Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 144/609 ÝlkÝlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon
Arama sonucu : 4868 madde; 1,145 - 1,152 arasý.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Birader, ben kar beklentisi ve alacaklar hakkinda yorumumu yaptim orada. Sen ne alaka ciro, otc falan karistirdin. Onlar hakkinda yorumun varsa yaz gitsin.

Redmi 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hersey belli demiþsin ve kendi kar beklentini yazmýssýn. kendi karýný nasýl hesapladýgýný soruyorum cevap vermiyorsun. bu maddelerin hepsi karý deðiþtirebilecek þeyler. geçtim bütün yukarda yazdýklarýmý, hatta genel olarak finansman gideri/geliri genel rakamlarýný da geçiyorum yalnýzca alt baþlýk olan türev ürünler gelir/gider kalemi hakkýnda sana 2 paragraf yazý yazarým ki bütün þartlar ayný kalsa bile(kur,faiz,greekler,dv01'lar) bir sonraki çeyrek +-50 mio fark ettirir. Milletin kar beklentisine yorum yaparken mal mal yorum yapma. bir halt biliyorsan 10 halt bilmiyorsundur.

þirketin nette 3 milyar tl borcu var. hadi %12 ile maliyeti olsa durasyonun 4 gün farketmesi bile çeyrekte 1 mio yazar. Neyi hesapladýn da millete ahkam kesiyorsun.

2.  Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Benim kar beklentim 80mn TL civarýydý. 74 kabul edilebilir bir rakam.

2019 son çeyrekte karýn yüksek gelmesinin sebebi BOTAÞ'a fazladan ödenen 10mn TL'nin geri alýnmasý, konusu kalmayan ticari alacaklardan gelen 30 mnTL civarý ve TFRS9 deðer düþüklüðünden son çeyrek ekstradan elde ettiði 7mn TL(bu her senenin son çeyreðinde bu tarz olacak gibi).Yani ekstradan 47 mn TL gibi bir meblað zaten son çeyreðe özgü bir þeydi. Yani aslýnda son çeyrek kümülatif (ana ortaklýk ve kontrol gücü olmayan paylar toplamý 108 mnTL artý son çeyreðe özgü 47 mnTL) 155 mn TL karý vardý. Ek olarak madagaskarýn tamamýnýn alýnmasý ile beraber oraya etki eden kur farkýnýn tamamý da ana ortaklýða kaldýðý için ortaklýk dýþý zarar etmiþ ve ana ortaklýk yüksek kar etmiþti.

Þimdi burada bazý yatýrýmcýlar bu son çeyrek karýna bakarak ilk çeyrekte de 150mn TL gibi karlar bekleme gafletine düþtüler ama herkesi uyarmak, anlatmak zor olduðu ve daha finansal terimleri bilmeyen kiþilerin hiçbir detayý göremeden boþ boþ yazmalarýndan dolayý bunu bilanço sonrasýna açýklarým dedim. Açýkçasý burada arasýra yazan ve mali tablodan az veya çok anladýðýný düþündüðüm bazý kiþiler belki belirtir diye de bekledim .

Þimdi 2020 ilk çeyreðe gelirsek,

TR'den ve Afrika'dan beklenen FAVÖK geldi ama TR'de cironun bu kadar artmasýna raðmen ciro FAVÖK rakamlarýnýn benzer seviyelerde kalmasý milleti þaþýrttý ve bunun cevabý da Antalya'da yapýlan temlik iþlemi. Yani market mantýðý 3 kuruþ kara(marketler de keþke 3 kuruþ kara satsa) elektrik sattý ki çabuk bir nakit yaratayým hemen ve stoðu da boþaltayým. Bunun sebebi þirketin borçlarýnýn büyük çoðunluðunun kýsa vadeli olmasý, yani nakite ihtiyacý olmasý. Ticari alacaklarda dolar etkisi ile de cüzi bir miktar artýþ var ve bu alacaklar ne zaman ne kadar azalýr bunu tahmin etmek zor. Bazýlarý buradan dem vuruyor da zaten bu meblað böyle yüksek olmasaydý bu þirketin hissesini 10 liralardan almak için sýraya girmek zorunda kalýrdý herkes. Dolar bazýnda borçlar da bir miktar azalmýþ bu da zaten net bir þekilde görülebiliyor. Bu dönem sadece kurdan 6-7 mn fazla zarar yazmasý dýþýnda açýkçasý her þey beklenti dahilinde. 123 mn TL'de yatýrým yapmýþ (Gana ve Özbekistan için anlaþma bedellerine falan gitmiþtir) þirket ne güzel. COVID sürecine elinde iyi bir nakitle girmesi de benim için cabasý. 2. çeyrekte Borusan'dan aldýðý 15mn dolar da güzel bir can suyu olur yatýrýmlar için. Yani benim için þahsen ekstra bir þey yok. Mesela alacaklarda 50 mn dolarlýk bir azalýþ benim için beklentimin üzerinde olabilirdi. Bakalým ne zaman olacak

Gerisi inþallah artýk Kamerun veya Kongo'dan gelecek güzel haberlere baðlý bu þirketin geleceði. Ya büyüyecek ya da daha da büyüyecek .

Fiyat hareketlerine gelince de; pek anlamam ve sürekli bakmam

YTD.
    Temelden pek anlamam, teknikten biraz anlarým. Grafikte olmuþu yorumlamak çok kolaydýr. Bu da buna benzemiþ
    Geçmiþte aþikar olan, burada gaflet olmuþ

Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Keza alacaðýnýn çoguda. Zaten bu sirket nette kur zararý yazmiyor cok sükür. YTD..

Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Ben de stoða bakarým. Elektrik fiyatlarý yaz dönemine göre biraz düþüktü ama gazý botaþtan deðil de dýþardan da aldýlarsa gaz fiyatý da düþüktü. 5 mn dolar bir meblað ödedi madagaskar için. Faiz indirimlerinin etkisi ne kadarlýk bir etki yaptý kestirmek zor olmakla beraber beklentim 80-90 mn TL arasý. Tabi ne kadar faiz ve vergi ödeyeceði önemli burada(ben yüksek tuttum). Ama umarým favök 420-430 mn civarý gelir. Tabi bu 400 icinde %25 lik Gana payý da var. Ha þu da var 2020/1 in 2019/4 ten daha iyi gelecegi de asikar . Þirket yeterki üstüne düþeni yapsýn ve þu kamerun ya da kongo olaylarýndan birini baglasýn artýk. YTD.

Geldik, gidiyoruz..
    Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
    Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.

3. 2020/1 2019/4 den çok cüzi de olsa iyi gelmiþ zaten. Tabi bu bana göre. Siz TL olarak bakarsaniz kötü dersiniz ama favök ünün yaklasýk yüzde doksani döviz olan firmaya maalesef ben TL olarak bakamam. Ve dolar bazinda o kadar yatirim giderine ragmen bilanco bence güzel. Kur farký olayýna gelirsek, evet bu konuda zaten daha önce de nette zarar etmiyordu ya da 200-300 bin dolar civarýnda ediyordu ama bu çeyrek kurdan fazla zarar yazmis ama ben beklentimi zaten hep 10-15 aþaðý ya da yukarýsý tahmin ediyorum. Zaten burada birine de beklentimi covid 19 öncesi belirtmistim ama malum fiyatlar bir anda asiri dusunce 20 günün önemi bayaðý önemli oldu. Ama bu kur olayini tahmin etmek tabiki imkansiz. Covid nasil etkiler bilemem ama alacaklar tahsil oldugu surece zaten bu ceyrek ayrilan karsiliklar son ceyrekte yine pozitif olarak yansiyacaktir. Merak etmeyin daha önceden zaten beklentimi mart ayi icinde özelden paylastigim insanlar var. O zaman 100mn TL net kardi beklentim ama elektrik fiyatlari bir anda tepetaklak olunca tabi 80 cektim onu. Tabi +- 15 de var. Ama burada önemli olan tahminimde yaklaþmam degil zaten. Bu bilanço benim icin negatif degildir ve son aciklanandan com az daha iyidir. Kötü diyen nedenini söylesin burada yani. Ama sadece net kara bakip soylemesin. Sonucta öyle bakarsak 2019 da 2017 den kötü olur. YTD.
     Alýntý Originally Posted by sonli Yazýyý Oku
    Temelden pek anlamam, teknikten biraz anlarým. Grafikte olmuþu yorumlamak çok kolaydýr. Bu da buna benzemiþ
    Geçmiþte aþikar olan, burada gaflet olmuþ

Geldik, gidiyoruz..
    "Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"

4. Yahu FAVÖK konusunda her sey belli diyorum. Kur da zaten belli olacak 30 haziranda mesela. Ondan bahsediyorum. 2. Çeyrek mesela 13-18 mn dolar arasi trden favök. Afrikadan da 38-42 mn dolar arasi favök. Kendi acimdan bu kadar basit acikcasi. 3 ceyrek tr ye girdi fiyatlari degismezse 16-22 mn dolar FAVÖK afrika yine ayni aralikta. Kar da kur ve faize göre yakin zamanda tahmin edilir tabi tutturmasi zor olur . Kendi bakisim ve nasil hesapladigim budur. Alamadigi alacaklarini da her aldiginda pozitif katki olur kara tabi. YTD.
     Alýntý Originally Posted by kingo_disco Yazýyý Oku
    hersey belli demiþsin ve kendi kar beklentini yazmýssýn. kendi karýný nasýl hesapladýgýný soruyorum cevap vermiyorsun. bu maddelerin hepsi karý deðiþtirebilecek þeyler. geçtim bütün yukarda yazdýklarýmý, hatta genel olarak finansman gideri/geliri genel rakamlarýný da geçiyorum yalnýzca alt baþlýk olan türev ürünler gelir/gider kalemi hakkýnda sana 2 paragraf yazý yazarým ki bütün þartlar ayný kalsa bile(kur,faiz,greekler,dv01'lar) bir sonraki çeyrek +-50 mio fark ettirir. Milletin kar beklentisine yorum yaparken mal mal yorum yapma. bir halt biliyorsan 10 halt bilmiyorsundur.

þirketin nette 3 milyar tl borcu var. hadi %12 ile maliyeti olsa durasyonun 4 gün farketmesi bile çeyrekte 1 mio yazar. Neyi hesapladýn da millete ahkam kesiyorsun.
    "Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"

5.  Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Sn. Maydonozcu

Cezam olduðu için öðrenmenizi 2 gün geciktirdiðim için özür dilerim ama baktýðýnýz rakam FAVÖK deðil FVÖK dür. Biraz araþtýrýrsanýz daha detaylý öðrenirsiniz ve diðer bilmeyen insanlarý uzun uzun yazarak yanlýþ yönlendirmemiþ olursunuz. YTD.
    Burada gözden kaçýrmamanýz gereken en önemli ayrýntý mesajýmdaki hesaplama yönteminin bana özel olmasýydý üstadým.Kiþisel, özgün...Baþlangýçta iddia ettiðiniz "Yazý uzun ve dikkat çekiyor ama rakamlar maalesef yanlýþ." saptamanýzdan vazgeçerek konuyu ýsrarla terimsel alana çekmenizden de anlaþýlýyor ki rakamlarda herhangi bir yanlýþlýk olmadýðýný kabul ettiðiniz gibi bahsetmiþ olduðum bu hesaplama yönteminden de bihabersiniz.Buna hiç þaþýrmadým, ki çok muhtemelen o aradaki A'nýn ne olduðunu benim ilk öðrendiðim tarihte siz; kiraz aðacýnýn uzandýðý köklere temas eden toprakta karbon molekülü idiniz.

Son tahlilde burasý "insanlarýn" bilgilerini paylaþmak, bilmediklerini ya da elindeki hisse ile ilgili son geliþmeleri öðrenmek üzere baþvurduklarý anonim bir yer ve belkide ilk defa borsa tecrübesi yaþayan ve burada yazýlanlardan gayri ihtiyari etkilenen oldukça geniþ bir kitle mevcut.Durum böyleyken, bir konuda bilgi talebinde bulunan yatýrýmcý dostlarýmýza yaklaþýmlarýmýzda olabildiðince dikkatli olmalý onur kýrýcý ifadelerden kaçýnmalýyýz.Her ne kadar iþin içerisinde tahrik unsuru varsa da son yazýþmalarýnýzdan gördüðüm kadarýyla benim seviyeme ulaþmak için katetmeniz gereken oldukça uzun bir yol var.

Bu süreçte size hayýrlý yolculuklar diliyorum...

-

Bilanço konusuna gelince.Þirketin, konsolide iþtiraklerini ve / veya diðer grup þirketlerini (muhtemelen inþaat alanýndakileri) fonlamak üzere kullanýldýðý ayan beyan ortada.

Nokta...

6.  Alýntý Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazýyý Oku
    Burada gözden kaçýrmamanýz gereken en önemli ayrýntý mesajýmdaki hesaplama yönteminin bana özel olmasýydý üstadým.Kiþisel, özgün...Baþlangýçta iddia ettiðiniz "Yazý uzun ve dikkat çekiyor ama rakamlar maalesef yanlýþ." saptamanýzdan vazgeçerek konuyu ýsrarla terimsel alana çekmenizden de anlaþýlýyor ki rakamlarda herhangi bir yanlýþlýk olmadýðýný kabul ettiðiniz gibi bahsetmiþ olduðum bu hesaplama yönteminden de bihabersiniz.Buna hiç þaþýrmadým, ki çok muhtemelen o aradaki A'nýn ne olduðunu benim ilk öðrendiðim tarihte siz; kiraz aðacýnýn uzandýðý köklere temas eden toprakta karbon molekülü idiniz.

Son tahlilde burasý "insanlarýn" bilgilerini paylaþmak, bilmediklerini ya da elindeki hisse ile ilgili son geliþmeleri öðrenmek üzere baþvurduklarý anonim bir yer ve belkide ilk defa borsa tecrübesi yaþayan ve burada yazýlanlardan gayri ihtiyari etkilenen oldukça geniþ bir kitle mevcut.Durum böyleyken, bir konuda bilgi talebinde bulunan yatýrýmcý dostlarýmýza yaklaþýmlarýmýzda olabildiðince dikkatli olmalý onur kýrýcý ifadelerden kaçýnmalýyýz.Her ne kadar iþin içerisinde tahrik unsuru varsa da son yazýþmalarýnýzdan gördüðüm kadarýyla benim seviyeme ulaþmak için katetmeniz gereken oldukça uzun bir yol var.

Bu süreçte size hayýrlý yolculuklar diliyorum...

-

Bilanço konusuna gelince.Þirketin, konsolide iþtiraklerini ve / veya diðer grup þirketlerini (muhtemelen inþaat alanýndakileri) fonlamak üzere kullanýldýðý ayan beyan ortada.

Nokta...
    FAVÖK ve FVÖK'ün farklý olduðunu kabul etmediðinizi görüyorum ve yazýnýzdaki hesabýn temeli de FAVÖK'e dayandýðý için ve FAVÖK deðil de FVÖK rakamýný verip hesap yaptýðýnýz için orada sonuç geçersiz kalýyor maalesef.Bu yüzden yineliyorum; rakamlarýnýz yanlýþ. Yaþ, deneyim önemlidir ama tabiki bilgi olmadan ya da doðruyu inkar ederek hepsi 0'dýr. Kullandýðým dilden alýndýðýnýzý görüyorum ve ne mutlu bana ki alýnmanýzý saðlayabilmiþim. Çünkü bilmeyen birini hazýr bir bilgi vererek zaten pek bir iyilik yapýlmadýðýný düþündüðüm halde bir de üzerine yanlýþ bilgi veriyorsunuz. Yani baþkasýna kötülük yapýyorsunuz bu yüzden açýkçasý sitemkar yazdým. Zaten art niyetim olsa sizin daha önceki yazýnýzda yaptýðýnýz gibi, yazýma Sn. ile baþlamazdým. Son olarak da FVÖK hesaplama size göre deðiþmez zaten nasýl hesaplandýðý belli olan bir þeydir.

Son deyiminize gelince kýsmen de olsa katýlýyorum ki bugün burada olan biri dikkatimi çekti buna, Evet kefil olarak grup þirketlerini kolluyor ama çok þükür borç para vermiyor. YTD.

7. Borç para vermesinin hiç bir kýymet-i harbiyesi yok; özkaynaklarý 4 milyar TL bile olmayan þirketin üzerinde an itibariyle 11 milyar TL yi aþkýn TRÝ mevcut.Ve bu rakam mevcut ekonomik konjonktürde uykularý kaçýracak düzeyde. Muhtemelen þirkete iliþkin o engin bilgi düzeyinizle bu durumu açýklayacaksýnýzdýr biz zavallý yatýrýmcýlara...Bu naçizane talebe karþýlýk umarým diðer forumdaþlara gösterdiðiniz yaklaþýmý sergilemezsiniz...Hiç olmazsa bunu yapabilirsiniz...

8.  Alýntý Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazýyý Oku
    Borç para vermesinin hiç bir kýymet-i harbiyesi yok; özkaynaklarý 4 milyar TL bile olmayan þirketin üzerinde an itibariyle 11 milyar TL yi aþkýn TRÝ mevcut.Ve bu rakam mevcut ekonomik konjonktürde uykularý kaçýracak düzeyde. Muhtemelen þirkete iliþkin o engin bilgi düzeyinizle bu durumu açýklayacaksýnýzdýr biz zavallý yatýrýmcýlara...Bu naçizane talebe karþýlýk umarým diðer forumdaþlara gösterdiðiniz yaklaþýmý sergilemezsiniz...Hiç olmazsa bunu yapabilirsiniz...
    Bu yaþta demagoji yakýþmýyor. Bir zahmet cevabýný öðrenin de paylaþýn bu kefil olmanýn sebebini. Siz de bize bir þey katmýþ olursunuz

Sayfa 144/609 ÝlkÝlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •