılama amacında olduklarını söylediler...
bu ürünler ile ciro artışı beklediklerini söylediler..miktar sorduysam da bu konuda herhangi bir ipuçu vermediler...
bilançoların zarar olduğunu bu yüzden de umutların azaldığını söylediğimde tüm şirketler için olumsuz bir dönemden geçtiklerini ,döviz artışlarının maliyetlerini olumsuz etkilediğini ve finansal giderleri artırdığını ama şirket olarak nakit olarak likit bir şirket olduklarını ve bu nakiti olumlu kullanabildiklerini söylediler...
sayın peyruze hanım cana yakın ve mümkün olduğunca bilgi vermeye çalışan biri olarak gördüm ve memnun kaldım...ilk defa bir şirketi aradığımda direk yatırımcı ilişkileri ile görüşebiliyorum...öncekiler hep bağlıyordu ve sık sık da yatırımcı ilişkileri yerlerinde olmuyorlardı..bu konuda netaş şirketine tam puan verdim..
peyruze hanımı gelecek ile ilgili pek de kötümser görmedim..ayrıca bu hafta içinde üçüncü çeyrek bilançoları yollama amacında olduklarını söylediler..büyük bir ihtimalle en geç cumaya kadar bilanço gelir..bilginize arkadaşlar..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri