Originally Posted by
kamuranaliriza
Yönetim Kurulumuzun 13.01.2021 tarih 2021/02 sayýlý toplantýsýnda;
1. Þirketimizin, 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanunu ("TTK")'nun 134 ve devamý ilgili maddeleri; 5520 sayýlý Kurumlar Vergisi Kanunu ("KVK")'nun 19 ve 20'nci maddeleri ile Þirketimizin 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu ("SPKn.")'na tabi þirket olmasý ve paylarýnýn Borsa Ýstanbul A.Þ. ("Borsa")'de iþlem görüyor olmasý nedeniyle, SPKn.'nun 23'üncü maddesi ve ilgili sair hükümleri ile Sermaye Piyasasý Kurulu ("SPK")'nun "Birleþme ve Bölünme Tebliði" (II-23.2) ve ilgili diðer mevzuat hükümleri dahilinde, sermayesine %100 oranýnda iþtirak etmiþ olduðu doðrudan baðlý ortaklýklarý Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu A.Þ. ("Akça Enerji A.Þ.") ve Tan Elektrik Üretim A.Þ.'nin ("Tan Elektrik A.Þ.") tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Þirketimiz tarafýndan devir alýnmak suretiyle Þirketimiz bünyesinde birleþilmesine,
2. Þirketimiz, devir olan Akça Enerji A.Þ. ve Tan Elektrik A.Þ.'nin oy hakký veren paylarýnýn tamamýna sahip tek ortak olmasý sebebiyle birleþme iþleminde Þirketimiz'de sermaye artýrýmý yapýlmamasýna ve birleþme iþleminin TTK'nýn 155 ve 156'ncý maddeleri ile SPK'nýn Birleþme ve Bölünme Tebliði (II-23.2)'nin 13'üncü maddesi kapsamýnda "kolaylaþtýrýlmýþ usulde birleþme" hükümleri dahilinde yürütülmesine,
3. SPK'nýn "Birleþme ve Bölünme Tebliði" (II-23.2) hükümlerine uygun olarak, anýlan Teblið ekinde (EK/1) listelenen gerekli bilgi ve belgelerden, söz konusu Teblið'in 13'üncü maddesinin 2'nci fýkrasýnda, "kolaylaþtýrýlmýþ usulde birleþme" baþvurusu kapsamýnda SPK'ya iletilmesine gerek olmadýðý belirtilen; ‘baðýmsýz denetim raporu', ‘birleþme raporu' ve ‘uzman kuruluþ görüþü' hariç diðer belgelerin hazýrlanmasý ve bu belgeler ile birlikte SPK'ya, Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumu'na ("EPDK") ve gerekmesi halinde diðer resmi kuruluþlara baþvuruda bulunulmasýna,
4. Kolaylaþtýrýlmýþ usulde yapýlacak birleþme iþleminde, SPKn.'nun 24'üncü maddesi ve ilgili sair hükümleri ile SPK'nýn "Önemli Nitelikteki Ýþlemler ve Ayrýlma Hakký Tebliði" (II-23.3) hükümlerine göre herhangi bir "ayrýlma hakký" doðmayacak olduðunun tespitine,
5. Birleþme iþleminde, SPK'ya yapýlacak baþvuru kapsamýnda, birleþme iþlemine taraf þirketlerin Türkiye Muhasebe Standartlarýna uygun olarak hazýrladýklarý 01.01.2020 – 30.09.2020 hesap dönemine ait ara dönem finansal tablolarýnýn esas alýnmasýna,
6. Birleþme Sözleþmesinin hazýrlanmasý ve imzalanmasýna,
7. Þirketimize devir olan Akça Enerji A.Þ. ve Tan Elektrik A.Þ. ile TTK'nun 156'ncý ve diðer ilgili maddeleri hükümlerine göre kolaylaþtýrýlmýþ þekilde birleþildiðinden, birleþme sözleþmesinin genel kurulun onayýna sunulmasýna gerek olmadýðýnýn tespitine,
Karar verildi.
Yer Ýmleri