Teþekkürler Sn Pit.
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þirketin üretim kapasite artýrýmý için ,yeni makinalar alýmý ile ilgili startý 21 inde verdi,makinalarýn geliþi ve kurulumu ile beraber üretime geçmesi ayrý bir kap haberiyle duyurulacaktýr diye ilan etmiþlerdi .bizler en erken bilgi olarak onu bekliyoruz .Sonrasýnda 5. ayda açýklanacak olan ilk çeyrek verileri var .geçen yýl ilk çeyrek þatýþlar 8 milyondu .son çeyrek ise 12 milyon geldi ,ben tabi kendi adýma beklentim son çeyreðin üzerinde bir hasýlat olmasýný umut ediyorum ,fakat ayný oran da gelse razýyým esas satýþ artýþýný yatýrýmlarýn biteceði diðer çeyreklerde bekliyorum ,2. çeyrek eðer yatýrýmlar bitirilip üretime yansýrsa 10 milyon olan geçen yýlýn satýþlarýnýn üzerinde bekleyebiliriz rahatlýkla ,fakat esas artýþý ve fark yaratacak perfonmansý 3. ve 4. çeyrekte bekliyorum
fazla ütopik olmadan ve makul bir beklenti rakamý olarak yýl sonu satýþlar beklentim 70 milyon liradýr . bu satýþ rakamýný giderler
kaleminde oransal olarak ve sabit olduðunu varsayarak yaptýðým hesaplamayla hisse baþýna kar payýný 3.31 buldum
buda bugünkü f/k oranýmýz olan 21 i sabit tutarak hisse fiyatýný hesapladýðýmda ise 75 lirayý buldum .Baþta da dediðim gibi
bu hesaplamalar tamamen geçmiþ performansýn iyileþeceði ve bunun yaratacaðý varsayýlan rakamlarla bulunmuþtur.
Tamamen kendi hayal ürünümdür sakýn bu yazdýklarýmý ciddiye alýp ta alým ve satým yapmayýn .bunlarý alým ve satým tavsiyesi olarak yazmadým sadece fantazilerimi paylaþmak için yazdým ,,,,, .
Teþekkürler,
Güzel bir fikir yürütme..
Buradaki kritik soru bence þu bence;
Hisse baþý kar 3.31 olduðunda da þirket 21 F/K dan mý deðerlenecek yoksa aslýnda böyle bir beklenti olmasý nedeniyle mi þu anda 21 seviyesinde?
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben umuyorum ki yeni yapilan yatirim ile eski yatirimin uretiminin Costa'nin dedigi gibi degisik normlar ve regulasyonlar nedeni ile giremedigi pazarlara da girebilmesi mumkun olsun.
Yeni yatirimin full etkisini bence 1 seneden once goremeyiz.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Büyüme hisseleri genellikle fk olarak yukarýdan fiyatlanýrlar. Bence bilgimiz eksik olduðu için þirketin gerçek büyüme planlarýný bilemiyoruz. Ama coventya nýn bu firmayý 50-60 milyon cirolar için satýn aldýðýný sanmýyorum. Genel Kurul da coventyanýn hedefleri ile ilgili ipuçlarý elde etmeye çalýþýrýz...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
21 f/k nýn ,sektöründe tek tabanca olan bu gibi þirketler için fazla olmadýðý hatta düþük olduðunu düþünüyorum bende
Þirket hakkýnda bilgi eksikliði çektiðimiz bir gerçek ,bizde yaptýklarý ve muhtemel yapacaklarý üzerinden okuma yapýyoruz ancak
Bugün elime geçen paramla sabah çok düþündüm ,poltk ve incelediðim bir baþka kaðýt daha vardý ayný fiyattý ikiside
hangisini alayým diye ,o kaðýtta beklentisi yüksek bir kaðýt isim vermeyeyim ayný fiyattý dediðimde anlayan anlamýþtýr zaten
sonunda gene poltk aldým 42.50 den, karar vermeme en büyük etken hissenin düþme ihtimali çok düþük ve beklentisine olumlu cevap verme ihtimali çok yüksek, en azýndan ben böyle görüyorum bakalým göreceðiz,en az 18 ay burdayým .bu arada portföyümün 80-20 oranýda poltk lehine bozuldu 60-40 oldu.%60 teknoloji þirketi olan bir kaðýtta ,sürekli sat al yapýyorum o kaðýtta, arada kazandýklarýmla poltk alýyorum bu gidiþle poltk o kaðýdý oran olarak geçecek![]()
Þirket yatýrým ile ilgili fazla detay vermedi ancak gönderilen bilgide yüzey iþlem kimyasallarý demiþ. Yurt içinde alüminyum eloksal kimyasalý pazarýnda pazar lideri. Acaba bu yatýrým farklý metal kaplama uygulamalarý için olabilir mi diye düþünüp duruyorum.
Bu bilgiyi sanýrým genel kuruldan önce öðrenmemiz zor görünüyor. Genel kurulu da geçen yýl gibi haziran ayý içerisinde yapacaklar gibi görünüyor þuan için.
Yatýrýmýn detayýný bilmeden bu yýl ki ciro beklentim 60 milyon civarý... 2019 yatýrýmýn detayý ile çok farklý bir yýl olabilir...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri