Halkbank duruþmasý bitti.
Duruþma Schrodingerin duruþmasý gibiydi. Bankanýn avukatlarý oradaydý ama ayný zamanda orada deðillerdi.
Avukat Andrew Hruska: Benim görevim burada söyleyeceðimiz hiç bir þeyin mahkemenin yetkisini kabul ettiðimiz anlamýna gelmediðine emin olmak.
Halkbank avukatlarý savcýlara cevap vermek istediler ama iddianameyi kabul etmek istemediler ve mahkemenin yetkisini tanýmadýklarýný belirttiler.
Savcý Lockard: Görüldüðü üzere burada oyunculuk var!
Savunma: ' Hiç birimiz bu davada yasal yetki olduðunun farkýnda deðiliz.
Hakim Berman: ( halkbank avukatlarýn gözlemci olarak bulunma talebi üzerine) Hangi mahkeme böyle bir þeye izin verir? Neden bu, mantýklý olsun.
Hruska, Ýkinci Bölge mahkemesinin yetkisiz olmasýnýn bu statüye izin vereceðini belirtti.
Halkbank avukatlarý iki talepte bulundu:
1- Mahkemenin yetkisiz olduðunu
2- Reddi hakim.
Avukatlar talepleri yerine gelirse savunma yapacaklarý teyit etmediler.
Hakim Berman: 'Yazý gelirse ben kazanýrým tura gelirse sen kaybersin' tarzý bir talep bu dedi.
Bugünkü ara karar: Taraflar mahkemeye taleplerini iletecekler.
. @KlasfeldReports 'in Schrodinger'in avukatlarý benzetmesini açýklayalým.
Quantum fiziðine göre madde olasýlýk dalgasýndan oluþur. Maddenin iki doðasý vardýr. Buna göre bir elektron ayný anda iki yerde bulunabilir.
Ýlginç tarafý elektronun nerde olduðunu ölçtüðünüzde olasýlýk dalgasý çöker ve bu ikili yapý kaybolur. Einstein quantum fiziðindeki bu kavrama karþý çýkmýþ ' Tanrý evrende zar atmaz' demiþtir.
Daha önce FARA databaseinde böyle bir redaksiyon görmedim. Ücreti gizlemek bu konudaki yasanýn amacýný saptýran bir uygulama.
Avukat duruþmadan sonra bu konuda yorum yapmak istemedi.
#Halkbank 'ýn bugünkü manevrasýnýn iki amacý vardý.
1- Davayý Trum-Erdoðan görüþmesine kadar ertelemek
2- Mahkemenin yetkisiz olduðunu savunup davayý uluslararasý mahkemelere taþýmak.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri