Zamanýnda asels topiðinde acemiyatýrýmcý diye biri vardý, tahminime göre yaþlý kurt edebiyatçý vardý,bir yere kaydetmiþtim ara sýra okur gülüserim, takas makas diyince aklýma geldi yapýþtýrýyorum takasa, tekniðe,grafiðe kafa yoranlar için güzel bir yazý.Hayýrlý geceler.
....."- Öncelikle, ben fiyat bilmem hele ki dibini tepesini hiç bilmem. Fiyatý tahtacý bilir. Gün gelir 47 TL hoþuna gider, gün gelir 27 TL hoþuna gider. Sakýn ama sakýn, þu veya bu bilgiye (temel/teknik/haber/takas) itibar ederek tahtacýnýn (kabzýmalýn) niyetini okumaya çalýþmayýn. Tahtacý, minik etek gibidir. Gördüm/görüyorum/birazdan göreceðim diye heyecana kapýlýrsýnýz ama gördüðünüz þey bir kumaþ parçasýndan öteye asla geçmez, hayal ve halisünasyondan, seraptan ibarettir. Tahtacý size mahremini asla göstermez. Acaba görür müyüm diye cadde boyunca kah çömelterek, kah süründürürerek, kah zýplatarak sizi 2 km boyunca peþinden sürükler, harap ve bitap halde bir þey göremeden nefesiniz tüketir.
- Tarihini tam olarak hatýrlamýyorum ama sayfanýn müdavimleri bilir. Sanýrým Hindistan veya Bangladeþ'te çekilmiþ bir yolcu treni resmi paylaþýlýyordu burada. Hem de nasýl bir paylaþma, bakýp gülmek eðlenmek yetmiyordu, sayfalarca ayný resim alýntýlanýp, görüntü ve sayfa kirliliði yaratýlýyordu. Ýþte o gün benim için son gün olmuþtu burada (tek istisnasý yorumlarýný, grafiklerini beðenerek takip ettiðim Sn.SoulEater'in toplumsal yapýmýza dair bir yorumuna destek niyetinde yazdýðým yorumdur). Fotoðrafý hatýrlayalým. Ýnsanlar içine artýk sýðmadýðý için kimi çatýsýna çýkmýþ, kimi yanlardan tutunarak seyahat etmeye, gitmek istediði yere varmaya çalýþýyordu. Sizden ricam, o resmi bulursanýz tekrar paylaþýn ve o günün çoþkusundan (çaba sarf etmeden zenginleþmenin verdiði çoþkudan, paradan para kazanmanýn hýrsý ve sarhoþluðundan arýnarak) dingin bir zihin ile tekrar bakýn. O trenin raydan çýkmadan, devrilmeden gideceði istasyona varma imkaný sizce var mýydý? [Hýrs, bütün çirkinlikleri güzel gösterir. -Mevlana]
Aþaðýda, 3 Haziran 2017 tarihinde çizip (çizmeye çalýþýp) burada da paylaþtýðým bir grafik var. Bundan yaklaþýk 6 ay önce 35.10TL kutusu içinde, birazda mizahi yaklaþýmla, bir açýklama yapmýþtým. Ýpin koptuðu, þuurlarýn yitirildiði nokta tam da oralara denk gelmektedir. Tekrar vurgulamak isterim, o öngörü bana ait deðildir. Standart Fibo expo grafiðidir. Baþarýlý orta okul 3.üncü sýnýf öðrencisine dahi 15-20 dakikalýk bir açýklama ile çizdirebilirsiniz. O grafiði çizmek için gereken bilgi ve emeðin boyutunu izah etmek için bunu söylüyorum, ben bir dahi deðilim. Peki ne oldu? Olan oldu ve rahmetliyi (Bundan 9yüz küsür sene önce yaþamýþ Leonardo Fibonacci'yi mezarýndan hortalýp çýkardýk, o bile "ulen neler oluyor" dedi)"....

Yer Ýmleri