NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Sakarya'nýn Adapazarý ilçesinde, ay çiçeði üreticileri, hasat sonrasý Sakarya Yaðlý Tohumlar Tarým Satýþ Kooperatifi'ne ürünlerinin satýþýný yapmaya baþladý.
Ay çiçeði üreticileri, alým fiyatlarýnýn, masraflarýný karþýlamadýðýndan yakýndý.Adapazarý'nda, çiftçilerin önemli geçim kaynaklarýndan olan ay çiçeðinin üreticileri, yapýlan hasat sonrasý*ürünlerini Sakarya Yaðlý Tohumlar Tarým Satýþ Kooperatifi'ne*satmaya baþladý.*
Üreticiler,* fiyatýn, beklentilerini karþýlamadýðýný*belirterek, zarar ettiklerini söyledi. Masraflarýn yüksek olduðunu belirten çiftçi Halil Kun, "Mazot yüksek, gübre fiyatlarý yüksek, biçerdöver fiyatlarý yüksek.
Gelir, gideri karþýlamýyor. Biz ya ahýrdan ya baþka üründen bunlara takviye yaparak, dengeliyoruz. Geçen seneye göre,*bu sene artýþ oldu üründe;*ama yine masrafýmýzý karþýlamýyor.
Ümidimiz bir sonraki seneye artýk. Ýnþallah*daha iyi olur" diye konuþtu.*
Ziraat odalarýnýn, çiftçilerin durumunu takip etmesi gerektiðini belirten, 40 yýllýk*çiftçi Recep Karasu, "Bu sene bilinçsiz ekimler yüzünden çoðu çiftçi mal alamadý.
Çiftçi bu durumu bilmiyor.
Ziraat odalarýnýn, ilçe müdürlüklerinin bu durumu takip etmesi gerekiyor.
20 dönüm yere ekiyorsun, dünyanýn masrafýný yapýyorsun, 'olacak' diye bekliyorsun, vakit de geçiyor. Ondan sonra bir bakmýþsýn 1 ay sonra çiçek hastalýk yapmýþ, bozmak zorunda kalýyorsun. Bunlarýn takibi çok önemli" dedi.
Bu yýl ayçiçeði fiyatlarý;*yüzde 40 yað oraný 2,5 lira, yüzde 44 yað oraný 2,675 lira, yüzde 50 yað oraný 2,876 lira olarak belirlenmiþti.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...ti-247986h.htm
Kime oy verildi?
Buna göre üretmeyin deniyor zaten .
Öðündede biz sizlere bir kek çay beleþ veririz diyorlar lakin o bile yalan olacak.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Civelek, iþsizlik yeni zirvelere gidecek baðrýnýza bastýðýnýz o milyonlarca Ensar da .ötünüze girecek diyor;
https://www.youtube.com/watch?v=WTsmGgKn5ME
Powell : Ekonomik görünümde önemli riskler var .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Powell : Fed veriler dayalý siyasal olmayan kararlar alýr
Powell : FED’in bir resesyon beklemiyor
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Powell : ABD ekonomisi iyi durumda
Yer Ýmleri