Rusya operasyonlarý gelir tablosuna koyulmuyor , finansal yatýrýmlarda gösteriliyor.
Rusya operasyonlarý gelir tablosuna koyulmuyor , finansal yatýrýmlarda gösteriliyor.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Rusya operasyonlarý sonrasý yenýden yapýlandýrmaya gýttý. net karý baskýlayan ertelenmýs vergý ve fýnansman malýyetý var sanýrým. favok gayet ýyý. bugun gelen kapla raký ýsýne de gýrýyorlar. urun cesýtlýlýgýne gýdýyorlar. ama pýyasa bu hýsseyý cok cezalandýrdý.
Bugun bist30 da en cok dusen 1. hýsse, bist100 de en cok dusen 7. hýsse (gun ýcýnde ýkýncýlýge de cýktý) olarak gunu kapadý. Sen nasýl býr zulumsun boyle.
Özbekistan'daki Stratejik Üretim Ortaklýðýna Ýliþkin Açýklama
https://kap.org.tr/tr/Bildirim/1598481
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
*AEFES-Anadolu Efes 2026 yýlý 3 aylýk konsolide net dönem karý 2.009.692.000 TL (Önceki 2.257.624.000 TL)
SON GELÝÞMELER:
Anadolu Efes Tariþ Üzüm'ün %60'ýný alarak raký sektörüne girecek. Genel kurulda hedefin iç pazar olduðu belirtildi.
Efes Pilsen markasýný ve ürün içeriðini deðiþtirerek Efer Lager olarak piyasa sundu. Marka yüzü yenilendi. Bu adým globalleþmeye yönelik atýldý.
Özbekistan pazarýna yerel üretici ile giriyor ve pazarlama / daðýtým kanallarý Efes'e ait olacak
2025 yýlýndan beri Ýngilterede fýçý bira ürünü ile pazardaydýlar ve Nisan 2026 itibariyle marketlerde kutu ve þiþe ürünleri yer alacak. Globelleþme ve Avrupa'ya açýlma adýna daha büyük ve anlamlý adýmlar atýldý.
Çin'de yerel bir üretici ile üretim için görüþmeler yapýlýyor. (Faaliyet raporunda mevcut bilgi) Çin dünya bira pazarýnýn beþte birini kapsadýðý için çok önemli bir pazar. Burada kar marjlarýnýn düþük olmasý ama hacimler üzerinden hedef yakalama, bilinirliði artmasý için güçlü bir pazar olduðunu düþünüyorum.
Özbekistan, Ýngiltere ve Çin üretimi yerel üreticiler üzerinden olacaðýndan CAPEX e etkisi yok. Risk minimum. Eðer pazarda pay alabilirlerse daha büyük adýmlar ihtimal olur.
Sonuç itibariyle EFES ve %50 iþtiraki sadece Türkiye'de deðil, global bir þirket halini aldý ve daha da yayýlýyor.
Tüm bunlara ek olarak geçen hafta bir vergi düzenlemesi geldi. Yurt dýþýnda iþtirakleri olan (Efes ve Ccola bu konuda yaygýn) þirketin temettüleri Türkiyeye getirmesi durumunda gelen paranýn %80'i vergiden istisna oluyor. Eðer yurt dýþýndaki þirketlerine bir takým hizmetler satarsa bu gelirin %100 'ü vergiden muaf.
Rusya tarafý tam bir muamma. Rusya kayyum atadý ve þirket bira þirketinden ziyade bir içecek þirketi haline geldi. Tahminimce pazardan Avrupalý'lar çýkýnca mevcut ismi deðiþtirilen (Napitki Vmeste / Drink Togetler / Birlikte Ýçek) firmanýn rakipleri de azaldýý için daha büyük bir pazara hakim olmuþ olabilir. Þirket eðer büyüdüyse Rusya bunu nasýl iade etsin?
O yüzden beklentilerimde Rusya hariç geliþmeleri olumlu karþýlýyorum.
Bu geliþmeler yatýrýmýma yön verdi.
syg.
YENÝ GELÝÞME
Anadolu Efes: EBI %100 baðlý ortaklýðý olarak kurulan AE Shanghai aracýlýðýyla bir toll-filling anlaþmasý imzalanmýþtýr, anlaþma kapsamýnda, Þirket'in belirli ana bira markalarý Çin ana karasýnda yerel olarak üretilecek.
Anadolu Efes: Yerel üretim ile buna baðlý satýþ ve daðýtým faaliyetlerinin, deneme üretimlerinin tamamlanmasýnýn ardýndan baþlamasý planlanmaktadýr
Yer Ýmleri