Net Dönem Karý :
74.390.951
begenmedim.YTD....
Net Dönem Karý :
74.390.951
begenmedim.YTD....
Bilanço geldi hayýrlý olsun. Kar þahsen benim beklentimden düþük geldi. Ýlk gözüme çarpan detay satýþlarýn maliyeti ciddi anlamda yükselmiþ, %5 civarýnda. Bunun detayýna girmek lazým. Kar kýsmýný burasý törpülemiþ sanki. Tamamýný incelemek lazým tabiki.. Hedef 2022.. Hakkýmýzda hayýrlýsý..
FAVÖK ve Satýþlardaki artýþlar dikkat çekici. Borçluluk belini büküyor ama yine de iyi bilanço bence.
Kötü deðil 173m finansman gideri var, karý da törpüleyen kalem bu
FAVÖK'ün beklentimin altýnda kalmasýnýn ve kasadaki nakit tutarýndaki olaðandýþý fazlalýðýn nedeni muhtemelen bu.Toptan enerji ticaretinde gerek tezgâh üstü, gerek VÝOP vadeli iþlemlerinde payýný artýrarak, fiyat riski yönetiminin sürekliliðini saðlamaya katkýda bulunmayý amaçlayan Aksa Enerji, fiyat riski yönetimi alanýndaki tecrübesini, yenilenebilir enerji santrallerinin hem TL hem de döviz cinsinden fiyat risklerinin yönetimi alanýnda deðerlendiriyor. Yenilenebilir enerji santrallerinin enerji ve dengesizlik yönetimi ve planlama süreçlerinde aktif rol üstlenen þirket, enerji dengesizlik yönetimi konusunda yýllardýr Türkiye'nin en büyük dengeden sorumlu gruplarý arasýnda yer alýyor. Aksa Enerji Ticaret ve Satýþ Genel Müdürü Murat Kirazlý, bu alandaki sektörel bilgi birikimini teknoloji ile birleþtirerek aktif dengesizlik yönetimi ve sürekli planlama gibi yeni ortaya çýkan faaliyet alanlarýnda da yenilikçi bir yaklaþým ortaya koyduklarýný belirterek, "Gün Ýçi Piyasasý'nda 2019'un ikinci yarýsýnda en büyük piyasa hacmine sahip ilk üç þirket arasýnda yer aldýk. Bu alanda da 2020 yýlý itibarý ile ilk sýrayý hedefliyoruz" dedi.
Yer Ýmleri