[QUOTE=playmaker;6061496]

Originally Posted by
cido
Belli bir oran üzerinde iliþki olduðu zaman, yapýlan satýþlarýn piyasaya yapýlan satýþ arasýnda fark olmadýðý beyan edilmek zorunda zaten.
Muhtemelen dip notlarda vardýr, dediðiniz gibi bir durumu çok zor.
Dediðiniz olayý ben Merko da ve ona baðlý þirketlerde þüpheleniyorum.
O kadar ihracat yapacaksýn, karlýlýk yerlerde.
6-7 Sene önce bana fena zarar yazdýrmýþtý
Üretimin tamamý nerdeyse ihracat olacak, tamamen yerli girdi kullanacaksýn, kâr yerlerde olacak.
Baþka açýklamasý olabilir mi?
tarik1234 açýklamýþ aslýnda ama ben tekrar vurgu yapayým. Bu þirket özellikle büyüdüðü yeni alanda üretim yapmýyor. Ortada fabrika yok, ürünler iþlenmiyor. En fazla depolama tesisi ve lojistik tarafta yatýrým var. Onlar da hafif yatýrýmlar. Bu yeni modelde yoðun sermaye ihtiyacý söz konusu olmadýðý için satýþlarda hýzlý büyüme elde edilebiliyor. Fakat elbette marjlar bir miktar daha düþük olabilir. Fakat bakýnca örneðin Yayla Gýda gibi üretim yapan, ürün iþleyen þirket %15 brüt marj ile çalýþýrken KNFRT %20 ile çalýþmýþ. Buna kötü demek doðru deðil. Ama yine de beþerdir þaþar derler, ana ortak ile iliþkiler iyi izlenmeli. Fakat þu an sýkýntý görmüyorum ben. Biraz da Almanlara güvenmek gerek, kolay kolay böyle iþlere girmezler diye umuyorum.
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Yer Ýmleri