bir süredir metro alýp satmadým temel analiz verilerini de takip etmedim. yarýn da temel analizini gözden geçireceðim. Bu gün sadece teknik görünümüne göz attým...teknik görünümü güzel duruyor.... Temel analiz spekülatif tahtada çok zor olsada bakalým bir iz bulabilecekmiyiz...
kap a yapýþtýrýlan lot alýp satma iþine pek takýlmamak lazým metro grup þirketlerinde...hatta tam tersi düþünebilirsiniz... eðer alým kap ý geliyorsa týrsýn satýþ kap ý geliyorsa biraz düþünün ;)
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
Ben 20 yýldýr metro grubunu kaðýdýný alýp satan biriyim metro baþta olmak üzere avgyo mepet atlas çok aldým sattým...sadece bir örnekle anlatayým takastaki durumu ve ky. ye sunulan atmosferdeki manipüle etme yöntemini...bu arada yaþanmýþ bir durum bu !
geçen yýl 1.30 dan 1.10 a kadar avgyo da galip in blok satýþlarý oldu ! galip blok satýþ yaptýmý ben seviyorum o tahtayý...inceledim girdim 1.10-1.20 arasý avgyo topladým hatrý sayýlýr...bu arada tüm yorum yapanlar öldük bittik adam malý yýktý vesaire...avgyo da bilen bilir beni...neyse ben bu iþ böyle bitmez dedim adam psikolojik algý yapýyor herzamanki gibi dedim...size mal satmak istese neden sizi kaçýracak blok satýþ haberi yapýþtýrsýn...üstelik o blok satýþlarý o 10 günlük satýþ sürecinde karþýlayacak ky. topluluðu yok...adam kuluçkaya daðýttý malý sonuç olarak...
neyse bir ay felan kastý baský yaptý kaada...eylül ekimdi yanlýþ hatýrlamýyosam...ekimin sonuna doðru kaad kýpraþmaya baþladý 1.30-1.40 arasý döktü bir miktar ky.yi...ardýndan 1.66 ya kadar sürdü kaadý kasýmda...bu arada 1.6xlar teknik olarak düþen direnci idi ben 1.15 maliyetli malýmý 1.63 den sattým ve vedalaþtým...
akabinde yeterince ky. dökememiþ olacakki yönetim kurulu bedelli haberi açýkladý...bu arada 1.6x a giderken dahi galip alým haberi göndermedi tahta boþlukta ve belirsizlikteydi...ben satmýþtým 1 hafta sonra bedelli haberi düþtü ve kaat 1.4x lara kadar düþtü ve muhtemelen dökeceðini döktü ve o belirsizlikle 2lere kadar sürdü kaadý...ben bedelli olursa gireyim diye beklerken kaat kopup gidince takibi býraktým...
þimdi kaat 4lerde..
yani demek istediðim spekülatif kaat okumak bist30 okumak gibi olmaz...bist30 da somut veri gerçek veri takip edersin..spekülatif kaatta oyuncu ve patron gibi düþünüp ky. ye sunulan manipülatif haber hareketlerini takip edersin...
spekülatif kaatta patron ve oyuncusu ky. ye atmosfer olarak ne sunuyorsa bir sonraki partta tersi olacak demektir...adam þuan baský sunuyor !!!
dediðim gibi inceleyeceðim haber akýþýný þuan bir þey söylemek istemem...ama eðer galipçim ky.sine depresyon ve baský sunmuþsa ve devam ediyorsa ! belirsizlik sunmuþsa...ve teknik açýdanda baský iþlemlerde ve grafikte dar marjda sürüyorsa...bu benim için olumlu olur !!! ben herkesin olumlu konuþtuðu coþtuðu kaattan korkarým...kýçý baþý geniþ marjda oynarken ki halinden korkarým...baský ve dar marj ve sunulan olumsuz hava bana çekici gelir...bakacaz...
hamama giren terler sonuç olarak patron kaadý...cigerini bilirim galipçimin bazen az kazandým bazen çok ama 20 yýldýr hiç kaybetmedim galipçimin tahtasýnda...çoðunlukla trendinin dibinde yakalayýp makul karla erken sattýðým çok oldu....bakalým neler olacak...dediðim gibi henüz almadým...biraz inceleyeyim yeterince olumsuz hava sunuyormu diye...
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
Yukardaki analizlere katýlmamak mümkün deðil.
Temel saðlam ,finansallar güzel,teknik þiþmiþ patlayamýyor aylardýr.Metro turizm halka arzý var.(deðerlememeyi beðenmemiþ þiþirecek biraz daha )
Herkes yandým bittim .dökülen döküldü..
5-10 yatýrýmcý da ciddi mal mal onu bekliyor olabilir.ya da anlaþamadý.
Endeks ciddi bozarsa getirir mi getirir .1.60 zor ama 1.90 dan toplar malý artýk.
2020 kap analizi:
Mayýs-eylül:43 mly alýþ maliyet 1.90
Ekim-aralýk 33 mly satýþ maliyet 2.17
Hodri meydan .sahne aganýn..Getirsin 1.90 a alalým..
Ytd
yeterince dökmemisse tabiki iyi firsat olur panik satis yapar ! sonucta baski modu adi ustunde...yeterki endeks panik satis yesin dedigin gibi bu atmosfer icin cabasi olur hic acimaz basar kaadi kullanir yani...
endeksin sisme konusuna gelirsek eger ! bu konuda ayni fikirde degilim. Endekse TL bakmayin 2/3 ay... USD bakin aslinda endeksin 10 yillik dusen direnci kirmadigini gorursunuz... eger metro alirsam endeksi yapistiririm þuan o bende kalsin...
endeksten sifiri bosuna atmadilar ;) TL varliklar develue oldu usd karsisinda ve þuan ralli sanilan usd degerleme duzeltmesi sadece...dedigim gibi bunu alirsam ayrintili acikkarim. suan kafa karistirmim...
Yer Ýmleri