Originally Posted by
yasemin5566
kozaa ve ipek kozala borçlu olduðu için temettü vermeyecekmiþ. Bu konularda bilgi verildi mi size? Yoo. çünkü bir anda kozaa ve ipekten çýkýp kozala geçmenizi istemiyorlar. Çakmak için zaman ayarlýyorlar, yani þu anda yavaþça çakýyorlar zaten. Bir kaynak sadece kozal satýlacak demiþti bence kesinlikle sadece kozal satýlacak. Adam senin yüksek fiyatta hisselerini neden alsýn ki? Sadece kozalý alýr kozalýn paralarýný %14le baþka þirketlere verir o baþka þirket dolara yatýrýr ama senin bundan haberin bile olmaz. Altýnlarý kendi eritip yurtdýþýna çýkarýrlar senin bundan haberin bile olmaz. Umarým anlatabildim. Kozal paralarýn çoðunu ATP inþaata vermiþ, bu nedenle düþük temettü veriyor. Atp bu parayý iç ediyor bence. Kýsaca yatýrýmcýlardan para kaçýrýlýyor. Ons maliyetinin 400 dolarý geçmesi mümkün deðilken 900 dolara mal çýkarýlýyor. Bence yolsuzluk olabilir. Fetö zamanýnda %25 fetöye giderdi altýnlar gizlice bence aynýsý oradan da yapýlýyor bizler görmüyoruz ama bu sefer %60ý yok edilyor bence. dolar % kaç arttý karýmýz % kaç arttý, bir kontrol edin isterseniz. Þu an þirketin 3 aylýk bilançosu 3.5 milyardan fazla gelmesi gerekirdi gelmiyor bence bir yolsuzluk olabilir. Ve bence bir sürü usulsüzlük olduðu için her ay yönetim kurulundan birisi istifa edip gidiyor, dikkatinizi çekmiyor mu bu kadar sýk yk üyesi deðiþimi. Azerbaycanda altýn madenlerini alan iþ adamý her kimse kozalý da o alacak ve düþük fiyata alacak elbet, sonrasýnda karlar artacak mý? Asla! Neden sana yedirsinler ki? yýlda 1 milyar dolardan bahsediyoruz baþka parti gelse bile paylaþým gizliden devam eder ky ya yedirmezler para böyle bir þey. Dolar bazýnda herkes zararda bu çok tuhaf deðil mi? Aylar önce 178den çýkýp uluun ve sahole girdim. Benim sorunum bu hisse deðil ama sizler dikkatli olun derim. kozaanýn 3 aylýk bilançosu kaç para saholun kaç para? kozalýn deðeri ne karý ne ne bir de diðerinin ne inceleyin. 8 katý fazla kar ediyor sahol. bir de bu yönden bakýn bence. soyulmayýn. uzun yýllarýn kozal ve kozaa yatýrýmcýsý olarak bunlar benim gözlemlerim yatýrým tavsiyesi asla deðildir, yanýlýyor da olabilirim ama benim analizlerim bu ve sizler için yanýlmayý diliyorum aslýnda , çünkü kimsenin hatta düþmanýmýn kaybetmesini asla istemem
Dün bir arkadaþým ulaþtý ulaþamýyormuþ. Diyor ki geçen sene Bandýrma limanýnda gümrük memurunun biri 400 kilo altýn yakalamýþ altýnlarýn nereden geldiðini söylemeyeyim. Memuru sürmüþler. Bir araþtýrýn isterseniz bandýrmada tanýdýklarýnýz varsa ben araþtýrdým. Bu arada çok uygun baþka kaðýtlar da araþtýrabilirsiniz.
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri