Aksa enerji/uygun: Aksa enerji hiçbir þekilde eksi net kar açýklamayacaktýr-bloomberg ht
(13/08/2018 - 16:27:50)
*aksa enerji/uygun: 2020 yýlýnda temettü gündeme gelebilir-bloomberg ht
(13/08/2018 - 1628)
Aksa enerji/uygun: Aksa enerji hiçbir þekilde eksi net kar açýklamayacaktýr-bloomberg ht
(13/08/2018 - 16:27:50)
*aksa enerji/uygun: 2020 yýlýnda temettü gündeme gelebilir-bloomberg ht
(13/08/2018 - 1628)
Tabi ki haklýsýnýz.
Ancak ben potansiyeli görmek açýsýndan bu konuya deðindim.
Mesela 2015 de dolar 2.70 iken döviz pozisyonu 1.9 milyar tl eksi imiþ.
Þu an dolar kuru 5.80 lerde ve döviz pozisyonu 1,38 milyar ekside.
DV/KVB oranindada iyilesme söz konusu.
Borçlarýn faaliyet karýna oraný da çok çok önemli. Sonucta bu borcun ödenebildiðini gösterir.
Ben finansallarý henüz tam düzelmiþ diyemem. Ancak zaten düzeldikten sonra da bu fiyata zor alýrsýnýz.
Biz iyileþme trendine yatýrým yapmýs olduk.
Ýyilestiði zaman da dolar bazýnda potansiyel ortada.
Borsada bir enflasyon rallisi yaþanabileceðinden bahsetti borsada epey eski ve baþarýlý bir arkadaþým. Ciddi manada viopta short kontrat var, 106 bin üstünde kalýcý olursa endeks 84 bin 106 bin hareketi gibi bir ihtimal 130 bin endeks görebiliriz diye konuþtu. Bankalar sakin þu an, GYO ve enerjiler ise dolar bazýnda en ucuz hisseler. 2018 Mart ayýndaki dolar bazlý gördüðü rakama getirebilirler bence de akseni bu da þu anki kur ile 1,35x5,77=7,8 TL eder. Tabi bunun haber akýþý ile desteklenmesi lazým.Lenovo P2a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayý piyasasýndan çýkýlýyor. Ýki yýldýr düþüþ fiyatlanýyor, hisselerde yön sürekli olarak(bazý birkaçý hariç) aþaðý yönlü idi.
Mayýs ayý itibariyle bu düþüþün sonlanmaya baþladýðý grafiklerden net þekilde görülebiliyor.
Bist'te psikoloji deðiþiyor. Alýcýlar aðýrlýk kazanmaya baþladý. 2020'de %3-5 arasý büyüme bekleniyor.
Henüz hareketin baþýnda sayýlýrýz. En az 6 ay-bir yýl devam edecek bir yükseliþ trendi görebileceðimizi düþünüyorum.
Hele son haftalardaki kar-zarar bakýlmaksýzýn toplu yükseliþleri baþka türlü açýklamak namümkün.
Bunlar þahsi çýkarýmlarým olup baðlayýcýlýk içermez.
"Ya bir yol bulacaðýz ya da bir yol açacaðýz"
Emeklilik fonlarý hareketsiz. Muhtemelen mal devri bitti. Bugünkü hacim Cuma günkünden düþük, henüz güçlü bir realizasyon iþareti yok.
Ufak tefek dökülenler olacaktýr illaki. 3.60-70 aralýðýnda -duruma göre- ben de düþünebilirim.2.42 maliyet..
Bu nefessiz yükseliþi görünce insanýn çýkasý gelmiyor.
Umarým güzel bir kar ile ayrýlýrýz
Lenovo P2a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri