Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
Bu fotoğrafa baktigimda tarif edilemez duygular yaşıyorum

Günaydın,

Bir tane arkadaşımın attığı 1 buçuk saatlik müziği dinlemeye başladım.. 14 dakika doldu ve bitecek gibi durmuyor. Bu ritimle binlerce km yürürüm herhâlde.

Başarılı Türk Bilim Adamları (ve Bilim kadınları) görmek elbette güzel. Hep adımızın kötülüklerle anıldığı dünya düzeninde bilimle yan yana anılıyor olmak çok güzel bir his. Nefes almış gibi hissediyoruz kendimizi millet olarak.

Ama hala JONAS SALK 'ın gölgesinden kurtulabilmiş bir bilim adamı veya bilim kadını görebilmiş değiliz. JONAS SALK kim mi?

"1950'li yıllarda çocuk felci salgınının doruk noktasında olduğu sırada bulduğu aşıya patent almayı reddederek 7 milyar doları elinin tersiyle bir kenara itmiş ve bu sayede aşının son sürat seri üretime girmesini sağlayarak milyonlarca çocuğu ömür boyu sakat kalmaktan kurtarmış ABD 'li doktor. bugün çocuk felci yüzünden tek bacağı sakat kalmış insanlar görmüyorsak, çocuklarımızda çocuk felci endişesi taşımıyorsak bu adam sayesindedir."

Okuyunca "Vay anasını ne adamlar var be..." diyip sigara yakası geliyor insanın..

İyi haftasonları