PAGYO Solo 2019/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 15346519 Yýllýk Deð%:8
PAGYO Solo 2019/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 15346519 Yýllýk Deð%:8
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Sayýn Ayan09, 29.03.2019 tarihinde yayýnlanan KAP bildirgesinde %29 lük iskonto oranýný %22 olarak uygulamaya koydu, burdanda kabaca % 7 kira artýþý daha hesaplamakta yarar var, toplamda yuvarlak hesap % 15 gibi kira artýþý oluyordur...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750951
Sonuç olarak ne þiþ yansýn ne kebap yansýn, doluluk oraný yüksek dursun, kiracýlara çok baský uygulamayalým, bu dönemde ortaklara en iyi þekilde temettümüzü daðýtalým durumu var.
Benim kanýmca en büyük sorun eski ve kurucu ortaklarýn devamlý borsaya hisselerini kote edip satmalarýndan doðuyor, buda tabi hisse fiyatýný çok baskýlýyor. 0,39 PD/DD bahsediyoruz. Geçenlerde temettülerin Euro bazýnda hesaplayýp yazmýþtým. Ýnanýn bana hisse fiyatýný yýllara göre Euro bazýnda yazmaya elim gitmedi2013 yýlýndan beri ayný fiyatlarda geziniyor, Euro nerde, 6 yýllýk toplam enflasyon nerde, temettü verimliliði enflasyona yakýn olmasa bu hissede durulmazdý. Tabii bu arada hisse fiyatýnda çok pozitif stres birikiyor diye düþünüyorum.
Saygýlarýmla...
Fikirlerimi sizinle paylaþýyorum, yatýrým tavsiyesi deðildir...
saolsun bugun de az da olsa temettü verdi...ben sahsen çok begeniyorum þirketi tam küçük yatýrýmcý dostu...fiyatýn bu seviyelerde kalmasý uzun vadeciler için iyi ayrýca spekülatif hareketler yapmamasý kagýdýn dinamikleri açýsýndan iyi...tek sýkýntým yeni gimatýn yaptýgý gibi baþka güzel temettü veren hisselere yatýrým yapmasý mesela akmerkez almak gibi olabilir...
13 Haziran'daki son temettu odemesiyle toplam 57.27 kurus tamamlandi. 2018 temettusu boylece tamamen odenmis oldu. Artik onumuzdeki maclara bakacagiz. Bu fiyatlarda kaldigi surece 65 kurus ve ustu fena olmaz. Tabi faizler daha da yukselmezse.
Bugün Sözcü gazetesine ilan vermiþ Sinan Aygün, þirketin %11 hissesini blok olarak satýyormuþ, parça parça da alýnabilir miþ...
Bilginiz olsun... Bugünkü Sözcü de ilan var...
haber hiç iyi bir haber degil bence hele bu ortamda...hayýrlýsý olsun beklemeye devam...
Yer Ýmleri