Merhabalar
3 yýldýr kozaalarý takip ediyorum çokta yazmadým burada ama þunu söyleyebilirim nereden alýnmýþsa düþse bile daha sonra alýndýðý yeri her zaman geçmiþ daha yükseðe çýkmýþtýr . Tahtacý üzerinde çok yorum yapýldý býyýklý denildi gerçek yabancý denildi vs . Çok sert haraketlerin var bu tahtalarýn.
Asels , Thy , Krdmd vs hali belli lakin geçen yýl 5.3 lira -83 bin endeks .bu ay 82 bin endekste 7.4 gördü en fazla . Yani %40 a yakýn yüksekte . 90 binde ise 10 tl .
Þimdi Garan da 50 milyon lot alan fon veya fonlar kozaa ya gelse dikine alýþ yapsa ne olur ? 174 milyon piyasada lotu var %55 zaten býyýklý yada yabancý toplamýþ . 50 milyon lot 9 -10 liradan 500 milyon tl oda 80-90 milyon dolara denk gelsin . Thy krdmd ve diðerlerinden çýkan fon bunlara giremez mi ? Tahtacý belkide baskýlayýp bir gün bu alýmlarýn olacaðýný biliyor o yüzden sert satýþlar yapýyor
Kozaa öyle bir hisse ki bugün sabah satsan akþama -7 düþmüþ olarak görsen oh iyiki sattým dersin daha sonra öyle bir yükseliþ yaparki sattýðýn yerin üzerinde aldýrýr . 8 liralardan öyle bir satýþ yerki 5 liralara düþecek dersin tahtacý 5.99 san döndürür( ekran görüntüsü bile almýþtým ) gider13 liraya . Ýpek'e ye kaç defa 7 liralarý geçirmediler daha sonra 10.8 leri gösterdiler kim düþünebilirdi ki ? Hemde takasýný çok toplamadýklarý halde . Geçen hafta 5.36 san sasa almýþtým 1-2 kademe ye sattým ortam kötü diyerek dayanamamýþtým 4.9 lara düþünce cesaret edemedim þimdi 7.2 þerde tavan tavan gidiyor . Ýsteseler bunlarda da her sabah tavan açtýrýp kimseye alým fýrsatý vermezler fakat belli ki bir plan var ve o pilaný iþliyorlar . Örnek Ýpek'e 8.4 çýktý ve çok direndi kozaa san 4 milyon lot sattýlar öyle Ýpek'e ancak böyle düþtü ve cuma günü borsa gündem ipeke yi haraket beklenen hisselere almýþtý (çok tuhaf).
Geçen hafta, þirketler hisselerini yalnýz býrakmadý ve diplerden yükseliþlerle kapanýþlar gördük. Bu doðrulta da hem Bist 100'de hem de genel hisse senedi piyasamýzda bu durum hissedildi. KOZAA hissesine de baktýðýmýzda hissenin 10.09 direncini aþamadýðýný görüyoruz. Burada çabalar yetersiz kalmýþ olabilir. Bu nokta yukarý yönde aþýlamazsa aþaðý yönde ilk hedef 8.07 bölgesi olabilir.
![]()
Tahtada bol bol jetonlu makina mevcut.
Endeks alýndýðýnda buradaki makinada alýyor , sattýðýnda satýyor.
Þuanki haber kaynaklý global veya bizim içinde bulunduðumuz VÝRÜS hikayesi , iki tarafa dalga boyunu yüksek tutuyor.
Sorularýma cevap verebilecek kimse yok mu?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Kozalaklara yerli fonlar ya da yabancý tanýnmýþ fonlar (yabancý aracý kurumlarý da önermez) giremez. Çünkü kozalaklar bu aracý kurumlardan çalýþýyor onlara para kazandýrýyor. Bizim aracý kurumlar bu kaðýtlarý dahi öneremez, spek onlarla iliþkisini keser. Bu hisselerin komik fiyatlarda olmasýnýn ilk nedeni bu zaten. Altýn þirketlerinin fk dünya ortalamasý 25 bizimki 4.5 ... Bu kaðýtlara kredi bile açmýyorlar sende sadece kozaa var baþka kaðýtlarla sepet oluþturursan açarýz diyorlar. %5 oranýnda kredi verin diyorum yine vermiyorlar. spek baþlarýna bela olacak diye korkuyorlar.
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri