Borsadaki bu son hareketlenmeye % 95 hisse geri kalaný da usd viop kontrat teminatý ile girdim. Borsadaki yükseliþin ivme kazanmasýyla birlikte kademeli satýþlara baþladým ve þu anda % 35 nakde (ppf) ye dönmüþ durumdayým. Yükseliþ sürerse kademeli satýþlara devam edeceðim. Borsa bir % 10-15 daha yükselirse bir temettü hissem hariç hepsini satmýþ olacaðým. Bu temettü hissemi de fiyatý daha fazla artmayacaðý için saklayacaðýmý umuyorum, iyi bir fiyat yakalarsam onun da gözünün yaþýna bakmam.
Borsa buralardan % 5 aþaðý gelmeden tekrar alým yapmayý düþünmüyorum. Aþaðý doðru % 5'i kýrarsa kademeli alýmlara baþlamayý planlýyorum. Satarken de alýrken de gözüm kulaðým haberlere kapalý, yalnýzca bilançolara bakarým. Karlýlýðýný muhafaza eden, borcu altýnda kalýnmayacak kadar olan ve temettü ödeyen þirketlere yatýrým yaparým. Türkiye batmadan bu þirketlere bir þey olmayacaðýndan eminim. Türkiye göçmüþse zaten paranýzýn nerede olduðunun önemi yok.
Hisseleri satýyorum çünkü son yükseliþle gelecek 2 yýlýn temettüsünü aldým, biraz daha yükselir ve hepsini satarsam zaten 3 yýldan fazla yýlýn temettüsünü realize etmiþ olacaðým. Yani borsada yeni bir düþüþ dalgasýný yakalayabilmek için 3 yýlým olacak. Bu kaos ortamýnda 3 yýlý beklemeyeceðimi garanti edebilirim.
Her zaman söylediðim gibi, kademeli iþlem candýr, hele Türkiye gibi yatmaz kalkmaz ekonomiler için biçilmiþ kaftandýr.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri