Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 142/609 ÝlkÝlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon
Arama sonucu : 4868 madde; 1,129 - 1,136 arasý.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazýyý Oku
    Rica ederim üstadým, bilmukabele. Bu ve forumdaki diðer bir çok baþlýkta "ben buranýn en eskisiyim, 10 yýldýr buradayým, ben her þeyi herkesten iyi bilirim" modundaki psikolojik sorunlular adýna sizden özür dilerim. Bilgi talebinde bulunanlara insan gibi cevap vermemek bazýlarýnýn temel davranýþ þekli olmuþ durumda maalesef.

Yeri gelmiþken þu önemli konuyu söylemek durumundayým; SPK mevzuatý ve UFRS 29'a göre hazýrlanmýþ bilançolar için baz aldýðým FAVÖK rakamý, yukarýda iþaretli olan yerdir. Bu, tamamen kiþisel bir hesaplama yöntemidir ve bana özgündür, ki yazýmda bunu "kiþisel görüþ" olarak özellikle belirttim. Haliyle bu hesaplama yöntemine bir baþkasýnýn itiraz etmesini kabul etmem. Herkesin hesabý kendine.
    Sn. Maydonozcu

Cezam olduðu için öðrenmenizi 2 gün geciktirdiðim için özür dilerim ama baktýðýnýz rakam FAVÖK deðil FVÖK dür. Biraz araþtýrýrsanýz daha detaylý öðrenirsiniz ve diðer bilmeyen insanlarý uzun uzun yazarak yanlýþ yönlendirmemiþ olursunuz. YTD.

2. Benim kar beklentim 80mn TL civarýydý. 74 kabul edilebilir bir rakam.

2019 son çeyrekte karýn yüksek gelmesinin sebebi BOTAÞ'a fazladan ödenen 10mn TL'nin geri alýnmasý, konusu kalmayan ticari alacaklardan gelen 30 mnTL civarý ve TFRS9 deðer düþüklüðünden son çeyrek ekstradan elde ettiði 7mn TL(bu her senenin son çeyreðinde bu tarz olacak gibi).Yani ekstradan 47 mn TL gibi bir meblað zaten son çeyreðe özgü bir þeydi. Yani aslýnda son çeyrek kümülatif (ana ortaklýk ve kontrol gücü olmayan paylar toplamý 108 mnTL artý son çeyreðe özgü 47 mnTL) 155 mn TL karý vardý. Ek olarak madagaskarýn tamamýnýn alýnmasý ile beraber oraya etki eden kur farkýnýn tamamý da ana ortaklýða kaldýðý için ortaklýk dýþý zarar etmiþ ve ana ortaklýk yüksek kar etmiþti.

Þimdi burada bazý yatýrýmcýlar bu son çeyrek karýna bakarak ilk çeyrekte de 150mn TL gibi karlar bekleme gafletine düþtüler ama herkesi uyarmak, anlatmak zor olduðu ve daha finansal terimleri bilmeyen kiþilerin hiçbir detayý göremeden boþ boþ yazmalarýndan dolayý bunu bilanço sonrasýna açýklarým dedim. Açýkçasý burada arasýra yazan ve mali tablodan az veya çok anladýðýný düþündüðüm bazý kiþiler belki belirtir diye de bekledim .

Þimdi 2020 ilk çeyreðe gelirsek,

TR'den ve Afrika'dan beklenen FAVÖK geldi ama TR'de cironun bu kadar artmasýna raðmen ciro FAVÖK rakamlarýnýn benzer seviyelerde kalmasý milleti þaþýrttý ve bunun cevabý da Antalya'da yapýlan temlik iþlemi. Yani market mantýðý 3 kuruþ kara(marketler de keþke 3 kuruþ kara satsa) elektrik sattý ki çabuk bir nakit yaratayým hemen ve stoðu da boþaltayým. Bunun sebebi þirketin borçlarýnýn büyük çoðunluðunun kýsa vadeli olmasý, yani nakite ihtiyacý olmasý. Ticari alacaklarda dolar etkisi ile de cüzi bir miktar artýþ var ve bu alacaklar ne zaman ne kadar azalýr bunu tahmin etmek zor. Bazýlarý buradan dem vuruyor da zaten bu meblað böyle yüksek olmasaydý bu þirketin hissesini 10 liralardan almak için sýraya girmek zorunda kalýrdý herkes. Dolar bazýnda borçlar da bir miktar azalmýþ bu da zaten net bir þekilde görülebiliyor. Bu dönem sadece kurdan 6-7 mn fazla zarar yazmasý dýþýnda açýkçasý her þey beklenti dahilinde. 123 mn TL'de yatýrým yapmýþ (Gana ve Özbekistan için anlaþma bedellerine falan gitmiþtir) þirket ne güzel. COVID sürecine elinde iyi bir nakitle girmesi de benim için cabasý. 2. çeyrekte Borusan'dan aldýðý 15mn dolar da güzel bir can suyu olur yatýrýmlar için. Yani benim için þahsen ekstra bir þey yok. Mesela alacaklarda 50 mn dolarlýk bir azalýþ benim için beklentimin üzerinde olabilirdi. Bakalým ne zaman olacak

