Brent Petrol 70.22$
Ons 1577$
Gram Altýn 302 TL
Brent Petrol 70.22$
Ons 1577$
Gram Altýn 302 TL
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Grafikte; mavi-gram altýn, kýrmýzý-dolar, yeþil-Bist100. Gram altýn ile dolarýn arasýnýn ciddi açýlmasý ise son bir yýlda olmuþ. Bist100, son 4 senedir yataya yakýn hareket ediyor. Dolar ise son bir senedir yataya yakýn hareket sergiliyor.
Ve ben maalesef %50 civarý dolardayým son 8 aydýr. Pek doðru bir hamle yapmýþ gibi durmuyorum. Þuan bir kriz var, bunu fýrsata çevirme zamaný. Ya da tekrar yanlýþ hamlelere devam. Önümüzdeki bir sene için yatýrým tavsiyelerinizi bekliyorum. [emoji4]
Genç yaþýmda saçýma aklar düþtü, yatýrým iþine girmesem iyiydi. [emoji1]
Amerika'nýn öncü basýn organlarýnda (Washington Post, The Guardian, Financial Times, Wall Street Journal vb) bu durumun seçime etkisi tartýþýlmýþ. The Guardian'a göre istikrarlý ama düþük olduðunu ve yukarýdaki grafiði paylaþarak savaþýn Amerikan baþkanlarýnýn popülaritesine olumlu katkýda bulunduðunu belirtmiþ. Oy oranlarýnda artýþ olmasý durumunda 2020'de Ýran-Amerika ve Irak-Amerika iliþkilerinde gerilimin devam etmesi muhtemel olacaktýr. Türkiye umarým bu durumu fýrsata çevirebilir. Trump yaptýðý son açýklamada Irak'a da yaptýrým tehdidinde bulundu. Trump, tekrar seçilmek için herþeyi yapacak gibi duruyor. Ýran-Amerika gerilimini Amerikan seçimleri ile yorumlamak daha saðlýklý olacaktýr.
Bu baþlýkta "altýn çöptür, millete altýný sokuþturuyorlar" diye bas bas baðýran birileri vardý, biz gerçek para altýndýr dedikçe. Kendisini gören var mý?
Kýsa vadede altýn buralarda biraz düzeltme yaparken Dow, sp500 ve Dax'ýn yeni zirve yapmasýný, uzun vadede (Max 2 yýl), küresel krizde, borsalar çökmeye baþladýðýnda da ons'un 19xx zirvesini kýrýp ralliyi baþlatmasýný beklerim.
Son düzenleme : JAS; 06-01-2020 saat: 08:14.
Trump, Irak'ýn ABD askerlerinin ülkeden çýkmasýný istemesi durumunda, ABD'nin Irak'a inþa ettiði üssün harcamalarý ödendiði takdirde çýkacaklarýný söyledi.
Irak'ý yaptýrýmlarla tehdit eden Trump, "(Irak) Ülkeden çýkmamýzý isterlerse ve bunu dostça yapmazlarsa onlara daha önce hiç görmedikleri aðýr yaptýrýmlar uygularýz. Ýran yaptýrýmlarý bunlarýn yanýnda hafif kalýr." dedi.
Yer Ýmleri