Ben bu hafta Karagümrük'le oynamanın çoğu kişinin aksine bizim için iyi olduğunu düşünüyorum. Bize ters gelen takımlar senelerdir hep aynı tip takımlardır, defansa set çekip hücumu neredeyse hiç düşünmeyen takımlar, Hatay gibi. Çoğu rakip 1-0 öne bile geçsek hücum yapmaz bize, kapanır. Topa bizim sahip olmamızı bekler. Pas hatalarımızı kovalayıp çoğu zaman gevşek yaptığımız savunmadaki gedikleri değerlendirir. Fenerbahçe gibi aşırı yavaş oynayan bir takıma karşı bunu yapmamak aptallık olur zaten, bunu en beceriksiz Anadolu takımı hocaları bile çözdü uzun zaman önce bunu ama bizim takım hantal, sürekli yana pas yaparak topa sahip olmaya dayalı, hızlı hücumu neredeyse hiç düşünmeyen oyununu değiştirmeyi düşünmedi nedense bir türlü. Gs maçında normalin aksine hızlı hücuma çıkmaya çalışan bir takım vardı, gs çoğunu kartgörme pahasına (bazılarını kartsız) faulle kesti. Umarım bu bir düşünce değişikliğidir, tek maçlık bir plan değildir. Fenerbahçe' nin Anadolu takımlarıyla maç yaparken bazen topu bilerek rakibe vermeyi, onların pas hatalarını kovalamayı öğrenmesi gerekir. Mesela gs bu şekilde oynuyor. Öne geçene kadar kontra atak futbolu, sonrasında bir şekilde vakit geçiriyor.
Karagümrük şu an istim üstünde ve pek geride bekleyen takım kimlikleri yok. Maça kazanmak için çıkıp hücumu düşünürlerse, beklenenden iyi bir sonuç alabilriiz bana göre.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri