Bugün 6,40 grama göre fiyatý 75 civarý iken birileri fonu 77'ye kadar aldý, Koçibey analiz ederse anlarýz neler oluyor, çin mevzusu mu alevlendirdi acaba, FED faiz arttýramayacak noktaya gelir beklentisi mi alýnýyor, izleyelim bakalým,
Bugün 6,40 grama göre fiyatý 75 civarý iken birileri fonu 77'ye kadar aldý, Koçibey analiz ederse anlarýz neler oluyor, çin mevzusu mu alevlendirdi acaba, FED faiz arttýramayacak noktaya gelir beklentisi mi alýnýyor, izleyelim bakalým,
Koçibey Üstadým sizin yorumunuz ne olur acaba? Þu anda hissedeki toplam iþlem 668 bin ve bunun tam %68'i (456 bin) 77 TL'den gercekleþen satýþ emirleri. Kâðýt birden, satýþtan gerçekleþen blok iþlemlerle uçuruldu. Çok ciddi þekilde yükseltildi tamamý 77'den gerçeklesen blok el deðiþtirmelerle. Çok net bir hareket var. Yorumunuz ne olur acaba?
77 TL'den gerçekleþtirilen el deðiþtirme iþlemleri daha da yüksek hacimle devam ediyor. Þu anda Kademe Analizi öyle bir hal aldý ki; 77,3 TL ile 76,9 TL arasýnda diðer kademelerden 1, 3, 5,11, 34 vb adet iþlem gerçekleþmiþken, 77 TL'den gerçekleþtirilen blok el deðiþtirme 493 bin adede ulaþtý. Hakikaten, fiyatý da yükselten ciddi bir el deðiþtirme yapýlýyor...
Þu anda da 78 TL'den 123 bin adet yine satýþ emriyle el deðiþtirdi. Diðer kademeler bomboþ. Kâðýt bu sefer de 78'den gerçekleþen iþlemlerle el deðiþtiriyor. Ciddi bir yükseliþ ile.
Haziran gibi 109 ton mevcut vardý, sonra 98 ton oldu, bugün yine 102 ton olmuþ. Fondaki gümüþ ton deðiþimi; pay talebi olup ve pay sahipleri satýþ yapmayýnca mý oluyor, Fona ekleme ve çýkarma konusunda bilgisi olanlar paylaþýrsa memnun olurum.
Uzun zamandýr yazýlmamýþ.
Gümüþ fiyatýnýn haftalýk grafiðinde MACD yukarý kesti.
Bayaðý bir baskýlanýyor gümüþ ancak bence 18.5 larý aþaðý kýrmayacak ve buradan yukarý yapabilir.
Burayý kýrarsa 15.5 lerin altýna ineceðini zannetmiyorum. Kabaca 20% dolar bazýnda aþaðý en kötü ihtimal bence. Ancak yukarýdaki potansiyel çok daha fazla diye düþünüyorum.
![]()
Gümüþ ons dolar bazlý aylýk grafik.
Kendi analizlerime göre 15.45 USD nin dip olacaðýný tahmin ediyorum þayet aþaðý bir hareket olursa. Bu aþaðýdan gelen trend kýrýlmadýðý sürece uzun vadeli olarak bu bölgelerin alým ve unutmak için dolar bazlý uygun olduðunu düþünüyorum.
Tabii ki yatýrým danýþmaný deðil bireysel bir yatýrýmcýyým. O yüzden þüphe ile yaklaþýn.
![]()
Yer Ýmleri