Resim'de gözüken,2013 ten itibaren alçalan tepeler oluþmaya baþlamýþ.Sarý kanal üst bant þuan için 2.2 eur gözükse'de zamana yayýldýðýn'da 2 eur civarýna denk gelebilir.Kýrmýzý yatay trend'de aþaðý yukarý bu seviyeler'de.
2018 'de yeþil trend aþaðý kýrýlýnca þu ana kadar üzerin'de bir kapanýþ yapamadý endex.
Dolayýsý ile yeþil çizgi önemli.
Alýntý Originally Posted by 0101 Yazýyý Oku
Ihrac ürunlerimizin cogunun rakibi cin, vietnam, benglades, hindistan.
Onlardan yuksek maliyetli iscilikle nasýl rekabet edebiliriz?
Size en yakin avm'ye gidiniz. Pek cok magazadaki ürünleri bahsettigim ulkelerden gelmiþ de satilmakta.... gorebilirsiniz.
2018 yilindaki 50 milyar dolar cari açýk onceki yýllarýn kümülatif iscilik giderlerinin bir sonucu idi.
Bendeniz bunu gozlemledigim ve ongördüðüm için 2017 3 ve 4. Ceyreginde hisselerimi satýp kademeli olarak dolara gecmiþtim.
Asgarý ücret net 350-400 $ arasýnda olursa dýþ rekabetimiz için yeterli bir dengedir. Diye düþünmekteyim.
Tabii bu benim ekonomiyi okuma yaklaþýmým.
Biraz bakkal hesabýdýr ama sonuç alýyorum.
Asgari ücret .. 2324 tl / 5.94 TL = 391 DOLAR......
TÜRKÝYE rekabetçi üretim, rekabetçi TL tercihini devam ettiriyor.
Bu tercihler uzun vadede iþsizliði azaltabilecek sonuçlar verecektir diye analiz etmekteyim.
Hayýrlý olur inþallah.
Son düzenleme : 0101; 26-12-2019 saat: 18:15.
Kanal Ýstanbul'un bakanlar kurulu kararý. Üzerinden 5 yýldan fazla zaman geçti. Koordinatlarý merak edenler için link.(Aslý resmi gazetededir) https://emlakkulisi.com/kanal-istanb...zergahi/260752
24/2/2014 tarihli ve 2014/6028 sayýlý kararname
Karar
Madde 1- Ýstanbulda bulunan ve 13/8/2012 tarihli ve 2012/3573 sayýlý Bakanlar Kurulu Kararý uyarýnca, olasý afet riskini bertaraf etmek için ruhsatsýz, iskânsýz ve afet riski altýndaki yapýlarýn tasfiye edilerek yeni yerleþim alaný olarak kullanýlmasý amacýyla, 644 sayýlý Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýnýn Teþkilat ve Görevleri Hakkýnda Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinin birinci fýkrasýnýn (ç) bendi kapsamýnda Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýnýn yetkilendirildiði alanýn sýnýrlarý, ekli kroki ile listede gösterildiði þekilde yeniden belirlenmiþtir.
Madde 2- Bu Karar yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.
Madde 3 - Bu Karar hükümlerini Çevre ve Þehircilik Bakaný yürütür.
5 yýlý geçmiþ bir karar var. Buna göre imar planlarý bile çoktan yapýlmýþtýr.
TOKÝ isterse kanal arazisinin tamamýný buðday tarlasý fiyatýna istimlak eder, yapýlacak konutlarla projenin tamamý finanse edilir. Devlete de yük olunmaz.
Muhalefet partilerinin bu hususu ÝÞLEMEMESÝNÝ anlamak mümkün deðil.
Bir saatliðine mutlu olacaksanýz,
þekerleme yapýn
Bir günlüðüne mutlu olacaksanýz,
balýk avlamaya gidin
Bir aylýðýna mutlu olacaksanýz, evlenin
Bir yýllýðýna mutlu olacaksanýz, bir servete konun
Tüm yaþam boyunca mutlu olacaksanýz, iþinizi sevin...
-ÇÝN ATASÖZÜ
Temel analize dayalý uzun vade hisse yatýrýmcýlýðýný seviyorum beaaa! 😊
Yer Ýmleri