Olumlu endeks hareketlerine raðmen; Birkaç gündür kim oynaþýyorsa 15 kademe makasla, oynaþýp duruyor..
Zaten genel hava icabý çerezlik ancak tutabiliyoruz...
Ýyice gýna geldi..
Olumlu endeks hareketlerine raðmen; Birkaç gündür kim oynaþýyorsa 15 kademe makasla, oynaþýp duruyor..
Zaten genel hava icabý çerezlik ancak tutabiliyoruz...
Ýyice gýna geldi..
Paylaþýmlarým kesinlikle YATIRIM TAVSÝYESÝ veya yönlendirme deðildir.
Kur zararýnýn hammadde fiyatý ile ilgisi yok. Ýlk çeyrekte döviz borcundan dolayý kur zararýnýn olacaðý kesin. Kurlar böyle giderse ikinci çeyrekte de olacak.
Hammadde fiyatýnýn düþmesi de ilk çeyrekte olumsuz etki eder. Çünkü stokta 1-2 aylýk hammadde var. Ayrýca hammadde düþmesine baðlý olarak ürün fiyatlarý nasýl hareket ediyor bilmiyorum. Hammadde düþünce ürün fiyatlarý da düþüyor ise onun da bir avantajý olmaz.
Þirketin yýl sonunda 24 milyon liralýk stoðu vardý. Yani þirket yaklaþýk 3 aylýk stokla ilerliyor. Bu stok Mart sonu bitmiþ olmalý. Bunun yanýnda Ocak ve Þubat'ta aldýðý hammaddelerde de petrol fiyatlarý yüksekti. Bu nedenle hammadde etkisi tam olarak Mayýs sonu biter. Ayrýca polietilen fiyatlarý petrol kadar düþmüyor. Petrol %50 düþse petrol türevleri %10-15 ancak düþüyor. Bu yüzden petrol düþüþüne çok bel baðlamamak lazým.
Þirketin kurlar bu þekilde yukarý gittiði müddetçe faaliyet karýný net kara çevirmesi çok zor. Çünkü son yýllarda yaptýðý yatýrýmlardan dolayý borç oraný fazla. Ancak þu anda muhtemelen tam kapasiteye ulaþmýþ durumda ve yeni bir yatýrým yapmasý lazým. Bu borç rakamý ile yeni bir yatýrýma girmesi riskli olur. Ben bu aþamada þirketin bedelli sermaye artýrýmý yapmasý gerektiðini düþünüyorum.
Yer Ýmleri