Gmy lerde stopaj kesintisi olmuyor net ile brüt ayný geçen sene ben temettümü öyle aldým.
SM-A205F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn bloodsoldier, önemli olan bence kusur deðil, lütfen þahsi bir yaklaþým olarak algýlamayýn, önemli olan doðru bilginin paylaþýmý. Malum son dönemde popülaritesi artan bir hisse ve spekülatörlerin hedefinde olan bir hisse.
GYO þirketleri borsaya kote gayrimenkul þirketleridir ve ortaklara daðýtýlan temettülerden stopaj kesilmez, brüt ve net oranlarý aynýdýr.
Bu arada beklentiniz olan 50 kuruþ temettü benim beklentimin ve geçen sene açýklanan temettüden oldukça altýnda, umarým sizin beklentiniz gerçekleþmez...
Saygýlarýmla...
merak etmeyin þahsi algýlamadým. bunu bilmiyordum. teþekkür ederim bilgi için.
ayrýca net dönem kârýnýn %75 i kadar daðýtýyorlar sanýrým. bu hesapla 0,52 yapmasý gerek üstü olur ise yönetimin bileceði birþey tabi.
benim nacizane emeklilik fonum içerisinde sektörel açýdan temettü verimi yüksek bir hisse olduðu için biriktirmeye baþladým. emekliliðe daha var 25 sene. bakalým o zamana kadar yönetim kuruluna girebilecekmiyim![]()
Borsada fiyat yoktur, trend vardýr. Trend varsa fiyat önemsizdir.
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bilanconun 36. sayfasinda (dipnot 12) kar dagitimina konu olan kaynaklarla ilgili aciklama var. Uzun vadeli temettu yatirimcisi olanlar icin onemli bir detay var o kisimda. Sn thinktank a katiliyorum iyimserlik konusunda. Aksama netlesir zaten durum
Bilanconun sadece son satirina bakip kotumser olan arkadaslarin Allah yardimcisi olsun.
paylaþýlan bilgiden güç doðduðuna inanýyorum sayýn bloodsoldierumarým forumdaþlar tarafýndan ukalalýk olarak yorumlanmaz...
Panoranýn aldýðý kararlarda, daðýtýlabilir karýn minimum %75 ni ortaklarýna daðýtacak diye bir bent var... Yani minimum 52 kuruþ verecek anlamýna geliyor.... Þirket ise daðýtabilinir karýn yaklaþýk %90 üstünü daðýtýyor geçmiþ yýllara bakýlýrsa...
Yüksek hedefleri olan ve cesur olan insanlar çoðunlukla daha baþarýlý oluyorlar hayatta...
Saygýlarýmla...
Geçen yýl daðýtýlabilir kar yaklaþýk 57 milyon iken bu yýl benim hesabýma göre yaklaþýk 60 milyon yedek akçeler falan ayrýldýktan sonra yaklaþýk 60-61 kuruþ temettü verebilir diye düþünüyorum, muhtemelen bugün seans sonunda yönetim kurulunun teklifi belli olur...
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri