Hýmm..bak sen mendoya.... bir zamanlar 20 kuruþa düþecek...yok 22 kuruþ olacak diye kebabýna bahse girerdik. helal olsun.
hayýrlý iþler, bol kazançlar.
Hýmm..bak sen mendoya.... bir zamanlar 20 kuruþa düþecek...yok 22 kuruþ olacak diye kebabýna bahse girerdik. helal olsun.
hayýrlý iþler, bol kazançlar.
Satýþlarýný artýrmasýna raðmen bu çeyrekte sattýðý mallardan faaliyet zararý yazmýþ. Üstüne finansman zararý da eklenince özsermaye erimiþ.
Açýkçasý ben de bedelli bekliyorum ama hissenin yarýsýndan fazlasý Patron da (tabi el altýndan bu yükseliþte satmadýysa) ve patron bedelli için kendi payýna düþen parayý yatýrabilecek sermayeye sahip mi?
Zaten bu kazançlar ile bu borç (yapýlan yenilenebilir enerji yatýrýmlardan dolayý) orta vade de baþka türlü de ödenmez/azalmaz. Kýsa vade borçlarý da oldukça fazla. Borçlarý TL ye çevirip yapýlandýrmaya da gitmiyor ilginç.
Ne konuþuyorsun arkadaþ sen , bu tekstil firmasý Denizli’de Ýkea mal yapar yurt dýþý çalýþýr çalþanýna parasýný zamanýnda verir, çalýþana koperatif usülü ev yaptýrýr. Ýlk önce araþtýrýn sonra yorum yapýn , patronda bedelli için parayý yatýracak sermayeye sahip mi demiþsin ... güldürdün beni
Horoz musun tavuk musun sen menderesi bilmezken ben menderesi takip edip alýp satýyordum. Ne yazýp ne yazmayacaðýmý da sana mý soracaðým. Yazmýþsýn ama eksik yazmýþsýn. Eksiklerini de ben tamamlayayým. Menderes sadece tekstil deðil baðlý ortaklýk ve iþtirakleri ile enerji, araç muayene istasyonu, kuru meyve ihracatý ( rahmetli babasý ticaret hayatýna bu iþ ile baþladý), seracýlýk (domates üretimi) gibi farklý iþ kollarýna sahip.
Þirketin elektrik üretiminde yenilenebilir mevcut kurulu gücü Baklacý ve Tosunlar-1 jeotermal ile 23,4 MW, Rüzgar enerjisinde ise kurulu gücü Aliaða RES 19,2 MW, Akça RES 4 MW iþletmede olup 16 MW ise kurulum çalýþmalarý devam ediyor. (Finansal borçlarýn çoðu enerji yatýrýmlarýndan kaynaklý)
Ben menderesi kuruþlardan beri portföyümde dir. Arada farklý fiyatlardan alýp satar ve sürekli lot sayýmý arttýrarak bugünlere kadar tuttum. Yine diyorum bedelli yaparsa patronun elindeki payý kadar bedelli sermayeye katýlýp para koyacak kadar (1 TL nominal deðer için 1 TL istense hissenin 127 milyonu akça holdingde 127 milyon TL) nakiti var mý?
Üstelik hissenin sektörel bazda rakibi olan diðer þirketlerden çok daha deðerli (sadece yatýrýmdan kaynaklý döviz bazlý finansal borçlarý negatif etken) bu borçlar bir þekilde azaltýldýðýnda ki ben ocak ayýndan beri bir bedelli yapmasýný bekledim/istedim.
Çünkü benim mendereste ki beklentim orta/uzun vade de bir bossa, yünsadýr. Ha bu sadece de beni ilgilendirir kimseye al sat demek deðildir. Herkesin beklentisi kendi hayal dünyasý kadar.
Yatýrým tavsiyesi içermez....
73 milyon zarar var sipariþ alýyor diye tavan ben borsayý çözemedim nice karlý þirketler aþaðý gidiyor
Soru sormak yasak mýydý ki yine soruyorum varsayalým þirket finansman borçlarýnýn bir kýsmýný ödemek için bedelli yapma kararý alsa bedelli de kendi payýna düþeni sermaye arttýrýmýna koymak için þu süreçte yeterli nakiti var mýdýr? Varsa ne güzel nakit varlýðýnýn olmasý þirketler için her zaman iyidir.
Not: Yazýyý da þirketi kötülemek eleþtirmek ya da tam tersi övmek için yazmadým. Þirketin önünde ki en büyük engelin enerji yatýrýmlardan kaynaklý döviz bazlý finansal borçlar olduðunu düþünüyorum ve bunlarýn azaltýlmasý gerek.
Neyse herkesin kazanmasý dileðiyle. YTD
Þirketin 11:42 de kap a bildirdiði haber;
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/848988
Kap bildiriminden sonra medyaya düþen haber;
https://www.haberler.com/tekstil-ihr...290103-haberi/
Medyaya düþen doðru ise kap a bildirilen haber neden eksik gönderiliyor.
Hiç belli olmaz bu iþler , bakýp göreceðiz . Bedelsizde olabilir. Bilançonun zararý yatýrýma giden bir þirkete bedelli onaylanýr mý onaylanmaz mý bunu ÝMKB bilir
Yer Ýmleri