Dudu üstadým. bu gün tahtaya bakabildinmi alan satan kimdir görebildinmi?
Dudu üstadým. bu gün tahtaya bakabildinmi alan satan kimdir görebildinmi?
Ýyi tatiller üstadým.poltk dan kazandýðým paralarý eziyorum diyorsun yani
Sanýrým A1 deki taktik deðiþtirdi .baþka aracý kurumlardan alýyor þimdide
Bunu anlamak için kurumlar arasý virmanlara bakmak lazým deðiþim varmý diye
Fakat oda .eðer yoksa A1 e virman .baþka kiþiler alýyor anlamýnada gelmez
150K A1de durur diðer aracý kurumlardan aldýklarýda oralarda durur .
2. ihtimal baþka büyük yatýrýmcýlarýn gelmesi ki bu yükseliþe kayýtsýz kalamayan yada beklentilere eriþim saðlayan birileri olabilir.
her halukarda olan piramit tahtada satmaya devam ediyor vede malý bitirene kadarda satmayý sürdüreceðini belli ediyor
tahtada da bunlarý alacak kiþiler var(eskiden yoktu)ve alýyorlar (bugün 30000 iþlem oldu daha önce ben görmedim siz benden de eskisiniz hiç oldumu üstadým?)bakalým artýk öngörüler bundan sonrada iþleyecekmi![]()
8. Pay Alým Teklifinde Bulunafl Kiþilerin Hedef Ortaklýða Yönelik Stratejik Planlarý
Hakkýnda Bilgi:
Politeknik, bütün Coventya grubu için Alüminyum Yüzey iyileþtirme C’ASr’) ustalýk
merkezi olacaktýr ve Coventya bütün dünyadaki araþtýrma geliþtirme faaliyetlilerini bu
merkezde toplayacakür, Bu hedefin gerçekleþtirilmesini teminen, önümüzdeki 12 ay
içerisinde Þirket’in Tuzla’da bulunan merkezindeki araþtýrmacý sayýsýnýn artýrýlmasý
planlanmaktadýr. Coventya’nýn belirtilen alanlardald teknolojilerinin çeþitli global
düzenleme ve kurallara ve müþterilerimizin taleplerine uygun olarak geliþtirilmesi
gerekmektedir. Buna parelel olarak, gerekli araþtýrma geliþtirme faaliyetlerinin
yürütülmÐsini saðlamak ve gelecek nesil süreçlerin performansýný iyileþtirmek için son
teknoloji AR-GE ve ölçüm cihazlarýnýn kullanýmý gereklidir. Belirtilen hedeflerin
gerçekleþtirilmesi için Politeknik tarafýndan yapýlmasý gerekeceklir.
Grubun dünyadaki iþtiralderi, AST ürün ak satýþ ve pazarlama
faaliyederinden sorumlu olacaktýr. Bu
ta. Merkez Bankasý tümünün 3 1.Ql.ZOl7ttarfhl için ilan edi
belirlenmiþtir.
üretim kapasitesinin
yüksekliðinin büyük önem taþýdýðý düþünülmektedir. Bugüne kadar üretilen ürünler
genellikle ilüacat yoluyla yurt diþi müþterilere sahlmýþtýt. Ancak yurt dýþýnda daha geniþ
bir piyasaya hitap edebiliflek için ürünlerin hýzlý bir þekilde lokal düüyde
haananlanmasý ve depolama altyapýsýnýn mevcudiyefi gereklidir. Bu çerçevede,
Politeknik’in ikili teknoloji transferi anlaþmalarý yöluyla gerekli teknolojiyi saðlamasý
ve lisans verdiði kuMuþlardan da telif ücretleri kazanmasý hedeflenmektedir.
Coventya’mn Sermaye Piyasüý Mevzuah uyaruica önemli nitelikte sayýlacak iþlemler
ile ilgili planlarý aþaðýda açildamrnþtýr,
a) Borsa kotundan cýkma kararý almasý:
Zorunlu Pay Alým Teklifi sürecinde, oy haldaruun yüzde 97’sinden fazlasýmn elde
edilmesi durumunda, ortuldýktah çýkarma hakkýnýn kullanýlmasý hususu Coventya
yönetim kurulunda görü4ülecekfir.
b) Mal varlýEýnýn tümünü veya önemli bir bölümüüü devretmesi veya kiraya vennesi
yçya mal varlýðýnýn tümü veya önemli býr bölümü üzerinde ayný hak tesis etmesi
Politelmik Metal Sanayi ve Ticaret A.Þ. halihanrda Politeknik USA, mc. þirketinin
çoðunluk hisselefine sahiptir. Politelmik USA, mc. hisselefiüin adil bir piyasa
flyatýndn Coventya, mc. (Oflskany USA) isimli þirketine satýlmasý
plaýüsnmaktadýr.
c) Faaliyet konüsunü.tümüvle veya önemli ölcüde degisdnnesi:
Mevcut durumda planlanmamaktadýr.
d) Ýmtiyaz öýrnörmesi vcya mevcut imtiyazlann kapsam veya konusunu deðiþtirmesi:
Mevcut durumda plaýilanmamaktadýr.
e) Birlesme4 bölünýne islemlerine taraf olmasý, tür deðistirme veya iona etme kararý
almasý:
Mevcut durumda planlanmamaktadýr.
1) iliþkili taraflarýndan önemli ölçüde mal varhl!ý.edinmesi veya kiralamasý:
Mevcüt durumda plaiflanmarnuldadýr.
