Kentuf bu olayý gördü.
Ben 2017 , 2018, 2019 hamlelerini yakaladým.
Bu subat ayýnda dow, virüs olayýný algýlayamadým.
Algilasaydým su anki gücümün %90 üstünde olurdum.
2019 yýlý kârýmýn önemli bir kismý gitti.
Saðlýk olsun.
Para her zaman kazanýlýr.
Insanlar hayatlarýný kaybediyorlar.
Inþallah ülkem ve dünya insanlýðý bu belayý en kýsa sürede atlatýr.
Dut yemiþ bülbüle döndüm.
Hem hissede yakalandým,hem de eve kapandým.
Covid19 iki taraflý vurdu beaaa...!
Dünyada yeni hasta sayýsý;
Dun 66.770
Bugün 53.441.. belki abd biraz daha ekler sayýlarýna .
Ancak avrupada kesin azalma var düne göre....
Bir Beyaz Türk, mutlu azýnlýk mensubu ve de salon sosyalistinin serencamý...
Zaman geçince unutulur. Burada bulunsun.
Nagehan ALÇI yazmýþ.....https://www.haberturk.com/yazarlar/n...nadan-kacti-mi
Zülfü Livaneli hastalýðýný gizledi mi? Karantinadan kaçtý mý?
Ünlü sanatçý Zülfü Livaneli'nin ailesiyle beraber koronavirüs kaptýðý ve virüsü maðlup ettiði haberi dün her yerde vardý.
"Eþim, ben ve arkadaþlarým tedavi gördük. Tamamen iyileþtik. Türkiye'ye döndük. Þu anda test sonuçlarýmýz negatif ama yine de evden çýkmýyoruz" diyordu yayýnlanan metinde.
Ancak ayný Livaneli 19 Mart günü koronavirüse yakalandýðý yönündeki haberleri yalanlamýþ ve saðlýk durumunun iyi olduðunu söylemiþti.
Peki o halde ne zaman Kovid-19 oldu? Hangi tarihte ve nerede tedavi edildi? Livaneli'ye hiç test yapýldý mý ve herhangi bir þekilde hastaneye yattý mý? Bu süreçler ne zaman tamamlandý?
MUAMMALI TABLO
Bu sorularýn peþine düþünce ortaya muammalý bir tablo çýkýyor:
Medya camiasýnda iyi bilindiði gibi Zülfü Livaneli'nin hayattaki en yakýn dostlarýndan biri önce Sabah sonra Vatan-Milliyet gazetelerini yönetmiþ olan gazeteci Zafer Mutlu'dur.
ABD'deki programda kendisiyle birlikte olan Zafer Mutlu da Zülfü Bey'in 4 Mart günü gerçekleþen kitap tanýtým kokteylinde Kovid-19'a yakalanýyor.
11 Mart'ta Mutlu, eþi Nüket Haným, Zülfü Livaneli, eþi Ülker Haným ile kýzý Aylin Livaneli de uçakla ABD'den Türkiye'ye dönüyorlar.
Zafer Mutlu ile Ülker ve Aylin Livaneli kendilerini iyi hissetmiyorlar. Koronavirüs semptomlarý gösterince hemen 11 Mart günü hastaneye gidiyorlar.
Zafer Mutlu'nun testleri pozitif çýkýyor ve tedavi altýna alýnýyor. 23 Mart günü hastalýðý tamamen atlatarak hastaneden taburcu oluyor.
EÞÝ VE KIZI HASTANEDE ÝKEN ZÜLFÜ BEY BODRUM'A GÝDÝYOR
Ülker ve Aylin Livaneli'nin testleri baþta negatif çýkýyor. O arada bir-iki gün Ýstanbul'daki evlerine çekiliyorlar. Sonrasýnda semptomlar sürüyor. Bunun üzerine yeniden test yaptýrýyorlar ve bu kez sonuç pozitif görünüyor. Böylelikle onlar da hastanede tedavi altýna alýnýyorlar. Birkaç gün sonra ise virüsü yenerek taburcu oluyor ve arabayla Bodrum'a gidiyorlar.
Peki tüm bu olanlar sýrasýnda Zülfü Livaneli ne yapýyor?
Ünlü müzisyen 11 Mart günü ailesi ve arkadaþlarýyla ABD uçaðýndan iner inmez hastanede herhangi bir teste tabi tutulmadan karayoluyla Bodrum'daki evine geçiyor.
Kendini çok iyi hissettiðini söylüyor. Eþi ile kýzý ve en yakýn dostu hastaneye giderken kendisi Ýstanbul'da kalmýyor.
Son açýklamasýyla koronavirüse yakalandýðýný ve hastalýðý maðlup ederek iyileþtiðini söyleyen Zülfü Livaneli 11 Mart gününden beri yani ABD'den döndüðünden beri Türkiye'de hiç hastaneye yattý mý? Hayýr.
Kendine koronavirüs testi yaptýrdý mý? Bilmiyoruz.
Dediðim gibi NY uçaðýndan indiði gibi arabayla Bodrum Kayaköy'deki konutuna gitti.
Peki 74 yaþýndaki Zülfü Livaneli ne zaman bu virüsü kaptý ve ne zaman bu virüsü yendi?
11 Mart günü Ýstanbul'a indiðinde virüsü taþýyor idiyse-ki yanýndaki diðer vakalara bakýnca öyle gibi gözüküyor- hemen karantina altýna alýnmasý gerekirdi, kaldý ki eþi ve kýzý öyle yaptýlar.
KARANTÝNAYA GÝRMEMEK ÇEVRESÝ ÝÇÝN BÜYÜK RÝSK DEÐÝL MÝ?
Eðer hasta olduðunu bile bile hastane, karantina vs ile uðraþmak istemediðinden doðrudan Bodrum'a gittiyse -ki umreden gelen kimi yurttaþlar da böyle davranarak yanlýþ yaptýlar- bu hem Livaneli için hem de karþýlaþtýðý herkes için büyük risk teþkil etmiyor mu?
Aydýnlanma ile modernizmin deðerlerine yani akla ve bilime sonsuz önem verdiðini söyleyen Sayýn Livaneli!nin "Yok hastane yok karantina istemiyorum arkadaþ" havasýnda olmasý kendisinin tabiriyle biraz Ortadoðulu bir davranýþ kalýbý deðil mi?
Peki þimdi 11 Mart gününden daha geriye gidelim:
4 Mart'ta NY'da The Marmara Park Avenue'de yapýlan Livaneli kitap tanýtým kokteylinde bu virüsün birçok insana bulaþtýðý Razi Canikligil'in Hürriyet gazetesinde yaptýðý haberle ortaya çýktý.
Sadece Zafer Mutlu ile Livaneli Ailesi deðil otelin sahibi Kaan Gürsel de virüse yakalanmýþ. Yine ayný þekilde Livaneli'nin kalabalýk kokteyline katýlan bir Türk iþadamý da o gün orada olan 12 kiþinin birden pozitif çýktýðýný Canikligil'e açýklamýþ.
NE ZAMAN KAPTI?
Zaten Livaneli bu haber yayýnlandýktan hemen sonra kendisi ve ailesinin de Kovid-19'a yakalandýðýný ama iyileþtiklerini beyan etmek durumunda kaldý.
Oysa 19 Mart günü yani Türkiye'ye döndüklerinden 8 gün sonra hastalandýðýný inkar etmiþti.
Þu ana kadar yazdýklarýmýzdan 4 Mart günü NY'da o virüsün yayýldýðý gibi bir manzara görülüyor. 4 Mart'tan itibaren virüsün kuluçka evresini düþünürsek 10-11 Mart gibi þikayetler baþlamýþ durumda zaten.
