Alýntý Originally Posted by ismail82 Yazýyý Oku
Þirketin üretim kapasite artýrýmý için ,yeni makinalar alýmý ile ilgili startý 21 inde verdi,makinalarýn geliþi ve kurulumu ile beraber üretime geçmesi ayrý bir kap haberiyle duyurulacaktýr diye ilan etmiþlerdi .bizler en erken bilgi olarak onu bekliyoruz .Sonrasýnda 5. ayda açýklanacak olan ilk çeyrek verileri var .geçen yýl ilk çeyrek þatýþlar 8 milyondu .son çeyrek ise 12 milyon geldi ,ben tabi kendi adýma beklentim son çeyreðin üzerinde bir hasýlat olmasýný umut ediyorum ,fakat ayný oran da gelse razýyým esas satýþ artýþýný yatýrýmlarýn biteceði diðer çeyreklerde bekliyorum ,2. çeyrek eðer yatýrýmlar bitirilip üretime yansýrsa 10 milyon olan geçen yýlýn satýþlarýnýn üzerinde bekleyebiliriz rahatlýkla ,fakat esas artýþý ve fark yaratacak perfonmansý 3. ve 4. çeyrekte bekliyorum
fazla ütopik olmadan ve makul bir beklenti rakamý olarak yýl sonu satýþlar beklentim 70 milyon liradýr . bu satýþ rakamýný giderler
kaleminde oransal olarak ve sabit olduðunu varsayarak yaptýðým hesaplamayla hisse baþýna kar payýný 3.31 buldum
buda bugünkü f/k oranýmýz olan 21 i sabit tutarak hisse fiyatýný hesapladýðýmda ise 75 lirayý buldum .Baþta da dediðim gibi
bu hesaplamalar tamamen geçmiþ performansýn iyileþeceði ve bunun yaratacaðý varsayýlan rakamlarla bulunmuþtur.
Tamamen kendi hayal ürünümdür sakýn bu yazdýklarýmý ciddiye alýp ta alým ve satým yapmayýn .bunlarý alým ve satým tavsiyesi olarak yazmadým sadece fantazilerimi paylaþmak için yazdým ,,,,, .
Bu yorumum mart ayýndaydý ,ilk çeyrek tahmnim tam olarak tuttuðu için bana göre güncelliðini koruyor,o yüzden bir daha öne çýkarayým istedim......ama tabiki YTD.....