sanýrým bir anlaþma oldu son saniye alýmlarý normal hareket deðil
sanýrým bir anlaþma oldu son saniye alýmlarý normal hareket deðil
Borsada alýnacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
hep ayný terane saat 17.45 ten sonra saldýr kaðýda.sabah acýlýþta biraz primli aç sonra 17.45 kadar yavaþ yavaþ aþaðýya süzel sonra ver mehteri. Belki bilanço hareketidir ya da klasik akþam hareketleri
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi niteliðinde deðildir.Herkes kendi kararýný kendisi versin.
Duruma yanlýþ bakýyorsunuz ben tahtacýnýn düþüncesinden bahsettim 8.9 larý gördü ise ASELSAN'da 47 gördü ... tuprasýn hali ortada .. hektsla diðerleri ile karþýlaþtýrýrsak tabi her. Hisse ile ayný performansa sahip deðil ama ilerde olmayacak diye bir durum yok onu anlatmaya çalýþýyorum . Þimdi 13 liradan alýnmýþ ise bu hisse 8 liraya düþerse bu hissenin yine kötü olduðu anlamýna gelmez .
Benim verdiðim örneklerde hem net kar artýþý olan hem de efk’sý artan þirketler týpký kozaa gibi. Ama ne aselsan ne tüpraþ ne de petkim bunlarý yapamadý aksine zarar yazdý. Tabiki fiyatlarý düþecekti. (Spek girmediði müddetçe ki girmedi de.) siz hangi göstergelere göre bu örnekleri verdiniz? karýný artýran örnekler hisse fiyatlarýný da katlayarak ödülünü verdi ama koza karýný artýrmasýna raðmen bunlarý yapamadý. Ýleri de olmasý için öncü gösterge yaptýðý iþten para kazanýp karýný artýrmasý ama ne rezervlerde ne maden sahalarýnda ne de otel vs hiçbir geliþme yok. Beni rahatsýz eden durum bu.
Üstad bakýn borsada þöyle bir durum var bu þirketlere devlet el koyuyor ve kuruþlara kadar düþüyor . Güvensiz bir durum vardý ortada . Sonu ne olacak ? Bu sebeple yatýrýmcý gelmiyordu artýk eskisi gibi deðil kabuklarýný kýrdýlar . bprsada zarar üstüne zarar eden þirketlerde tavan tavan gidiyor .. olay sadece kâr etmesi mi ? Deðil .
Hektaþý örnek veriyorsunuz o þirket ayný kaderi mi yaþadý bu hisseler ile ? Hayýr ama emin olun hektaþýn duraklama döneminde bile yatýrýmcý diyordur yeri burasý deðil neden gitmiypr diye ... iþte size geleceðin hektaþý 3-5 kat gitmeden önce elinde var iþte ... olaya neden böyle bakmýyorsunuz ?
2 yýl önce bir þirkette bir arkadaþým ile bir sohbet ettik . Kendisi bayandý . Borsa dan muhabbet açýlmýþtý . Erkek arkdaþý hektaþta bir birimde çalýþýyordu arabasýný satmýþ hektas hissesi almýþ doðru mu yaptý sence demiþti . 2018 kur ataðýnda borsa yýkýlýyor ve ben dikkat etsin demiþtim . Arkadaþýma o çocuk, içerden bilgi aldýðýný katlanarak gideceðini söylemiþ . Ben pek inanmadým o vakit gerçektende iyi prim yaptý .
Kim sitem ediyorsa yakýnda etmeyecek .. bunu bilirim bunu söylerim çok deðil a kaldý ...
Odey: Hükümetler bireylerin altýn sahibi olmasýný yasaklayabilir
Ünlü hedge fon yöneticisi Odey, hükümetlerin enflasyonda kontrolü kaçýrmalarý durumunda bireylerin altýn sahibi olmasýný yasaklayabileceðini söyledi
Avrupa'nýn önde gelen hedge fonu yöneticilerinden Crispin Odey, hükümetlerin, koronavirüs ortamýnda enflasyonun kontrolünü kaybetmeleri durumunda, özel altýn mülkiyetini yasaklayabileceðini söyledi.
Odey, yatýrýmcýlar için kaleme aldýðý Bloomberg tarafýndan görülen mektupta, "Ýnsanlarýn altýn almakta olmasý sürpriz deðil. Ancak yetkililer bir noktada altýný tedavülden kaldýrýp bireylerin altýn sahibi olmalarýný yasa dýþý kýlabilir" dedi ve "Bu adýmý sadece eðer dünya ticareti için istikrarlý bir hesaplama birimi yaratma ihtiyacý hissederlerse atacaklar" deðerlendirmesinde bulundu.
Uzun süredir merkez bankalarýnýn politikalarýný eleþtiren ve "kýyamet" tahminleri ile bilinen Odey, bayrak gemisi niteliðindeki Odey European Inc. fonundaki altýn varlýklarýný Nisan ayýnda artýrdý. Haziran vadeli altýn kontratlarý fonun net varlýk deðerinin ay sonu itibarýyla yüzde 39.9'unu oluþturuyor. Bu pay Mart sonunda yüzde 15.9 seviyesindeydi. Odey'in dünyanýn ikinci en büyük altýn madencilik þirketi Barrick Gold Corp.'taki payý ise, kendisinin en büyük tek uzun (long) hisse senedi pozisyonuydu.
Mart ayýnda yüzde 21 getiri saðlayan fon, mektuba göre, Nisan ayýna yüzde 9.5 aþaðýdaydý. Odey'in sözcüsü konu hakkýnda yorum yapmaktan kaçýndý.
Hükümetin el koyma korkusu, ABD hükümetinin 1933 yýlýnda dolar devalüasyonunun bir parçasý olarak bireylerin özel mülkiyetindeki altýnlarý zorla satýn almasýný iþaret eden bazý ateþli altýn destekçilerinin ortak konusu olmaya devam ediyor. Altýnýn fiyatý o dönemde ons baþýna 20.67 dolardan 35 dolara yükseltildi ve ABD'nin 1971'de altýn standardýný sona erdirmesine kadar bu seviyede kaldý. Bugün, artýk önemli para birimlerinin altýna baðlý olmamasý ile birlikte, hükümetlerin ya da merkez bankalarýnýn benzer bir adýmý düþündüklerine iliþkin bir iþaret yok.
Haziran vadeli altýn kontratlarý, Comex'te, yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 0738'de ons baþýna 1753.20 dolara çýktý ve yedi yýlýn en yüksek seviyesine yaklaþtý.
Ýçinde bulunduðumuz pandemi dönemini 1930'lardaki Büyük Bunalým ile karþýlaþtýran Odey, merkez bankalarýnýn, ekonominin nihayetinde küresel kýsýtlamalarýn etkilerinden toparlanacak olmasýndan dolayý enflasyonu kontrol altýna almakta baþarýsýz olacaðýný söyledi.
Odey, mektubunda, "Tarih, yönetenlerin, kriz anlarýnda, son çare olarak paralarýný deðersizleþtirme yoluna gittiklerinin örnekleri ile dolu" dedi.
Odey, enflasyon beklentilerine iliþkin piyasa göstergelerinin bir görüþ birliðini iþaret etmekten uzak olmasýna karþýn, altýnýn koronavirüs sonrasý enflasyondaki yükseliþten faydalanacaðýný düþünme konusunda yalnýz deðil.
Odey, 15 ay içinde enflasyonun yüzde 5 ila yüzde 15 arasýnda gerçekleþeceði tahminlerini iþaret ederek, yüksek enflasyonun uzun vadeli tahvilleri ve büyüme ile iliþkili hisse senetlerini olumsuz etkileyeceði tahmininde bulundu ve mektubunda, "Otoritelerin bu görünürdeki trendlerin her santimi için savaþmalarýný bekliyorum, ancak mücadeleyi de kaybetmelerini bekliyorum" görüþünü dile getirdi.
Odey, gözlerin fal taþý gibi açýlmasýna neden olan yorumlarý ve aþaðý yönlü piyasa beklentileri ile bilinen bir yatýrýmcý. 2106 yýlýnda, Breixt oylamasýnýn ardýndan potansiyel bir resesyon ve yüksek enflasyonun ABD hisselerinde yüzde 80 düþüþ getirebileceði tahmininde bulundu. Sonraki yýl, yatýrýmcýlara, kredilerin tükenmesinin ardýndan ani bir piyasa çöküþü gelebileceðini söyleyen ekonomist Hyman Misnky'den esinlenerek, "Minsky anýný" gözlemelerini söyledi.
https://www.bloomberght.com/odey-huk...abilir-2255876
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri