Originally Posted by
Tarila
Sn Serkan74 size bir konuyu danıÅmak istiyorum . Siz temettü sonrası satıp AÄustos-Eylül gibi tekrar mı dahil oluyorsunuz hisseye yoksa devamlı birikimden , hiçbir yere kıpırdamamaktan mı yanasınız ? YanlıŠhatırlamıyorsam satıp faize geçip AÄustos-Eylül gibi dip noktalardan almaya çalıÅıyorsunuz . Sizce bu hareketi çok saçma deÄil mi ? Neden reel olarak 12 aya bölünmüŠbir yükseliÅ yaÅamıyorda 6 ay yataya baÄlayıp sonraki 6 ayda çıkıŠyapıyor ? Hisseyi kimse elinde tutmasın o zaman ama vergi de vermek gerekecek o Åekilde yaptıÄımızda . Farzedelim ki portföy istikrarlı bir Åekilde büyümeye devam ediyor bu hisse yine de AÄustos-Eylülden önce herhangi bir ilerleme kaydedemeyip hep yatay mı hareket eder ? Satmayıp elde tutup , hareket etmeden , biriktirmek çok mu mantıksız kalıyor ? Ya da bunun tek bir cevabı mı var Piyasa DeÄeri/Defter DeÄerinin dip yaptıÄı ve en uygun alım yerinin AÄustos-Eylülde oluÅtuÄunu mu anlamalıyız . Ben bu durum için çok ikilemde kaldım , yardımcı olabilir misiniz ? BaÅka arkadaÅlarda yorum yapabilir tabii ki .
Saygılar , sevgiler .
Yer İmleri