Dedik yanasmayin böyle hergun %3 yersiniz bohcadan....bugünde 300 bin bulmuþ....finans satti
M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dedik yanasmayin böyle hergun %3 yersiniz bohcadan....bugünde 300 bin bulmuþ....finans satti
M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fon buyuk is cikardi son bir haftada 1,5 milyin lota yakin olmustur sattigi. Tahminim ortalamasi 47,5 liradir. Net aktif degeri ise 42 bile deil. 41 lerde. Bugun 45.5 kadar verdiler. Yarinda verecegini dusunenler alttan aliriz diye mal bosaktmaya baslamis olabilir. 50 milnyonluk mali satti boyle giderse stolarin calismasi sasirtmaz. Hele birde gimus dahada calilirsa durum vahimlesir
Fon benim deðerim 42 lira diye yazmýþ.Piyasadan 44 liradan gümüþ buluyorum diyor.Þu ara piyasa da açýk gümüþ de buluyorlar.44 liralýk mala 47 48 49 dersen ve alýrsan adam da sana satar.Burdaki yanýlgý þu ,fonu millet spek sanýyor.Fon spek deðil uçsun kaçsýn derdinde deðil,gümüþ buldukça ve bunu yukardan alan varsa satar,hem de sürekli satar baþedemezsin.Bunda þekil yaparým diyen ufak tefek spek çikler varsa diye bu uyarýyý yapmak elzem oldu.
Ben de bu uyarýlarý dikkate alarak beklemeye geçtim. Bakalým nereye düþecek. Alým için fýrsat kollayacagým. Benim maliyetim makul seviyede. Daha da düþerse portföyüme biraz daha eklerim
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Fon suçsuz spek deðil....rafineri mal satmiyordu þimdi satýyor onlarda alýp basýyor...asýl spek fiyatý 60 bine çekenler....zor dayaniyorlardir yakýnda pes derseler 42 lik mali 40 dan verirler....az deðil 2 milyon lot...bir gümüþ %2 düþsün görün paniði....M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu alým satým yapýnca hisse senedi gibi mi komisyon kesiliyor..
Evet aynen hisse senedi alým satýmý gibi komisyon ödersin.
Ancak hisse senedinden farklý olarak ayrýca EK BÝR VERGÝSÝ de var bunun: Eðer alýrken geçerli fiyatýn üstünde bir fiyattan satarak kar elde etmiþsen, elde ettiðin karýn %10'u devlete stopaj olarak aktarýlmak üzere aracý kurum tarafýndan kesilir ve kalan tutar T+2'de hesabýna geçer.
Yer Ýmleri