ya goren duyanda gizli bilgi zannedecek.KAMU AYDINLATMA PLATFORMU yani WWW.KAP.GOV.TR
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...4179341a147ddb
GÝRÝN BAKIN .........biraz araþtýrýn.......
ya goren duyanda gizli bilgi zannedecek.KAMU AYDINLATMA PLATFORMU yani WWW.KAP.GOV.TR
GÝRÝN BAKIN .........biraz araþtýrýn.......
[QUOTE=4N1K1H;5195990]kaynagý olmaz ne demek ya.....sallamayýn.....
oneri listesinde bi terslik var....araþtýralým
https://www.ahlatciyatirim.com.tr/Up...99618735599836
Kisa vade beklentilerden yilsonu bilanco geldigine gore digerlerini tekrar hatýrlatmakta fayda var.
-Gana sozlesme uzatimi,
-Kamerun ve Kongoda (en son imzalanan haric) sozlesme beklentisi
-Mali kapasite artisi ve ek santal kurulumunun bitirilmesi
-Irak ihracati kapasite artisi ve Irak ihracatinin bilancoya etkisinin gorulecegi ilk ceyrek bilanco
-Ozbekistan santral kurulumlarinin tamamlanmasi ve belki 2021 son ceyrege etkisi
-Karadeniz ve Akdeniz de dogalgaz kesfi
Benim acimdan en onemlisi bunlarin etkilerinin kumulatif olarak gorulecegi 2022 ilk ceyrek bilanco. Unuttugum gundem maddeleri varsa ekleyin lutfen.
476 mw kurulu güç var yurtdýþýnda yurtiçi ve yurtdýþýný harman yaptýðýmýzda 1 mw kurulu güce 1 milyon TL net kar üretiyor. Sene sonunda bu kurulu güce ýrak ile beraber 990 mw daha eklenecek varýn siz yapýn hesabýný 1-1.5 sene sonrasý için. Dediðiniz gibi beklentilerde cabasý...
Sosyal medyalarda görüyoruz; mevcut rakamlar üzerinden analizler yapýlýyor.
Ben de mevcut gerçekleþmiþ rakamlar üzerinden analiz yapýyorum. Ama bunu mevcut benzer þirketler arasýnda kýyaslama yapmak için yapýyorum. Yani sektörü içindeki diðer þirketlerle kýyaslayýnca hangisi ucuz kalmýþ diye bakmak için.
Benim için geçmiþte olanlardan ziyade gelecekte neler olabileceði daha önemlidir. Uzun vade yatýrýmlarýmý geleceðe bakarak yapmayý tercih ederim. Ýþte AKSEN e bu bakýþ açýsý ile bakýyorum. 2.80 den bu yana 2 taban yaptýðý zamanlar moralimiz bozulsa da kaleyi terketmedik.
Þimdi de 12 lerden 10.50 ye verdiler. Versinler bakalým.
Neyse, bu fikirler çerçevesinde Faaliyet raporundan notlar alýntýladým. Yeni girenlere AKSEN sunumu gibi olsun.
FAALÝYET RAPORUNDAN;
KKTC'den sonra yurt dýþýnda büyümeyi hedef edinen Aksa Enerji, globalleþme yolundaki ilk adýmýný 2015 yýlýnda atmýþtýr.
Verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklý yaklaþýmýný yurt dýþýna taþýmak için harekete geçen Aksa Enerji'nin ilk hedefi Afrika olmuþ;
Þirket, Gana, Madagaskar ve Mali'de çok kýsa sürelerde kurduðu ve devreye aldýðý enerji santralleri ile Afrika pazarýna
açýlmýþtýr. Garantili enerji satýþ sözleþmeleri ile Afrika'daki varlýðýný pekiþtiren Aksa Enerji, acil enerji ihtiyacý olan tüm
coðrafyalarda yeni yatýrým projelerini yakýndan takip ederek global hizmet aðýný daha da geniþletmeyi hedeflemektedir.
Küresel büyüme vizyonumuzla Mayýs 2020'de Özbekistan
yatýrýmýmýzla ilk defa Asya kýtasýna açýlacaðýmýzý müjdeledik. 2021 yýlýnýn son çeyreðinde devreye girmesi
planlanan, Özbekistan'da 740 MW kurulu güce sahip olacak doðal gaz kombine çevrim santralleriyle portföyümüzü
coðrafi olarak çeþitlendirmeye devam ediyoruz. Ayrýca, Kongo Cumhuriyetinde 100 MW kurulu güce sahip olacak
doðal gaz santralinin de iþletme hakkýna yönelik 30 yýllýk imtiyaz sözleþmesine de 2021 yýlýnýn ilk günlerinde imza
attýk. Yine 2021 yýlýnýn ilk günlerinde Irak'a enerji ihracatý faaliyetlerine baþladýk. Bunda sonra da küresel büyüme
vizyonumuzla etki alanýmýzý büyütecek ve ekonomik deðer yaratacak yatýrým fýrsatlarýný deðerlendirmeye devam
edeceðiz
Dönem sonunda
%23 artýþla 558 milyon TL konsolide net kâr olarak elde ettik. 1,497 milyar TL olarak gerçekleþen FAVÖK ümüzün
%66 ni yurt dýþý santrallerimizden saðladýký. Uluslararasý yatýrýmlarýmýzla sadece kârlýlýðýmýzý büyütmekle kalmadýk,
borçluluðumuzu da her geçen dönem azaltmayý baþardýk. 2015 te 860 milyon ABD Dolarý seviyesinde olan net
finansal borcumuzu 2020 sonunda 359 milyon ABD Dolarý na düþürdük.
Aksa Enerji olarak, önümüzdeki dönemde de küresel marka olma vizyonumuz doðrultusunda yurt dýþý pazarlardaki
varlýðýmýzý güçlendireceðiz
Yer Ýmleri