1. Sorunuzun cevabn bence siz zaten yanl bekliyordunuz. Mevcut afrika santralleri 476MW ve ortalama 7.5 yl falan. Ama zbekistan 25 yl. E doal olarak da sat fiyat (kapasite demesi) afrikaya gre daha dk olacaktr. Gzel taraf ise hacmi ok daha byk (740MW). Mevcut afrika santralleri zaten 135-140 mn dolar favk retiyor. Benzer sat fiyat olsaydi zbekistan 200mn dolar favk retirdi. Ama tabiki yle bir beklenti sz konusu olamaz
.
zbekistan konusunda ok dikkat ekici olan; aslnda aksen olarak zbekistan'a 1 yl iinde 500mn dolardan(4mlyr TL) fazla yatrm yapiyoruz. (Mesela Alarko datma 1 mlyr TL yatrm yapacaz diyor ve 4 aydr bu konusuluyor
). Favk beklentimizi de buna gre oluturabiliriz aslnda.
Bu arada gzard ediliyor gibi ama Kongo anlamas da bence ok ho duruyor. Malum eer Gana uzatlrsa(bu sene byle bir ey beklemiyorum) tahminim 30mn dolar civar bir favk azalmas yaayacak ve bunu da Kongo ile ve Mali'deki kapasite art ile telafi etmi olacaz.

Originally Posted by
Baturalpi
Rica ederim. Birinci sorunun cevab beklediim gibi gelmedi, alacak riski daha az bir lke anlyorum. Onun dnda tatmin edici cevaplar verilmi. Toparlayacak olursak zbekistan yatrmna ok odaklanlm ve buray tamamlayp sa salim faliyete geirmeden yeni bir yatrma girimek istemiyorlar. zbekistan bittikten sonra zellikle Trki cumhuriyetlere ynelecekler gibi geliyor bana... irketin en houma giden yan agresif byme stratejisi, inallah bu ekilde devam ederler...
Redmi 8 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
"Adamn ahma maln gereksiz vermi, daha ahma da bakasnn maln yalan yere yerip kendi maln vermi"
Yer mleri