DEMET SAÐIROÐLU ÝLE VERDÝÐÝ KONSER
Þimdi 4 Mart tarihinden biraz daha geriye gidelim; 1 Mart'ta Zülfü Livaneli ile Demet Saðýroðlu NY'da beraber konser verdiler.
Peki Demet Saðýroðlu'na koronavirüs bulaþmýþ mý? Evet Demet Haným da test yaptýrmamakla birlikte 4-5 gün aðýr þekilde Kovid-19 belirtilerini yaþadýðýný ve tüm yakýn çevresinin pozitif çýktýðýný ilan etti. Saðýroðlu sanýrým ABD'de hastanelerin berbat durumundan ötürü kendisini evde karantinaya almýþ.
O halde 1 Mart'ta Livaneli Kovid-19 muydu? Demet Saðýroðlu'na ondan mý geçti?
27 Þubat günü ünlü müzisyenin rahatsýzlandýðýný ve hastaneye kaldýrýldýðýný biliyoruz. Hatta bu rahatsýzlýk sebebiyle birkaç programý iptal edildi.
Fakat hemen sonrasýnda taburcu oldu ve 1 Mart'ta Demet Saðýroðlu ile olan konserinde yine sahnedeydi.
27 Þubat'tan 10 Mart'a kadar Livaneli ailesi, Zafer Mutlu'nun evinde hep birlikte kaldýlar.
Burada þu soru akla gelebilir: 27 Þubat günü Livaneli, Kovid 19 nedeniyle mi rahatsýzlanýp hastaneye kaldýrýldý? Hastalýðýna raðmen programýný aksatmamak için 1 Mart'ta konsere ve 4 Mart'ta kitap tanýtým kokteyline mi gitti?
Ancak burada aykýrý bir veri var. Ayný 4 Mart sabahý Livaneli'nin Ýpek Cem ile Columbia Üniversitesi'nde bir söyleþisi vardý. Eðer o sýrada Kovid-19 taþýyýcýsý olsaydý bu virüsün en baþta Ýpek Cem'e ve o gün temas ettiði insanlara da geçmiþ olmasý gerekirdi.
Öðrendiðime göre ne Ýpek Cem ne de Cem'in yakýn çevresinden herhangi birinde virus görüldü.
O halde bence makul senaryo þu: Týpký Zafer Mutlu, Kaan Gürsel, Ülker ve Aylin Livaneli gibi Zülfü Livaneli bu virüsü 4 Mart gecesi yapýlan kokteylde kaptý.
11 Mart günü Ýstanbul'a dönerken belirtilerini hissediyor muydu bilmiyoruz ama hissetse bile kimseye haber vermeden kendi baþýna bu iþi çözmeye karar verdi ve arabayla Bodrum Hebil Koyu'na gitti. Hastane ve testten uzak durdu.
ÝNKAR EDERKEN REÇETE YAYINLADI
19 Mart günü ise tüm ailesi ve çevresi hastayken de virüs taþýdýðýný inkar etti. Fakat tam da muhtemelen kendi kendine Bodrum'daki evinde hastalýðý yenmeye çalýþtýðý günlerde o stresle 21 Mart günü korona ile mücadele için sosyal medyasýndan alenen tedavi reçetesi yayýnladý.
Bir sanatçý, hangi ilacýn günde kaç defa hangi saat alýnmasý gerektiðini dahi detaylý belirten tam anlamýyla bir hekim reçetesi paylaþtý.
Bu sebeple týp ve bilim camiasý tarafýndan çok aðýr tenkit edildi Livaneli. Bilim insanlarý Zülfü Bey'i bilinçsizlik ve sorumsuzlukla suçladýlar.
O reçetede tüm takipçilerine "Eðer bu virüse yakalanýrsanýz doktorunuzdan bu ilaçlarý yazmasýný özellikle isteyin" diye de belirtiyordu. Hekimler bu kýsma çok tepki gösterdiler.
Bir de bunun üstüne Zülfü Livaneli kendisini kýnayanlarý çok aðýr sýfatlarla itham etti.
