Üst yönetime geçen yýl 1,5mn TL ödenmiþken bu yýl 2,8mn TL ödenmiþ, pek iç açýcý bir geliþme deðil.
2018'de brüt marjý %36,9 iken 2019'da %26,7'ye gerilemiþ ki bence en kötü geliþme bu.
Buna karþýn faaliyet giderleri %23,3 artmýþ. Hasýlat artýþý %27,6 iken tolere edilebilir denilebilirdi ancak çoðunun üst düzeye ödendiðinin bilinmesi can sýkýcý.
Þirket daha önce de çizilen en iyi büyüme senaryolarýný bu mali yýlda da gerçekleþtirememiþ. 4 milyon kar etmesi yine de fena deðildir ama fiyatý 10-15 lira olsaydý büyüme hissesi için bu kar iyi derdik. Nakit akýþa baktýðýnýzda da geçen yýl 4,8mn yatýrýma para aktarýlmýþken bu yýl 2,4mn liraya gerilemiþ. Maddi duran varlýklarýnýn net defter deðeri de 1mn liraya yakýn azalmýþ amortisman nedeniyle.
Neticede bu fiyatlarda mali analiz ne kadar mantýklý tartýþýlýr ama elinizde batak ve þiþik bir hisse olmasýyla saðlam ve þiþik bir hisse olmasý da farklý þeyler. Politeknik'in belli bir içsel deðeri var olmaya devam ediyor.
Salý günü 1.000 lot, çarþamba 1.500 lot satan A1 bugün de 7.000 lot vermeyi baþardý toplamda 9.500 lot verebildi. Ýþ Yatýrým bu hissenin yeni yüklenicisi olmaya karar vermiþse iyi ihtimal bu. Ben üç günde satamayacaðýný bildiði bir hisseye 700.000 liradan fazla para baðlamýþ kiþinin bir planý olduðunu düþünüyorum. A1'le anlaþmýþ olduðuna kesin gözüyle bakýyorum, ayný kiþi/grup olma ihtimali de var. Fiyatý aþaðý basmalarýnýn yararýna olduðunu düþünmüyorum. Piramit Menkul riski de ayrýca devam ediyor. Elimizde az kar eden ve fiyatý primli bir hisse var. Ama borsa burasý mantýk çoðu zaman sýnýfta kalýyor çokça gördük
*Faaliyet Raporu da afedersiniz bomboþ, ben hiç beðenmedim Þirket'in projeksiyonlarý ve marjlarýn neden kötüleþtiði anlatýlabilirdi en azýndan.
Syg.
Yer Ýmleri