Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 09.10.2020 tarihli toplantýsýnda baðýmsýz üyeler dahil oybirliðiyle alýnan, Tortum Elektrik Üretim A.Þ.'nin Þirketimiz Bomonti Elektrik Mühendislik Müþavirlik Ýnþaat Turizm Ve Ticaret A.Þ. tarafýndan tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün olarak tasfiyesiz infisah yoluyla devralýnmasý suretiyle Þirketimiz Bomonti Elektrik Mühendislik Müþavirlik Ýnþaat Turizm Ve Ticaret A.Þ. bünyesinde birleþmesine yönelik karara ek olarak aþaðýdaki hususlar karara baðlanmýþtýr.
1- Sermaye Piyasasý Kurulu'nun ("SPK"), Önemli Nitelikteki Ýþlemler ve Ayrýlma Hakký Tebliði"nin 5. maddesi göre, devralma þeklinde birleþme iþlemlerinde ortaklýðýn "devralan taraf olmasý ve birleþme sonucunda %50 veya daha fazla sermaye artýrýmý yapacak olmasý" önemli nitelikte iþlem olarak tanýmlanmýþ olup, yapýlan hesaplamalara göre Þirketimizin devralan taraf olarak birleþme sonucunda %50'den daha fazla sermaye artýrýmý yapmasý beklendiði için birleþme iþlemi "Önemli Nitelikte Ýþlem" olarak deðerlendirilmiþtir.
2-Birleþme iþlemi sonucunda, Þirketimizin üretim, ciro ve karlýlýk oranlarýnýn artmasý, öte yandan genel yönetim giderlerinin azalmasý ve buna baðlý olarak daha güçlü bir finansal yapýya kavuþmasý amaçlanmaktadýr.
3- Þirketimizin Tortum Elektrik Üretim A.Þ. ile devralma suretiyle birleþmesine iliþkin ayrýlma hakký kullaným fiyatý 5,60 TL olarak belirlenmiþtir.
4- Önemli Nitelikteki Ýþlemler ve Ayrýlma Hakký Tebliði düzenlemeleri dâhilinde, birleþme iþleminin Þirketimiz Yönetim Kurulu tarafýndan ilk defa kamuya açýklandýðý 09.10.2020 tarihi itibarýyla Þirketimizde pay sahibi olan yatýrýmcýlarýn birleþme iþleminin görüþüleceði genel kurul toplantýsýna kadar elde tuttuklarý paylar için ayrýlma hakký bulunmaktadýr. Hak sahiplerinin ayrýlma hakkýna konu edilebilecek pay tutarlarý, 09.10.2020 itibarýyla sahip olunan paylardan, genel kurul tarihine kadar varsa yapýlan satýþlarýn son giren ilk çýkar esasýna göre ve gün sonu net bakiyeler üzerinden düþülmesi yoluyla belirlenir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/884045
Yer Ýmleri