alarko güzel kâr açýklamýþ.....
beklediðimden de iyi....
3.dönem 252.890.410..temmuz,aðustos,eylül iyi kazanmýþýz.....
338.697.265 .... 30 eylül 019 ...9 aylýk bilanço karý.........
alarko güzel kâr açýklamýþ.....
beklediðimden de iyi....
3.dönem 252.890.410..temmuz,aðustos,eylül iyi kazanmýþýz.....
338.697.265 .... 30 eylül 019 ...9 aylýk bilanço karý.........
dolar için yazdýklarým..
30.11.2017 nisan ile düþüþ baþlar mý ?30.11.2017 Yýlbaþýnda 3,53 olan aradan 11 ay geçince niye 3,95 olmasýn ? Enflasyon en az %12 deðil mi ?30.11.2017 sn caycý, 3.70 bir tesvik. ihracatcýyý. yeter ki ihracat yap sana verdiðimiz döviz kredisini düþük tl'den kapatýrsýn. diyor devlet. Bir de bu taraftan bakýnýz. Haa döviz nereye kadar çýkar?
Ben yetkili olsam cari açýk kapanana kadar çýkmasýna göz yumarým. SaygýlarParite kýsmý... Atmýþýz....tutmuþþþþþþþþ... be yaaaa!25.01.2018 Buraya kadar. €/$ paritesi tamam. Þimdi 1,10 -1,15 dengesine seyahat baþlar. ABD borsalarýnda düþüþ eþliðinde. Düþüncesindeyim.
![]()
Asgari ücret þu yýlda þu kadar yumurta ediyorken bu kadar yumurta ediyor bu yýl..... deniyor, karþý tara da elektrik var, þu var bu var, onlarý da hesapla... diyor.
"Ýnsanlara eðitimle öyle vasýflar vereceðiz ki asgari ücretle çalýþmak zorunda kalmayacaklar" denmeli bence.
Çünkü dünya bir büyük köy.
Siz asgari ücreti artýrýnca vasýfsýz eleman maliyetleriniz aðýrlýklý endüstrinizi oluþturan vasýfsýz ürünler imalatýnýza yansýyor ve dünya ile rekabette güçlük çekiyorsunuz.
BÝST 100 $ bazlý..
18.360
18.720
19.500
20.500
22.000
gidebilir mi?
22.000 $ yukarýsý için NOT ARTIÞI GEREKTÝÐÝ KANAATÝNDEYÝM:
Öte köydeki müzmin sortçu, narsist, tulüatçý, peygamberleri yalanlayan imansýz, haným sözü dinlemiþ; viopta terste kalmýþmýþ. 🙃💸
Tabii müritler de.
Psikolojisi daðýlmýþtýr þimdi hepsinin. Eser kalmamýþtýr moralden. Kýlýç gibi duruyordur tepelerinde zarar. Mezbaha yoluna girdiler.
Var mý "beynini kiraya vermek?"
Ful pozu sermayesinin %10'u kadar olanlar belki sabrederlerse 3-5000 puanlýk aþaðý-yukarý hareketlerde kurtulabilirler.
Ancak aylarca sürecek yýpratýcý bir savaþ vermeleri gerekebilir.
Bist 100'de not artýþý gelmezse 22.000 $'a kadar yükselebilme potansiyeli görmekteyim.
Not artýþý gelirse, o, bambaþka bir dünya...🤑💰💲
Kanalistanbul arsasý koordinatlarý resmi gazetede ilan edileli 5 yýldan fazla zaman oldu diye hatýrlýyorum.
Kanalistanbul arazisinin tamamýný (%80'den fazlasý sazlýdere barajý su toplama alanýnda olduðu için zaten imarsýzdýr, buðday tarlasý deðerindedir, arazi icinde ilan edilen baraj havzasý dýþýnda askerî alanlar da var, onlar zaten hazineye aitler) TOKI isterse istimlak edebilir.
Istimlak ettikten sonra dilediði þekilde imar edebilir.
Zaten Kanalistanbul yapýlacak imar faaliyetleriyle finanse edilecek kendinden muharrik bir projedir.
DÝYE DÜÞÜNÜYORUM.
20 mil, Rakka'ya nüfus yerleþtirmek.
Hedef daha öteye geçti....
Günün sonunda pkk'lýlar ya lejyoner olarak Fransýzlarýn emrinde sahra çölüne gidecekler... ya da israil'e sýðýnacaklar.
Honkong'da olaylar...
Çin ABD tarafýndan ekonomik baskýya maruz.
Honkongdaki olaylarýn benzerleri Çin'in baþka þehirlerine, bölgelerine sýçrar mý?
Biraz ütopik gibi ama;
Bir de Çin Baharý ortaya çýkar mý?
Çýkarsa uluslararasý ticarete, emtia fiyatlarýna, turkiye iç-dýþ ticaretine, doviz/tl'ye muhtemel tesirleri neler olabilir?
Yer Ýmleri