Gerisi inþallah artýk Kamerun veya Kongo'dan gelecek güzel haberlere baðlý bu þirketin geleceði. Ya büyüyecek ya da daha da büyüyecek .

Fiyat hareketlerine gelince de; pek anlamam ve sürekli bakmam

YTD.

3.  Alýntý Originally Posted by MaliTablolarAnaliz Yazýyý Oku
    AKSA ENERJÝ ( AKSEN ) 2020 Birinci Çeyrek Bilanço Analizi'ni dikkatinize sunarým.
    https://youtu.be/Oa6b563ba0g
    "Balance Sheet Analysis for Dummies" gibi olmuþ. Saðolun ama þirketi araþtýrmadýðýnýz ve kalemlerin kaynaklarýný bilmediðiniz çok açýk ki zaten kabul etmiþsiniz. O yüzden yorumlarý daha nötr yapmalýsýnýz bence.

4.  Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Benim kar beklentim 80mn TL civarýydý. 74 kabul edilebilir bir rakam.

2019 son çeyrekte karýn yüksek gelmesinin sebebi BOTAÞ'a fazladan ödenen 10mn TL'nin geri alýnmasý, konusu kalmayan ticari alacaklardan gelen 30 mnTL civarý ve TFRS9 deðer düþüklüðünden son çeyrek ekstradan elde ettiði 7mn TL(bu her senenin son çeyreðinde bu tarz olacak gibi).Yani ekstradan 47 mn TL gibi bir meblað zaten son çeyreðe özgü bir þeydi. Yani aslýnda son çeyrek kümülatif (ana ortaklýk ve kontrol gücü olmayan paylar toplamý 108 mnTL artý son çeyreðe özgü 47 mnTL) 155 mn TL karý vardý. Ek olarak madagaskarýn tamamýnýn alýnmasý ile beraber oraya etki eden kur farkýnýn tamamý da ana ortaklýða kaldýðý için ortaklýk dýþý zarar etmiþ ve ana ortaklýk yüksek kar etmiþti.

Þimdi burada bazý yatýrýmcýlar bu son çeyrek karýna bakarak ilk çeyrekte de 150mn TL gibi karlar bekleme gafletine düþtüler ama herkesi uyarmak, anlatmak zor olduðu ve daha finansal terimleri bilmeyen kiþilerin hiçbir detayý göremeden boþ boþ yazmalarýndan dolayý bunu bilanço sonrasýna açýklarým dedim. Açýkçasý burada arasýra yazan ve mali tablodan az veya çok anladýðýný düþündüðüm bazý kiþiler belki belirtir diye de bekledim .

TR'den ve Afrika'dan beklenen FAVÖK geldi ama TR'de cironun bu kadar artmasýna raðmen ciro FAVÖK rakamlarýnýn benzer seviyelerde kalmasý milleti þaþýrttý ve bunun cevabý da Antalya'da yapýlan temlik iþlemi. Yani market mantýðý 3 kuruþ kara(marketler de keþke 3 kuruþ kara satsa) elektrik sattý ki çabuk bir nakit yaratayým hemen ve stoðu da boþaltayým. Bunun sebebi þirketin borçlarýnýn büyük çoðunluðunun kýsa vadeli olmasý, yani nakite ihtiyacý olmasý. Ticari alacaklarda dolar etkisi ile de cüzi bir miktar artýþ var ve bu alacaklar ne zaman ne kadar azalýr bunu tahmin etmek zor. Bazýlarý buradan dem vuruyor da zaten bu meblað böyle yüksek olmasaydý bu þirketin hissesini 10 liralardan almak için sýraya girmek zorunda kalýrdý herkes. Dolar bazýnda borçlar da bir miktar azalmýþ bu da zaten net bir þekilde görülebiliyor. Bu dönem sadece kurdan 6-7 mn fazla zarar yazmasý dýþýnda açýkçasý her þey beklenti dahilinde. 123 mn TL'de yatýrým yapmýþ (Gana ve Özbekistan için anlaþma bedellerine falan gitmiþtir) þirket ne güzel. COVID sürecine elinde iyi bir nakitle girmesi de benim için cabasý. 2. çeyrekte Borusan'dan aldýðý 15mn dolar da güzel bir can suyu olur yatýrýmlar için. Yani benim için þahsen ekstra bir þey yok. Mesela alacaklarda 50 mn dolarlýk bir azalýþ benim için beklentimin üzerinde olabilirdi. Bakalým ne zaman olacak

Gerisi inþallah artýk Kamerun veya Kongo'dan gelecek güzel haberlere baðlý bu þirketin geleceði. Ya büyüyecek ya da daha da büyüyecek .

YTD.
    hocam selamlar,

antalya'da az karlý mý satýþ oldu? bir de stok eritmek kýsmýný biraz daha açýklayabilirseniz sevinirim.

Bir de konuyu öðrenmeye çalýþan insanlar olarak sizin 80 mio kar hesaplamanýzýn detaylarýný paylaþma þansýnýz olur mu?

Teþekkürler

5. O gaflete düþen yatýrýmcý benim de arkadaþ kullandýðýn dil çok ukalaca, bu zamana kadar sana efendice düzgün hitaplarla yazdým özelden fikir teatisinde bulunmak için. Kimse 4. çeyrek kârý yüksek geldiði için böyle bir kar beklemedi, þirket 2019 daki her çeyrekten daha fazla faiz ödemiþ kar tahminimi o bozdu. Genel kurulda da gördüm seni sokakta höt deseler al sana göt diyecek bir tipsin. Edebinle yaz, artislik yapma.
     Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Benim kar beklentim 80mn TL civarýydý. 74 kabul edilebilir bir rakam.

YTD.
    Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Yoo seni kastetmedim çünkü senle zaten özelden fikir alisverisi yapiyoruz ama madem güveniyorsun kendine bu sene de genel kurulda olacaðým insallah. Beklerim ve bir höt de bakalým. Ayrýca sen de gaflete düþmüþ olabilirsin de ben de ne var bunda. Ama sözüm söz genel kurula bekliyorum seni. Adam olduðunu düþünüyorsan gelir bi höt dersin.
     Alýntý Originally Posted by Capital1461 Yazýyý Oku
    O gaflete düþen yatýrýmcý benim de arkadaþ kullandýðýn dil çok ukalaca, bu zamana kadar sana efendice düzgün hitaplarla yazdým özelden fikir teatisinde bulunmak için. Kimse 4. çeyrek kârý yüksek geldiði için böyle bir kar beklemedi, þirket 2019 daki her çeyrekten daha fazla faiz ödemiþ kar tahminimi o bozdu. Genel kurulda da gördüm seni sokakta höt deseler al sana göt diyecek bir tipsin. Edebinle yaz, artislik yapma.

Redmi 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"

7. Yani stokta zaten doðalgaz var ama elektrik fiyatý düzgün kar edecek kadar deðil. 3, 5 kurus karla satar kar olmasa da nakit elde ederim ben. Ama bu tamamen benim düþüncem bu arada. Diðer beklenti olayi zaten zor bir sey degil ve paylasmam dogru olmaz diye dusunuyorum. YTD
     Alýntý Originally Posted by kingo_disco Yazýyý Oku
    hocam selamlar,

antalya'da az karlý mý satýþ oldu? bir de stok eritmek kýsmýný biraz daha açýklayabilirseniz sevinirim.

Bir de konuyu öðrenmeye çalýþan insanlar olarak sizin 80 mio kar hesaplamanýzýn detaylarýný paylaþma þansýnýz olur mu?

Teþekkürler
    "Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"

8.  Alýntý Originally Posted by neva91 Yazýyý Oku
    Yoo seni kastetmedim çünkü senle zaten özelden fikir alisverisi yapiyoruz ama madem güveniyorsun kendine bu sene de genel kurulda olacaðým insallah. Beklerim ve bir höt de bakalým. Ayrýca sen de gaflete düþmüþ olabilirsin de ben de ne var bunda. Ama sözüm söz genel kurula bekliyorum seni. Adam olduðunu düþünüyorsan gelir bi höt dersin.

Geleceðim aslan parçasý senin için genel kurula kim göt kim deðil görürsün.

Sayfa 142/609 ÝlkÝlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •