Dövizin 31 aralýk kapanýþýndan sonra bilanço ile ilgili bir tahminim olacak...duruma göre çok þey deðiþebilir,tabi buna baðlý fiyat ta..
Dövizin 31 aralýk kapanýþýndan sonra bilanço ile ilgili bir tahminim olacak...duruma göre çok þey deðiþebilir,tabi buna baðlý fiyat ta..
teþekkürler.
Yýlýn bitmesine az kaldý...biliyorsun mndrs enerji, gýda, tekstil alanlarýnda faaliyet gösteren büyüme odaklý bir þirket, bilançosundaki zarar ve öz sermayesindeki erime ise yüksek döviz borcu kaynaklý.9 aylýk bilanço döneminde dolar1.78 TL Euro ise 2.39 TL artýþ gösterdiði için bu durum bilançoyu çok kötü etkiledi.
Þu anda dolar eylül sonuna göre 16 kuruþ aþaðýda, Euro ise yine eylül sonuna göre 20 kuruþ yukarýda.
Ben bu durumun döviz kaynaklý olumsuz etkiyi 12 aylýk bilançoda önemli oranda düzelteceðini düþünüyorum. Zaten þirket ihracat odaklý olduðu için iç piyasadaki durgunlýuktan da etkilenmez...bilançodaki önemli bir düzelme fiyata olumlu yansýyacaktýr.
2 ay düþük kapasite üretim kararý almýþlar,bu üretim açýsýndan olumsuz,kýsa çalýþma ödeneðine baþvuracaklarmýþ maliyetleri düþürme açýsýndan ikisi de olumlu....
Yer Ýmleri