1 hafta daha baskı devamke
1 hafta daha baskı devamke
Yenilenebilir enerjiler yine uçuşa geçti
Mendo yine alçak sürünmeye devam
Patronun sermaye arttırımı başvurusu son yaptığı revizyona rağmen yine SPK nezdinde kabul görmedi anlaşılan (10 gün geçti ses yok)...bence SPK haklı, geçen yıl çoğunluk hissesi elindeyken 11.60 tan başladığı hisse satışlarıyla %40'ara düştü...şimdi %100 sermaye artışını cebinden yaparak şirketteki (aslında holding demek lazım) payını %74'lere çıkarmak istiyor.
Fiyatı da 9 TL'ler civarında oluşturmaya çalışıyor. İyi de senin zaten satış ortalaman 9 TL üzerindedir, hem de geçen yıl,o paranın şu anki değeri ne kadar? Bir çok hisse geçen yıla göre 3-4 kat arttı, dolar 16 idi 27 oldu.
SPK başvuruya sanki olumsuz cevap verecek gibi..Bence fiyat en az 20 TL olmalı.
NERESİNİ DÜZELTEYİM?
YANLIŞLAR;
-%100 cebinden sermaye artışı yok
-%74 lere payını çıkarması diye bir şey yok.
DOĞRUSU;
Holding 250 milyon sermaye koyacak, fiyat belirli olmadığından artırım oranı da belli değil zaten.
Örneğin tahsisli fiyatı 10 tl olur ise holdinge 250.000.000/10 = 25 milyon hisse verilecek
Sermayemiz de 250milyon + 25 Milyon = 275 milyona ulaşacaktır.
Özetle; (Tahmin)artırılan 25 milyon sermaye patrona 250 milyona TL ye satılacak Sermaye 275 milyon olacak kasaya 250 milyon nakit girecek.
Arkadaşlar bilmediğiniz konuları araştırmadan yorum yazmayın, başkalarını da yanıltmayın.
Daha önce benzer yanıltıcı yorumları burada başka arkadaşlar da düzelttiler ama arada tekrar tekrar aynı yanlış yorumlar yapılmaya devam ediliyor
Cevap yazınız üzerine kap bildirimini tekrar okudum.
"ortaya çıkan ek işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması amacıyla 250.000.000 TL tutarda nakdi, tahsisli sermaye artırımının Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayından sonra Şirket hesaplarına nakit olarak koyacağını bildirmiştir"
Bu ifadeyi 250 milyon olan sermayeyi,250 milyon nominal hisseyi borsada oluşacak fiyattan almak istediği şeklinde yorumladım.böyle olunca sermaye500 milyon,artış %100,sahip olunan sermaye de %75'lere geliyor.
"çıkarılacak her biri 0,01 TL nominal değerli payların toplam satış hasılatı 250.000.000 TL olacak şekilde, Borsa İstanbul A.Ş.'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine ilişkin Prosedürü çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacak toplam nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına,"
Daha sonra bu ifade gözümden kaçmış...
Evet bu durumda yatıracağı para toplamda 250 milyon TL görünüyor.
Mesajımı okuyanları yanılttıysam hepsinden özür dilerim.
Ancak durum böyle bile olsa mevzuatta müracaat tarihinden önceki 10 gün ortalaması dediğine göre fiyat 8.50-9.00 TL gibi bir tutar olacağa benziyor.Sözgelimi fiyat 9 TL olursa sermaye 277 milyona çıkarken patronun sahiplik oranı 42.39'dan %48,14'e çıkarken ,KY n ise %57.61'den %51.85'e düşüyor.) 9 TL den daha aşağı belirlenecek bir fiyatta yine çoğunluğu elde etmeye çok yaklaşıyor.
Tekrar ediyorum:geçen yıl 10 TL ortalama ile sattıysa şimdi yine aynı fiyattan alması hangi adalete sığar.Bence SPK bu müracaata olumsuz bakıyor.
Yer İmleri