Oysa Livaneli'ye kýzanlar bilim ve týp çevreleriydi. Ayný çevreler onun bu ithamlarýna daha da öfkelendiler ve Livaneli'yi þarlatan olmakla suçladýlar.
ÝYÝ NÝYETLÝ AMA;
Peki öyle mi hakikaten?
Ben bu kronolojiye bakýnca Bodrum'daki evinde hastalýkla mücadele etme stresini yaþayan Livaneli'nin kendisine iyi gelen reçeteyi herkese önermek gibi iyi niyetli ama elbette çok þuursuz bir iþ yaptýðýný görüyorum.
Öte yandan Livaneli'nin eskiden beri ilaçlar ve týp meselesine meraklý olduðu biliniyor.
Acaba bu önerdiði aðýr ilaçlarý nasýl elde etti? Kimselerden habersiz evine doktor çaðýrýp koronavirüs testi mi yaptýrdý? Bilmiyoruz.
Fakat þunu biliyoruz: Livaneli týpký eþi, kýzý ve arkadaþlarý gibi ABD'de koronavirüs kaptýðý halde ülkeye dönünce hastaneye gitmedi. Test yaptýrmadý.
Döner dönmez 14 gün karantina altýnda yaþamak zorunda olmasýna raðmen bunu da yapmadý ve Bodrum'a gitti. Çok sayýda insana temas etti ve görünüyor ki hastalýðýný sakladý. Bu kabul edilebilir bir durum deðil.
Sayýn 0101
Ýzninizle 2 soru sormak istiyorum.
1-Hissede yakalanmak daha çok benim gibi teknik vs.bilmeyen acemilerin iþi diye düþünüyorum. Sizin gibi olaya daha vakýf kiþilerin stop-loss yapmamasý -ki daha usta bir çok kiþinin de uygulamadýðýný gördüm - nedenini öðrenmek isterim.Ben de zarardeyken stop yapamýyorum elim gitmiyor.Sadece öðrenmek için soruyorum çünkü nedenler farklý olabilir ve birþeyler ogrenebilirim.Uzun vade ( 1 -3 yýl ) hisse alan biri de düþüþlerde stop loss yapmalý mi yoksa bu riskli olup bazen hisseyi kaçýrmasýna da neden olur mu.
Görüþlerinizi öðrenmek isterim.
Teþekkürler.
Herkesin kabiliyeti farklý.
Elinizdeki malýn miktarý da önemli.
Ha diye çýkamayabilirsiniz.
Uzuncu psikolojisi mi desem, maldan kolay vazgeçemiyorsunuz.
Haa... kayýpta mýyým?
Degilim... 0.33 $ maliyetim var.
1.06 $ olmuþtu...
0.52 dolara düþtü.
Simdi galiba 0.63 dolarlarda..
Zaman kaybetmek benimkisi.
Uzuncu sirketi her sekilde inceler ve girer.
Ufak tefek %10-15 dalgalanmalarda yerinden hiç kýmýldamaz.
Stressiz yaþar.
Þirketinden emindir
Hisseye girmesi de, hisseden çýkmasý da incelemeler sonucu olur.
Alternatifleri devamlý arar.
Dünya borsalarý ve bist covid19 bahanesiyle sert bir düþüþ yaþadýlar.
Þimdi covid þöyle-böyle diyen prof.lar Þubat ayý tv'lere çýkýp bugün konuþtuklarýný söylemedi.
Konuþanlar, da "bize bir þey olmaz" kabilinden konuþtular. Paca çorbasý ile bu iþi geçiþtireceðimizi düþündük.
2009 borsa cýkýþýnda domuz gribi ulkemizde 500 can aldý. Dünyada da pek çok can...
Kimse týnmadý.
Borsalarýn aðalarý borsalari çýkarmak istiyorlardý.
Borsalar çýktýkça çýktýlar...
Þimdi ise panik de panik...
Dunyanýn alacaklýlarý hissede deðilmiþler herhalde....
Yer Ýmleri