Alýntý Originally Posted by bodrumair Yazýyý Oku
metro nun býlanco daki abartýlý kar yada zararlarla uyumlu tepki verdiðini pek hatýrlamýyorum ben geçmiþ yýllarda. hýcbýsey olmamýs gibi bir fýyat tepkisi verdiði aklýmda kalmýþ. Bu tepki metro ýcýn cokda sasýrtýcý degýl cunku metro daki ky pek býlanco daký negatýf /positif beklentiyi Ýlim kardesýmýz gibi detaylý analýz edecek sevýyede degýldýr. hatta býlanco acýklandýktan sonraký gunler boyunca karmý etmýs zararmý etmýs , ne kadar kar etmýs tartýsýlý durur forumlarda dolayýsý ile kotu býlanco beklentýsýnde malýný satacak , ýyý blanco beklentýsýnde alým yapacak býr ky profýlýnýn oldugunu hýc sanmýyorum. Býrkac ýstýsna dýsýnda.

1 den 3 gýderken ký hareket bence asýl operasyon degýldý. asýl operasyonun hazýrlýgý ýdi . neden boyle dusunuyorum ? cunku hýc hayal(haber , yalan býle olsa ) satýlmadý o aralýkta.

gercý kendý kurumlarýndan alený alým gostererek ky cekme dýye býsey var ise onu yaptýlar , orasý ayrý.

ama davul zurna ile kýmseyý hýsseye davet etmedýler. 2016 daki olumlu beklentý bombardýmanýný hatýrladýgýmýzda , son yukselýste bunlarýn hýcbýrý yoktu.

fakat her ne olduysa , hýcbýr davetkar haber olmaksýzýn , býr ky grubu doluþtu hisseye. býr kýsmý 3 ugectý 5-10 olacak dýye gýrdý , býr kýsmý 1. tabandan sonra býr kýsmý 2.ve 3. tabandan sonra atlamýs bulundu.

ve bu kez spekler daha once hýc olmadýgý kadar alený bý sekýlde bu gelenlerý bin pýsman edecek fýyat hareketlerý gosterýyolar.

son 2 ay boyunca en ufak bir umit ýþýðýna yol acacak hareket yapmadýlar.

nedense bu kotumser havayý bý sure daha özenle koruyacaklarmýþ gibi dusunuyorum.

zira pek kýymetlý hisselerinin býr kýsmý hala ky da. bunlarda ky ya para kazandýrmamaya yeminli bi tarikat gibi çalýþýyor resmen.

ytd.
sevgili kardeþim ky.nin neyi anlayip anlamadigindan çok galipcimin neyi yapmaya calisabilecegi konusunda izleri ariyoruz...bu mihbalde yorumlarim...tabiki spekulatif kagit olma durumunu cepte tutarak bu izleri kovaliyoruz...sonuc olarak gelecegi görme yetisi insanoglunun olmadigina göre ancak gecmiþ ve bu günden ariyoruz bu izleri...

bakiniz bilancodan ky. anlamaz demissiniz mumkundur. fakat galipcim icin spekule edecegi bir veri olma ihtimalini yok sayamayiz. galipcim ky.sinin bir halttan anlamadigini zaten bilir sadece bir hayal yada bir veriyi spekule eder sonra reklamlarla o saf ky. bu haberi duydugunda kagit zaten bir iki bayrak dikmis olur ve son bayrakta ky.nin kucaginda kalir...bakiniz gecen yil takvimine, gecen yil bu günlerde tahta 77krþ imiþ, 2018 yillik bilanco subat sonu gibi aciklaniyor o günlerde spekulatif zarar oldugundan tahta dahada inerek 75lerde baskiya devam etmis; Fakat 2019 ilk ceyrek verisi yani mart beklentisi ile tahtayi %30 yukselterek 99krsa sürmüþ fakat ilk ceyrek verisi 5m. zarar gelince tekrar %30 duserek 7xlere tahtayi baskilamis...yani bilancodan ky. anlar anlamaz dememis bir sekilde tahtanin fiyat ve beklenti hareketlerine bilanco algisini yansitmis...adam zaten tahtada volativite olsun diye haber uydurmanin pesinde, beklenti olsun ki volativite olsun o arada acik islem gercek al ver vesaire bir suru iþlemle heycanli ky.den para tirtiklasin...yani bu bilanco donemlerini kullanacaktir bu firsati kacirmaz bana gore...þuan tahtanin %60ý yasal olarak kendinde geri kalan %40 in da bir kismi ky. gorunumlu bir suru irili ufakli yandas hesaplarda..ky.orani düþük...galipcim ky. oranini arttirmadan krslara cekmeyecek gibi kagidi...

bu yil cok daha pozitif bir hava dayiz...muhtemelen 2019 yil sonu bilancosu subat gibi olumlu gelebilir ve bu beklentiyle bir miktar ivme yapabilir. gecen yil kötü bilanco da bile mart ayina ocak ayi fiyatina gore %30 pirimli giren kagit bu yil da en az %30 pirim yapsa bile 1.7x leri gosterebilir...HA SONRA NE OLUR muhtemelen mayis satislariyle bir bahane bulup yazi 80krs/1.2krs arasi gecirebilir...bu nedenle benim bu tahtadan beklentim zamansal olarak mart sonuna dek fiyatsal olarak %30 civari pirim...zaten orda ky. hayal kurarken ben bay bay derim...bakalim ne olacak...izlemeye devam...