9. Pay Alým Teklifine Aracýlýk Edecek Aracý Kuruma Ýliþkin Bilgi
Þimdi yukarýda paylaþtýðým bu belge ki adýda.
PÖLITEKNÝK MEtAL SANAl VE TÝCARET AS. PAYLARWE(
ZORUNLU PAY ALIM TEKLÝFÝ YÖLUYLA COVENTY£ BETEILIÐUNGS ÐMBH
TARAFINPAN DEVRALINMASINAIIJSKÝN BÝLCÝ.FORMU dur
POLTK nýn resmi sitesinde orjinalý bulunmaktadýr isteyenler tamamýný okuyabilir ordan ben burda bizim için çok önemli olan
bazý hususlarý yazmak için bir kýsmýný kopyaladým.
Þimdi yukarda 8. ci maddede neler diyor bakalým
1. cümle----''!Politeknik, bütün Coventya grubu için Alüminyum Yüzey iyileþtirme C’ASr’) ustalýk
merkezi olacaktýr ve Coventya bütün dünyadaki araþtýrma geliþtirme faaliyetlilerini bu
merkezde toplayacakür, Bu hedefin gerçekleþtirilmesini teminen, önümüzdeki 12 ay
içerisinde Þirket’in Tuzla’da bulunan merkezindeki araþtýrmacý sayýsýnýn artýrýlmasý
planlanmaktadýr. Coventya’nýn belirtilen alanlardald teknolojilerinin çeþitli global
düzenleme ve kurallara ve müþterilerimizin taleplerine uygun olarak geliþtirilmesi
gerekmektedir. Buna parelel olarak, gerekli araþtýrma geliþtirme faaliyetlerinin
yürütülmesini saðlamak ve gelecek nesil süreçlerin performansýný iyileþtirmek için son
teknoloji AR-GE ve ölçüm cihazlarýnýn kullanýmý gereklidir. Belirtilen hedeflerin
gerçekleþtirilmesi için Politeknik tarafýndan yapýlmasý gerekeceklir.''
burda yazýlan ve yapýlmasý gereken iþler yapýldýmý cevap evet yapýldý araþtýma görevlisi sayýsý çoðaltýldý .yeni cihazlar alýndý ve yeni ürünlerde geliþtirildi,i patentleri alýndý .üretim artýþý için yeni ilave mixserler alýndý ..
Yani bütün bunlar yapýldý. topicte gerilerde bütün bunlar yapýlýrken. hayata geçirilirken hepsi yazýldý çizildi burda...
devamý gelecek yazýnýn....
'' Belirtilen hedeflerin
gerçekleþtirilmesi için Politeknik tarafýndan yapýlmasý gerekeceklir.''
yani 600000 euro luk yatýrým yapýldý bunuda biliyoruz zaten de ilk cümlede geçen poltk nýn bütün convetyanýn AR GE MERKEZÝ olacaktýr cümlesini teyit eden bir bilgi bende yok en azýndan .yani olmuþtur ama ben bilmiyorumdur bilen varsa buraya yazar bizde biliyor oluruz....
''Grubun dünyadaki iþtiralkleri AST ürün yelpazesi için satýþ ve pazarlama
faaliyetlerinden sorumlu olacaktýr. Bu sektörde liderlik için lokal üretim kapasitesinin yüksekliðinin büyük önem taþýdýðý düþünülmektedir.Bugüne kadar üretilen ürünler
genellikle ihracat yoluyla yurt diþi müþterilere satýlmýþtýr. Ancak yurt dýþýnda daha geniþ
bir piyasaya hitap edebilmek için ürünlerin hýzlý bir þekilde lokal düzeyde
harmanlanmasý ve depolama altyapýsýnýn mevcudiyeti gereklidir. Bu çerçevede,
Politeknik’in ikili teknoloji transferi anlaþmalarý yöluyla gerekli teknolojiyi saðlamasý
ve lisans verdiði kuruluþlardan da telif ücretleri kazanmasý hedeflenmektedir''
Yani diyorki satýþ pazarlama .iþini sen bana býrak. ben bu iþin kompedanýyým. her yerde elim var .ben satarým sen yeterki geliþtir ve üret daha çok üret...
.ikinci cümlede'' bu sektörde liderlik için ''diyor. bunu önemli buldum ben yani sektör dediði kimyasal kaplama sektörü .liderlik dediðide dünya liderliði .açýkcasý sektörün dünya üzerindeki büyüklüðünü biimiyorum ben o yüzdende ne kadar bir üretim ve ne kadar bir cirodan bahsediyoruz tam olarak bilmiyorum ama yarýn bunu araþtýracaðým..fakat hedef olarak bunun burda telafuz edilmesi bile bana göre büyük olay..
üçüncü cümlede yazýlan olaydan benim anladýðým ihracatýn hazýr ürün olarak deðil de hazýrlanmýþ konsantre gibi yapýlacaðý. ihracat yapýlacak ülkelerde de bu konsantrelerin oralardaki convetya iþletmelerinde harmanlanmasý ve müþteriye hazýr hale getirilmesii gerektiði ve bunun politekniðin teknoloji transferi yoluyla telif ücreti kazanmasý hedefleniyorki. buda çok önemli burda buda yazýlmýþ çizilmiþti olduðu zaman ....bu cümlelerin hedeflerinin ne kadarý ile hayata geçtiðini bilmiyoruz. gelecek 2 çeyrek bilançolarda bunu öðrenebileceðiz
Yer Ýmleri