Merhabalar,
Ben de bugün ilk politeknik metal hissemi alarak aranýza katýldým. Böylece potföyüme sasa ve sodanýn yanýna 3.hisse olarak eklenmiþ oldu. Aylýk alýmlara devam edeceðim.
Forumu kýsa bir süredir takip ediyordum zaten þirketi de son 1 haftadýr yoðun þekilde araþtýrdým ve uzun vade yatýrým kriterlerime uyduðunu gördüm ayrýca geleceðinin parlak olduðuna da þüphem yok. Tek dezavantajý sizlerinde bahsettiði ve benim de tespit ettiðim þirketin biraz ketum olmasý faaliyet raporlarý vs detaylý deðil. Ama en büyük avantajýnýn da hissenin henüz büyük portföyler ve yatýrým þirketlerince farkedilmemiþ olmasý. Zaten sanýrým yakýnda hisse gipten çýkmýþ olur.
Þirketin dikkatimi çeken özellikleri þunlar oldu:
1)Þirketin bir hikayesi bir hedefi var. Özellikle yüzey iþleme alanýnda dünyaca ünlü Coventya grup tarafýndan þirketin satýn alýnmasý politeknikin ileride dünyada yüzey iþleme, eloksal ve sülfat satýþýnda daha da söz sahibi olacaðýný ve yurtdýþý satýþlarýný kaldýraç etkisi þeklinde arttýracaðýný düþünüyorum.
2)Þirketin rasyolarý müthiþ. Borçluluk çok düþük seviyede, özellikle net döviz pozisyonu þirketin kriz durumunda bile ayakta kalmasýný temin eder nitelikte. Özkaynak karlýlýðý ve net kar marjlarý borsadaki bir çok büyük þirketten çok daha iyi durumda.
3) Yapmakta olduðu 600 bin eur yatýrýmýn þirketin bilançosu incelendiðinde gerçekten kayda deðer tutarda olduðunu görürsünüz. Bu yatýrým sonucunda tahmini olarak þirketin maddi duran varlýklarý iki katýna çýkmýþ olacak. Bu da iki kat daha fazla üretim hacmi demek.
4)Þirketin henüz geliþen iþletmeler piyasasýnda iþlem görmesi þirketin büyük yatýrýmcýlar tarafýndan dikkate alýnmasýný engellemesine raðmen uzun vade birikim yapanlar açýsýndan fiyatýn bu sayede uygun kaldýðýný ve bunun avantaj olduðunu düþünüyorum. Bu avantajý kullanmak bizlere kalmýþ tabiki.
5)Þirketin yüksek seviyede büyümeye aç olmasýna raðmen borsaya girdiðinden beri her sene temettü daðýtmasý yatýrýmcýsýna ne kadar önem verdiðinin göstergesidir.
6)Þirketin Coventya tarafýndan satýn alýnmasýna raðmen eski ortaklardan mesut akkayanýn genel müdür olarak devam etmesini de þirketin büyüme hedefleri ve birikimi açýsýndan avantajlý görüyorum.
Ýþte benim bu þirketin hissesini alma sebeblerim bunlardýr. Ýnþallah aylýk alýmlara devam edeceðim bundan sonra da. Hisseyi özellikleri açýsýndan küçük bir Soda veya Egeen olarak görüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri