Sn. Meteor, siz de deðerlemede Patronun karakterini dikkate almaya baþlamýþsýnýz![]()
Sn. Meteor, siz de deðerlemede Patronun karakterini dikkate almaya baþlamýþsýnýz![]()
NE MUTLU TÜRK'ÜM DÝYENE!
Bugün sevilmeyen patron yarýn sevilebilir. Þu anda elimde 5 hisse var, biri hariç diðer dördünün patronu pek sevilmiyor. Kalan birinin patronu / yönetimi ise bu sene seviliyor ama geçen sene sevilmiyordu. Mndrs’te þimdilik sevilmeme durumu olsa da patron iþinde gücünde ve yeni kuþaklarýn yönetimde daha etkin olmasý ile daha yatýrýmcý dostu bir yönetim oluþabilir ve kurumsallaþma saðlanabilir.
Þaka bi yana, iyi "Esas faaliyet karý" yazan þirketleri severim. Hele bu þirket borçlar konusunda tünelin ucundaki ýþýðý görmüþse.
Mndrs 4-5 dönem daha bu þekilde devam ederse, yüksek çarpanlarla iþlem görmeye baþlar diye düþünüyorum.
Nasip kýsmet artýk.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DÝYENE!
Sen hep tedbirler aldýn ben gözü karaydým
Sen kadere razý dünden ben ezber bozandým
SASA ile MNDRS arasýnda en büyk fark ; büyümnin sürekli relize olmasý , büyümede süreklilik olmasý.
MNDRS in þu anda daha fazla büyümeden önce finansallarýný belli bir seviyeye getirmesi gerekir. Toplam borç Özkaynak oraný, kýsa vadeli borçlar/Dönen varlýklar, Döviz pozisyonu
Mevcut gidiþat ile önümüzdeki 2-3 çeyreklik bilanço dönemini daha bu þekilde devam eder ise uzak görünen hedefler yakýn görünür.
Finansallara henüz yansýmayan Bornova projesi özvarlýk borç oranýný çok iyi hale getirir zaten. Bunun için oradaki gayrimenkullerin iskaný alýnmasý ile birlikte, yeniden deðerlemeye tabi tutulacaktýr. GYO lar da bu tür yatýrýmlar inþaat maliyetleri ile takip edilirken iskan sonrasý yeniden deðerlemeye tabi tutuluyor ve satýlabilir varlýk olarak dönen varlýklar içerisinde yer alýyorlar.
MNDRS için gayrimenkullerin durumu çok önemli. O zamana kadar da tekstil, enerji, tarým ne kadar iyi giderse o kadar iyi olacak.
Yani gayrimenkuller tatlýnýn kaymaðý olacak.
Biri bizim katýr speði uyandýrabilir mi acaba![]()
Su akar yataðýný bulur...
Yazdýklarým beni baðlar, asla yatýrým tavsiyesi niteliðinde deðildir.
Yer Ýmleri