bekliyom 13.04 te....
bekliyom 13.04 te....
haydiiii,batan geminin mallarý bunlar![]()
13.05 pehhh,neyse gün daha bitmedi...bekliyorum...
Merhaba arkadaþýma 10.8 þerde ipeke de 2 Li dip var diye paylaþýmda bulunmuþtum borsa yangýn yerinde ilken sonrasý malum 14 lira üzerini gördü . Bunu yapan tahtacý mýydý ? Bir haberle bu kadar gidermiydi ipeke ? Gün içi borsada çoðu kaðýt kaç gündür artýda ilken kozaa kozal neden baskýlandý da ipeke baskýlanmadý ? Ýpeke de deli gibi mal sattý yabancý nasýl tavan tavan gidebildi ?
Demek istediðim önceden de bu idi . Ýpeke sýð ve baþkalarý da artýk at koþturabilþyor . Kozaa kozalý spek tutabiliyor ilken ipeke tutamýyor . Ýsteseler ipeke ti fizana götürürler . Bu sebeple çokta takýlmamak lazým . Yeri gelecek piyasa kozaa kozalý da hakettiði yerlere götürecek bu baskýlar bitecek. Ama önümüzdeki süreç çok önemli borsada sert düþüþler olursa kozalarda etkilenecek bu sefer teknik olarak stop olunursa riayet edilmeli .
Petkim , Kardemir d tüpraþ Þiþecam ( ve bankalar (bugün taban yapmalarýna bakmayýn ) endeksin sert satýþýndan sonra bence borsayý taþýyacaklar artýk . ASELSAN’da nasýl 45 liradan 16 liraya düþerek 1/3 fiyatýný gördü ise krdmd tüpraþta gördü sayýlýr . Dolar bazlý da düþünürsek de en fazla 85-90 bin arasýna düþebiliriz bence gerisi boþ , altýnýn daha olmayacaðýný 3-5 dolarý artýk borsanýn hedefleyip 200-300 binlerin geleceðini düþünüyorum inþallah olur
Kýsa vade de o rakamlar zor.Endeksin dolar bazlý grafiðini incelediðimizde, kýrýlým 2023 yýlýnda görünüyor.
Dolar diyelim 9 lira oldu bu sefer 2 dolar Endeks 180 bine denk gelecek bu sebeple dolarýn durumu da çok önemli eðer ekonomi düzeltilecek ise 6.5-7.5 tutulmalý uzun bir süre bence .
9-10 liradaki kur da endeks 200 bin hayal deðil bence . Bugün markete gidip bir torbaya 200-300 lira para ödüyoruz eskiden neler alýnýrdý bu bile þaþýrtýyor ilken borsanýn yükselmemesinin bir sebebi yok ama önce tekrardan yandým bittimciler piyasaya çýkmalý .
"Altýn üretimi rekora gidiyor, tek alýcý Merkez'
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...lacak-6003628/
Yer Ýmleri